Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Indigové děti- pravda anebo další chorobný výplod New Age?

Už jste slyšeli o indigových dětech?  Jestli ne, tak vězte, že  o nich  brzy uslyšíte,  až vám vaše sousedka sdělí: "jedna paní povídala anebo dočetla jsem se něco strašně zajímavého  na internetu." 

Indigo koncept přes pokec se sousedkou

Takto se koncept indigových dětí  totiž donesl před časem i ke mně, když mi o něm příbuzná, která se dala na stará kolena na parapsychologii a léčitelství, u svého notebooku nadšeně povykládala.

 Věnovala jsem tomu jen okrajovou pozornost a zařadila jsem si jej rychle do další z celé řady výplodů hnutí "New Age".

 Známá na koncept tehdy naletěla a s nadšením  mi sdělovala, že některé její vnučky budou indigovými dětmi  a začala jásavě křičet o radikálních změnách v lidském DNA kódu, k nimž dochází v průběhu posledních desetiletí. Cosi ve mně tiše zařvalo, prr, je tady něco jako evoluce, genetický drift, efekt hrdla láhve a k mutacím u primátů, jež mají patrný vliv na takto radikální změnu fenotypu, nedochází  podle  New Age horoskopů.

 

 

Koncept vyvinula americká parapsycholožka Nancy Ann Tappeové, jež se považuje za médium a postupně se jej chopila partička obdobně nadaných médií, jimž skvěle zapadl do už hodně vycuclého opotřebovaného schématu  věku Vodnáře. Ten se už  u  populace USA, jež kdysi tvořily hippies generace, opotřebil. Tak bylo potřeba vyvinout cosi nového, na co by nepozorní spotřebitelé v USA naletěli  a představitelům New Age  by se zase zvýšily tržby spojené s prodejem předražených kurzů anebo bezcenných léčebných preparátů.   

A tak slovo dalo slovo a zrodila se koncepce Indigových dětí. My prostí Evropané, tvrdě poznamenaní tradičními evolučními teoriemi, si myslíme, že ke změnám v přírodě dochází na základě evoluce. Ne tak ale část obyvatelstva USA, pro niž evoluce znamená vše jiné, než tradičně uznávanou evoluci, tak jak ji propaguje už po řadu let např. prof. Richard Dawkins.

V USA se totiž slovo evoluce používá v rámci hnutí New Age tradičně v rámci spirituální cesty rození nových a nových vyspělejších generací obdařených nadlidskými schopnostmi. Celé je to spojeno s obecným přesvědčením, jež se podařilo  ideologům této eklektické doktríny vtlouci do hlav mas, že člověk zatím používá jen malou část mozku a když na sobě zapracuje, bude schopen například věštit anebo číst v myslích druhých na dálku.  Když se hovoří o indigových dětech, vždy se nezapomíná zdůraznit, že mají nadměrně rozvinutou část mozku. 

Základní charakteristiky   indigových dětí, jež jsou dle názoru některých senzibilů obklopeny indigovou aurou,  které se prý začaly rodit v 80. letech, shrnuje 10 těchto magických formulek:

1.   Přišly na svět s pocitem urozenosti (a často se tak také chovají).

2.   Říkají o sobě, že si „zasloužily být tady“, a bývají překvapeny, když s nimi ostatní tyto pocity nesdílí.

3.   Neřeší otázku své hodnoty a sebeúcty.

4.   Jen obtížně akceptují absolutní autoritu bez vysvětlení nebo možnosti volby.

5.   Některé věci jednoduše nedělají; například stát ve frontě je pro ně těžké.

6.   Jsou frustrovány z dogmatických systémů, jež nevyžadují kreativní myšlení.

7.   Často nacházejí nové způsoby provádění věcí, ať už ve škole, nebo doma.

8.   Dokud nejsou s „jedinci svého druhu“, mohou působit asociálně. Pokud nikoho sobě podobného nenaleznou, většinou se uzavírají do sebe a cítí, že jim lidé nerozumí. Škola je pro ně sociálně velice náročná.

9.   Nereagují na „výchovu pocity viny“ („Počkej, až tatínek přijde domů a uvidí, cos provedl!“).

10. Nebojí se říct, co skutečně potřebují.

Zeptala jsem se známé nesměle, jak na svých vnučkách výše zmíněnou  "indigovost" pociťuje. Dostalo se mi sdělení, že jsou prostě jiné, než jsme byli my, nemusí se ve škole vůbec  učit a přesto mají samé jedničky. Navíc jsou  neuvěřitelně kreativní. Ještě  začala mlít o nahrazení uhlíkových vazeb vazbami křemíkovými,  nad čímž jsem zabědovala, protože k takto radikálním mutacím už vůbec nemůže u lidské rasy dojít.  

