Politické strany mění fotbal

Politické strany nám neustále předkládají vize, jak se chtějí postarat o náš blahobyt, zdraví, bezpečnost a bůhví co ještě. Pro mnoho z nás je nezbytnou podmínkou šťastného života možnost sledovat důležitá fotbalová utkání a samozřejmě být svědkem vítězství svého týmu.

Co se stane, až si to politické strany uvědomí a začnou se předhánět v nápadech, jak fotbal zkvalitnit? Zkusme si představit, s čím politici přijdou. Možná to dopadne nějak takto:
TOP 09 – Hráčům a rozhodčím povolíme sázet na svá utkání a díky hazardu bude fotbal lepší. Kromě toho drahé žluté a červené karty nahradíme našimi lacinými S-kartami a český fotbal ušetří.
Strana zelených – Branky se mají natírat biologicky odbouratelnými barvami a míče se mají kupovat přes fair-trade.
KDU-ČSL – Vyloučíme všechny hráče, kteří budou střílet míč Pánubohu do oken.
ČSSD – Zajistíme, aby každý člověk, který si koupí lístek na fotbal, viděl kvalitní utkání.
ODS – Odstraníme z fotbalu kmotry. Snad pak v našem týmu zůstane aspoň brankář.
Suverenita – blok Jany Bobošíkové – Český fotbal by měl opustit Evropskou fotbalovou asociaci. Mezistátní utkání jsou útokem na naši identitu a suverenitu.
KSČM – Góly ohrožují rovnost. Lid má právo na spravedlivý fotbal bez gólů.
SPOZ – Když se našemu kapitánovi nedaří, mohou za to novinářské hyeny.
Svobodní – Zákaz vstupu na hřiště během zápasu ohrožuje svobodu. Svobodný fotbal se hraje bez lajn, pravidel a rozhodčích.
Strana pirátů – Hráčům by mělo být dovoleno z radosti či v zápalu hry stahovat trenýrky sobě i protihráčům. Svobodné stahování je základem našeho programu.
Jak vidno, těsné spojení fotbalu a politiky by přineslo mnoho zajímavých změn. Ze všech skupin občanů by na své přišli především příznivci hororů. Ovšem obávám se, že ti si při sledování (nejen) české politické scény užívají v každém případě.

 

Publikováno na blog.aktualne.cz

Autor: Milan Petrák | pátek 19.4.2013 21:30 | karma článku: 10,07 | přečteno: 340x