Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Islamisté utekli před Rusy převlečeni za ženy. Zhřešili podle Koránu?

Zní to možná neuvěřitelně, ale islámští fundamentalisté v Sýrii zdrhli před Ruskem podporovanými syrskými vojsky převlečeni za ženy. Na hranicích s Tureckem zanechali své fousy a všechen stud. 

Dozvěděli jsme se o tom z RT v rámci reportáže Murada Gazdieva  o vybavení pilotů letounů útočících na extremisty a popisu jejich úspěchů ve vytlačení islamistů z Aleppa. Islamisté byli syrskými vojsky s Rusy za zády  tak vyděšeni, že se převlekli za ženy a vzali nohy na ramena.  Doloženo je to dle RT oholenými fousy a vlasy, jež byly nalezeny na hranicích  ze Sýrie do Turecka.  Ruský reportér  z toho byl nadšen a objednal si u syrských stánkařů osvěžující nápoj. Šveholil přitom v měkké ruštině a platil tvrdou ruskou měnou. 

Zní to možná neuvěřitelně, ale islámští fundamentalisté, kteří halasně brojí proti jakékoli odchylce proti Koránem striktně vymezeným rolím muže a ženy, porušili jasně daná pravidla.

Pokud by to byla pravda, byl by to důkaz, že se islamisté dočasně pomátli na rozumu a stali se transvestity.  Islám přitom přísně zakazuje  homosexualitu na základě výroků proroka Mohameda. Homosexualita, s níž je transvestitismus nyní spojen ve zkratce LGTB,  je dle muslimů  zločinem i hříchem.

Korán cituje Bibli a osud lidu Lotova, jež se oddával sexualitě mezi muži. Připomeňme, že katolická církev na tom nebyla  ve svém vztahu k homosexuálům o moc lépe.  Zatímco mladí knězi potají sdělovali, jak je super, když se mají 2 kluci rádi a že jim žehnají, veřejně se v Katechismu katolické církve vyžaduje od homosexuálů zdrženlivost a má se k nim přistupovat se soucitem. Není to tak dávno, co se homosexualita považovala za psychickou poruchu. 

Islám a homosexualita

Nicméně ranější  islámská poezie oplývá homoerotickými i pederastickými narážkami. Nyní je ale homosexualita islámem zakázána a v řadě zemí za ni hrozí trest vězení, peněžitý trest, zmrzačení anebo v krajním případě smrt. V některých muslimských zemích  je naopak homosexualita legální. Nejšibalštěji to vyřešili Kuwajťané, kteří považují za legální lesbické vztahy, ale ne svazky mezi muži. Islámské země se rovněž obrací na OSN a zatracují hnutí LTGB. Muslimové se  stejně jako radikální letniční křesťané snaží překopat psychiku věřících a upéct z homosexuálů  heterosexuály. 

V roce 2007 se v marockém městě a- Qasr al-Kabir konala homosexuální párty, kde byli  údajně oddáni dva homosexuálové. 600 lidí halasně protestovalo na ulicích a někteří z účastníků párty byli odsouzeni do vězení. Stejně tak dopadli i občané Káhiry.

 Naopak ve Francii se objevila buddhistická stavba, která se nazývá  přátelskou muslimským gayům, a jedna islámská francouzská webová stránka podporuje sňatek osob stejného pohlaví. Nelíbí se to přirozeně imámům ani katolíkům, kteří vidí v islámských sňatcích osob stejného pohlaví zkázu lidstva.  V tomto ohledu jsou obě organizace, islám i katolictví na stejné lodi. 

A nyní se dostáváme k otázce transsexuality, k níž se na maličkou chviličku přihlásili islámští fundamentalisté prchající před ruskými vojsky. Pro tyto osoby je používán zapeklitý termín mukkannathun, většinou se jedná o muže, toužícího se stát  ženou. Tento termín ale není shodný s pojmem eunuch.

Kupodivu se k tomuto tématu Korán nevyjadřuje, ale tento termín se objevuje ve výrocích proroka Mohameda, ale jen druhotně ve vztahu k jinému tématu. Nicméně, nebyli by to islámští duchovní, aby tento termín neprobádali do detailu a nevypracovali k němu své definice. Vyjadřuje se k tomu znalec výroků Mohamedových An-Nawawi.

Mukkannathun je dle něj muž, který svými pohyby, svým vzhledem a svým jazykem připomíná ženu. Existují dva typy mukkannathunů. Prvnímu  jsou tyto charakteristiky vrozené a  nemůže za ně, a tudíž za ně nenese vinu, dokud se nedopouští hříšného konání anebo tak nejedná pro peníze. Druhý  se chová jako žena z nemorálních důvodů a je zavrženíhodným hříšníkem.