Nesnažila jsem se jí oponovat, protože když česká důchodkyně pracující se Skypem a Facebookem objeví nějaký koncept, jen tak jí ho nelze vytlouci z hlavy a musí se jen trpně přikyvovat.  Zdravý selský rozum u známé, jež se ve svých dětských letech starala o celkem velké rodinné hospodářství, aspoň časem zvítězil nad masáží New Age.

Známá ze svého opojení z indigových vnuček  asi po roce prudce vystřízlivěla. U své třináctileté vnučky  nabyla dojmu, že je sice chytrá, ale zároveň do sebe zahleděná a když se jí popustí uzda, ráda si s lidmi zamanipuluje. Takže si babička posteskla, že jí její chytrost nebude v životě na nic, protože ji nebudou mít lidi za její chování rádi.

 Uklidnila jsem ji s tím, že dívenka ze svého narcismu brzy vyroste, narazí na tvrdou realitu,  že se zatím  pouze nalézá ve  fázi, ve které chtějí být všechny holčičky princeznami své "one woman facebookové show".

Jak jsme zjistila,  koncepce indigových dětí u nás celkem bujaře zakořenila. Zná ji skoro každá matka. Jedna mi sdělila hned, že se domnívá, že se jedná o nonsens. Druhá, ovlivněná doktrínami  vlivného vídeňského  guru, původem z Indie, mi naopak tvrdila, že tyto děti  mají jasnou indigovou auru a že, pokud se budeme věnovat tréningu, všichni budeme schopni vidět aury druhých. 

Ona na to ale nemá čas ani talent, a tak se zatím dopracovala jen k vidění bílé aury.  Do její obchůdku s veganskými potravinami ale dochází prazvláštní muž. Tvrdí o sobě, že aury vidí. Chvíli z toho údajně měl strach, a kontaktoval se telefonicky s českým parapsychologem, a ten mu řekl, ať se toho nebojí a jde do toho, že se brzo dostane dál.

Koncept indigových dětí se nejlépe chytl v USA

Tak daleko jako indigové děti ale zatím nedospěl. Protože ty především v USA, kde kult vznikl, o sobě spolu se svými  hrdými rodiči, kteří udělají všechno, jen aby svá dítka zviditelnili, prohlašují, že jsou obdařeny telepatickými schopnostmi. Komunikují s mrtvými a jsou x-tými inkarnacemi božstev anebo duší. Do pořadů o nich  jsou přitom pečlivě vybrány bělošské blondýnky s modrýma očima, jež působí totálně naivním, dětsky stupidním dojmem. S až hororovou vážností o sobě tvrdí, že prožily kremaci, poté byly mezi anděly a pak sestoupily, ačkoli byly tak moudré, že už moudřejší být  nemohly,  do tělíčka malého dítěte. 

A  obyvatelé USA jim nato vesele skáčou. Zdravější selský rozum s troškou znalosti psychologie by toto označil jako magické myšlení anebo bujnou dětskou fantazii, podporovanou nyní masivní explozí  Harry Potterů, Twillightů a  vampýrských TV  ság  umocněnou nedávno vynalezenou technikou 3D filmů. Ty totiž dokáží zmasakrovat dětskou psychiku natolik, že děti samy začnou věřit, že jsou zombíci anebo byly v minulých životech žáky z Bradavic.  

Zatímco my  jsme jako malé děti byli uneseni z prostých příběhů boje dobra a zla ve filmech Princ a Večernice, byli jsme zamilovaní do Petrů Svojtků a Libuší Šafránkových, dnešní malí odrůstají na zcela jiném kalibru. Zatímco české  pohádky řešily za éry nás, Husákových dětí, jednoduchými a přesně promyšlenými metodami základní morální otázky, nyní se dětem dostává v kinech  překombinovaných útvarů hollywoodských  filmových demagogů. Ti prokalkulovaně přemýšlí, jak co nejlépe manipulovat s  nedovyvinutými mozky malých dětí.  Ty rodiče stoprocentně přesvědčí, aby nim koupily v krámku kdejakou pitomost, kterou kdy viděli v kultovním filmu. 

Holywood využívá naivitu světového publika, posedlého kulty megastars a hiáty New Age doktrín, nenápadně vpašovaných prakticky do všech svých trháků. Řada z vědců si přitom všímá spojitosti mezi hnutím New Age a současnou filmovou mytologií, jejichž symboliku  a prostředky manipulace s malý dětským mozečkem  lze celkem dobře dekódovat právě na základě studia hinduismu, raně pohanské mytologie a výcucu  z okultistických nauk. Když by byl na živu C.G.Jung anebo theosofka Helena P. Blavatská, blahem by zajásali, jak se jejich myšlenky a doktríny uchytily ve světové kinematografii.

Přitom New Age, tak jak je známe nyní,  v  podstatě není ani kočka ani pes. Neoriginální eklektické hnutí do sebe absorbovalo parapsychologii, novopohanské kulty a k velkému úděsu nás všech i rádoby vědeckou terminologii. 

Ani kočka ani pes

Typické tváře New Age hnutí  působí na laické publikem na první pohled  alternativně ale rádoby vědecky - jako  koncept kvantového léčitelství  Depaka Chopry.  Všichni teoretici  kvantové fyziky se mu zhluboka smějí.  Mu to ale moc nevadí, protože na svém konceptu, jenž proklamuje, že  sílou vůle  a práce s lidskou psychikou lze zpomalit  procesy stárnutí,  rýžuje nekřesťanské  peníze. 

New Age koncepty slibují lidem nesmrtelnost a duchovní osvícení v levných učebnicích jógy v instantním balení anebo v  předražených scientologických kurzech. Smějí se tomu, že se jim daří vydělat na výhodné směsici tuposti základními vědeckými poznatky netknutého obyvatelstva USA a zoufalé snaze rychle a bezbolestně s pomocí placených kurzů duchovně povyrůst. Ve skutečnosti jde o systematickou masáž lidského ega, které se apoštolové nového hnutí snaží dle davové poptávky tu posílit, tu zmasakrovat,  tu zase zharmonizovat s vesmírem. 

My, Češi, se svým zdravým selských skepticismem a elementárními znalostmi z oblasti psychogie, evoluce a  kognitivních věd, na to celé jen tak neskočíme. V USA existují bohužel stále vlivné lobbystické skupiny, profitující z teze   reinkarnací  guruů jezdících v Rolls Roycech a svých osobních tryskáčích anebo z rigorózního výkladu Bible, dle něhož je vesmír starý jen 6000 let.  

Jako houby po dešti  v USA a v  západní Evropě poslední desítky let  rostou nejrůznější letniční hnutí, ale i různé metody transcendentální terapie, jež umně manipulují s regresivními stavy lidské psýchy. 

A tak můžeme s podivem sledovat v archivních záběrech davy hysteriků, jež se na pokyn svých vůdců zmítají ve skupinových křečích a nabývají mylného dojmu, že jsou osvobozeni.  Skepsi českého národa k fascinacím velkými duchovními leadery, kteří vyžadují od svých oveček poslušnost svým idejím a oddanost svým konceptům, máme danou od dob trpké zkušenosti s Adolfem Hitlerem a Josifem V. Stalinem. Snad proto obdobným manipulátorům a pěstitelům kultu osobnosti, kteří  si nyní berou nálepku duchovních leaderů nových spirituálních hnutí, řekneme díky, nemáme o vás  zájem.

V ČR New Age a všemožné sekty po pádu komunismu zas až tak dobře  nepochodily 

Zkouší to na nás, ale celkem marně. Většina Čechů si tradičně dává velký pozor. A ví dobře proč. Ve skrytých koutech nádraží na nás hukají Svědci Jehovovi se svými Strážnými věžemi, ale celkem marně. O barvotiskové obrázky pekla a ráje u nás není zájem. O scientologické kurzy také moc ne, protože jsou tradičně předražené a z celého hnutí profituje pár megastars, kteří jsou nahoře a jinak musí všichni poctivě solit statisíce anebo miliony za pavědecké parapsychologické metody a kurzy. Pravda, trošku se u nás rozšoupli novodobí Keltové, kteří se svolávají s pomocí Facebooku. 

 

 

Vychytralí guruové zkusí na Čechy jít přes problémy zad a psychiky, aby nás později vtáhli do svých center a nutili nás tam skupinově křepčit, odříkávat mantry a sypat penízky za kurzy jogínského cvičitelství. Většina z nás ale řekne intuitivně-  za 70 Kč  máme zájem pouze dát si spravit 1 x týdně stav svých zad a více od nás nečekejte.  

Jen vyjímečně si zajdeme na akupunkturu, když se posté snažíme neúspěšně si odvyknout kouřit. A to je tak asi vše. Obezřetní Češi, kteří jsou pravděpodobně nejateističtějším národem střední Evropy,  dělají dobře. Kdo by měl  zájem se stát pod líbivě se tvářící zástěrkou duchovního osvícení objektem vypočítavé manipulace? Možná jen masy  televizních diváků, které si ke svému sledovatelství vychoval kdysi komunistický režim inspirovaný SSSR.   