Egyptská žena, jež se rozhodla stát se mužem, aby zachránila svou dceru

Na RT se objevila ještě jedna kuriozita v dokumentu Nezkrotná fúrie, jenž se odvolává na Shakespearovo Zkrocení zlé ženy. Sisa zůstala po smrti manžela těhotná a bez příjmu. Chvíli žila se svým švagrem, pak po ní rodina chtěla, aby se znovu vdala.

Odmítla to s odůvodněním, že by se nikdo nepostaral o její dceru.  Aby si sehnala práci, potřebovala mužské šaty. Nosila cihly, sklízela obilí  a dřela jako kůň. O dceru se mezitím starala matka. Dceru brzy vyhodili  ze školy a živila se drobnými pracemi. V šestnácti ji Sisa provdala za bratrance, který je nemocný a nepracuje. 

(trailer z dokumentu RT o ženě, jež se rozhodla stát mužem)  

Muž Sise nikdy  nechyběl. Miluje jen svou dceru a proroka Mohameda, a proto už se dvakrát vydala do Mekky. Život v Luxoru pro ni byl čím dál více nebezpečný, pomohl jí ale novinář, jehož nazývá ctěným Alim. Zaplatil jí cestu do Káhiry, kde se jí v rádiu zeptali, co by si přála. Dostala kiosek a byla spokojená. 

  Dříve si jí lidé vážili, nyní jsou z ní trošku  vytočení. Někdo si jí poté, co si vyslechne její příběh, váží, jiní ji mají za blázna. Děti se jí smějí. Vypadá jako muž a má hrubý hlas.  Občas hovoří moudře, občas je trochu pomatená. Všude v noci vidí zlé duchy, jak skučí a bučí. Ale ona se s nimi nedá do řeči, aby ji neprokleli. 

Setkává se s dcerou a sní o tom, že by si vystavěla dům. Ceny za pozemek jsou ale vysoké, a proto musí hodně pracovat. Zatím si plácá  do forem spolu se svou dcerou cihly. Ruští reportéři jí nabízeli, aby se převlékla do ženských šatů, ona to  ale razantně odmítla.  Nechala  si ale udělat pleťovou masku, která krásně korespondovala  s jejími vyraženými zuby. Zarazilo mě, že egyptská společnost se k této svérázné osůbce  chová překvapivě tolerantně, u nás by asi sklidila posměch a dali by ji do obludária.    

Írán, ráj transsexuálních operací

Výjímečná je situace transsexuálů v zemi neomezených možností v Íránu. Důsledně ji rozebral ve svém rozhovoru pro americkou CNN bývalý prezident Mahmoud Ahmadinejad. Ten sdělil, že homosexualita není prokreativní ani vrozená, je naučená a  Alláh ji zakazuje.

Odsoudil americké politiky, kteří se pro pár hlasů vzdávají morálky. Poukázal na otázku chudoby v USA a na řadu problémů, kterým musí lidstvo čelit. Toto je typická metoda bývalého íránského prezidenta, jenž byl coby student u počátku íránské revoluce. Na útok reportéra zareaguje mnohem ostřejším protiútokem.

Reportér se zeptal prezidenta na situaci ženy, jež si chtěla sama zalyžovat a prezident jí to nechtěl povolit. Ahmadinejad si na to nevzpomněl a sdělil reportérovi, že nic takového nikdy nezakázal a že si plete jablka s hruškami. Reportér se zeptal, jak by se cítila dotčená lyžařka, když by viděla vysílání CNN.

íránský prezident, když už se dostal do CNN, vzbudil tam vždy pořádný poprask

Ahmadinejad reportéra dokonale uzemnil s tím, že v Íránu existuje něco jako přímý přenos a všichni Íránci se na něj, Ahmadinejada, jako na hlavní hvězdu v íránské TV právě nyní dívají.

 Írán se v  otázce homosexuality Západu nepřizpůsobí. Na podlou otázku reportéra, co by prezident dělal, když by jeho syn byl homosexuál, odvětil s klidem, že jej lze snadno s pomocí Alláha převychovat. A tak přistupuje Írán ke všem homosexuálům a transsexuálům.  Navrhne jim možnost převýchovy.  

Ahmadinejad sdělil, že Íránci se rádi dívají  na proslovy Hilary Clinton, jež neználkovsky odsuzuje jeho zemi bez znalosti reálií. V Íránu si ji v TV pouští ve formě sitcomu a všichni vzdělaní Íranci se smějí její tuposti.  Je pravda, že Íránci si zakládají  na své vzdělanosti a je zde vysoké procento vysokoškolaček. Jsou národem s tisíciletými tradicemi a Američany považují za dětinský nevyspělý národ, jenž ještě morálně nedorostl.  

Hilary Clintonová, jež si nedává pozor na pusu,  je obecně velice snadný terč i pro Rusko a ruští vtipálci si z ní udělali legraci, když nařkla prezidenta Putina, že nemá duši. Prezident Putin opáčil, že má alespoň hlavu a v ní mozek.

Jak Rusko, tak Írán spolupracují v pomoci syrskému režimu a pojí je i podobný postoj k homosexualitě, k níž ale Rusko zaujímá mírnější postoj. Nejvíce mě překvapuje, jak je Rusko tolerantní k LGTB komunitě v RT, vysílané pro svět v řadě mezinárodních jazyků včetně arabštiny. Zde zahraniční reportéři tisíckrát kritizují občany a politiky USA za to, jak jsou  k této menšině ve své zemi často netolerantní. Což je obrovský paradox, protože USA zase kritizují ve svých TV pořadech Rusko. 

 

V Íránu ale  transsexuálům nabízejí na rozdíl od Ruska ještě malý bonus a to už od dob ajatolláha Rúholláha Chomejního, duchovního otce íránské revoluce. Ten  povolil transsexuálům si změnit operativně své pohlaví, aby mohli vstoupit do normálních svazků. Írán je v tomto směru pokroková země.

Maryam Khatoon Molkara žijící nedaleko Teheránu je první přeoperovaným mužem v ženu, které dal Chomejní svolení ještě za vlády USA podporovaného diktátorského šáha Rezý Pahlavího, vůči němuž se vzbouřil íránský lid v roce 1979. Tuto pozici potvrdil i jeho nástupce ajatolláh Sajjid Alí Chameneí  a řada íránských kleriků. V Íránu probíhá nejvíce operativních změn pohlaví na světě kromě Thajska.

Tak se mohou homosexuálové vyhnout tvrdým trestům. Írán dokonce zaplatí polovinu nákladů za drahou změnu pohlaví a úředník vepíše změnu do rodného listu. V tomto ohledu by nám mohla jít tato země, již označujeme za tmářskou, příkladem.

Znala jsem v životě jen jednu osobu, jež se rozhodla si chirurgicky změnit pohlaví, aby se mohla provdat za ženu. Žila u nás několik let v ulici a nikdo nic nepoznal. Dříve, než k zákroku došlo, musel pár podstoupit stovky psychotestů. Nakonec se zadařilo a pár si pořídil díky umělému oplodnění 2 děti. V Íránu by testy vyplňovat nemuseli a ještě by jim duchovní vůdce pogratuloval. U nás museli svou situaci přede všemi tajit. 

Muž převlečený v burce v Anglii nezabodoval

Zatímco islámští fundamentalisté se mohou převlékat za ženy, aby obelstili ruské bojovníky, to samé se netoleruje, pokud se jedná o žert anebo sociální experiment v Anglii. 

V rámci sociálního experimentu si jeden Australan nasadil nikáb. Chtěl tak protestovat proti údajné  formě kontroly nad osobou, již je třeba ikonicky zavrhnout. V nejradikálnějších muslimských zemích ženy čelily za  odvážný krok v podobě odhalení tváře šikaně a humanitární a feministické organizace jim v tom nepomohly. Se zlou se ale potázal.

Britští muslimové  to vzali jako provokaci jejich víry a muže drsně seřvali. Je to zvláštní paradox, zatímco muslimským extremistům je povoleno prchat  před vojsky v ženských šatech, nemuslimům není povoleno brát si na sebe muslimský ženský háv.

Burky anebo nikáby ale nevadí jen lidskoprávním organizacím. Rozčilen je z nich i slavný pákistánský jaderný fyzik prof. Pervez Amirali Hoodbhoy, kterému vadí zaburkované studentky na jeho přednáškách v Islámádábu. Tomuto neuvěřitelně aktivnímu a činorodému zastánci sekularismu nestačí dvě kukadla studentek, protože z nich nemůže vyčíst jejich upřímnou reakci na jeho výklad.

Zneklidněn je i tím, že neví, jestli je studentka nadšená, nudí se anebo na něj rošťácky vyplazuje jazyk. To se může stát, protože Pervez je opravdu hodně nekonvenční osobností a vytočil už řadu radikálních muslimů.     

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Havelková | středa 21.10.2015 15:02 | karma článku: 26,67 | přečteno: 1846x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - BRNO (A12460)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1220x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.