Američané jsou ale jiní. Mají rádi své  leadery, mají rádi silné osobnosti,  zakládají si na tom, že jsou svéráznými individualitami. Ve skutečnosti se ale dají snadno ovládat mediálními báchorkami a naivně si nechat vymývat mozky psedovědeckými esoterickými naukami. O moc lépe na tom není ani obyvatelstvo UK. Když jsem bloumala Londýnem anebo místními plážemi, nemohla jsem si nevšimnout neuvěřitelného množství lidí, kteří chtěli všem vykládat za poplatek horoskopy stejně jako  letáčků mladých černošek vyzývajících k tomu, že všichni můžeme ve svém lůně fyzicky počít Boha. Stačí jen přijít na první happening jejich sekty. 

Vše má ale svůj vývoj a důvod.   Společnost USA je aktuálně  silně frustrovaná kolapsem  svého megalomanského snu o sobě jakožto jediném oprávněném exportéru demokracie, jehož skvělé pacifistické myšlenky  zbytek světa prostě jen nedokáže plně  docenit. 

Proto si jej musí  neustále  napravovat s pomocí dronových operací, mučení a výslechů skutečných ale i údajných teroristů, bojem proti drogovým dealerům, sankcím a celosvětově zaměřeným  ekonomickým pletichařením, jež ale nenese nyní viditelné plody. Vypadá to, že podpis mezinárodních smluv TTIP a  TPP, jímž se USA snaží vyšachovat ze hry společenství BRICS, vlastně hlavně - Rusko a Čínu,  a potvrdit si svou roli celosvětové ekonomické superstar, nebudou za  prezidenství Baracka Obamy vůbec podepsány.   Zbytku světa, jenž není v BRICS, kromě Afriky, se kterou se vůbec nepočítá,  se totiž oba kontrakty jeví jako nevýhodné a vzniká proti nim celosvětový odpor. 

 

Indigové děti uchlácholí obyvatelstvo USA, které má pocit, že USA už po řadu let selhává v roli světového hegemona

Proto se obyvatelstvo  USA utěšuje svým konceptem indigových dětí, které nyní, jak jsme se dočetla, mají nahradit ještě lepší, vyvinutější duhové děti, jež jsou obdařeny ještě mnohem nadlidštějšími  schopnostmi. Má se jednat o novou generaci pacifistů,  kteří svým neuvěřitelným  talentem a vyjímečnými telepatickými schopnostmi  převychovají nezkrotný temperament lidu Blízkého východu a dají pracovitým a urputným Číňanům vědět, zač je toho loket a kde je jejich místo

 Ostatně obratnější z dětí, jež o sobě prohlašují, že jsou indiga, na tuto strunu bolístek USA ale i celého západního světa,  očividně drnkají. Hrdinně kritizují staré politické gardy  USA.  Obama s G.W.Bushem, Clintonem a Reaganem to sice v exportu demokracie daleko nedotáhli. Ale my, idigové děti,  už konečně celému světu přineseme mír, křičí  odvážně jeden z  chlapečků v dokumentu kolujícím na youtube.com  

 

(Oprah Winfrey si zve do svých show indigové děti nadané parapsychologickými schopnostmi) 

Indiga jsou v USA tak populární, že o nich vznikají filmy a zve si je do svých pořadů Oprah Winfrey, jež je schopna čehokoli, jen aby si zvýšila své ratingy.  U nás by je Jan Kraus, pokud by se v jeho show objevili, pouze cynicky setřel. 

 Oprah le ale daleko prozřetelnější.  S malými caparty, kteří nemají na práci nic jiného nežli studium okultismu, zcela vážně diskutuje o pozitivních a negativních energiích. V určitém okamžiku už  jenom čekáme, kdy nám společně začnou svou božskou energií odrušovat geopatogenní zóny anebo nutit předražené odrušovací přístroje s obrázkem smějící se ikony amerického zábavního průmyslu.

Psychiatři se svými diagnózami tzv. indigových dětí se stávají objekty výsměchu 

Pár  psychiatrů si trouflo tvrdit, že u dětí můžeme hovořit o  diagnóze, jež spadá do oblasti hyperaktivity a poruchy koncentrace, případně    lehkým  forem autismu anebo Aspergerova syndromu. Spolu s tímto fenoménem je diagnostikován je i další zajímavý úkaz, narcisistní rodičovství. To si ale dali. Rodiče spolu s indigovými dětmi a smečkou parapsychologů a léčitelů, kterým se podařilo získat v USA Ph.D. tituly,  je překřičeli.

Vystupují s  argumentem, jenž se ale vine celým hnutím New Age jako červená nit. Jak si může establishment, jenž chce  dogmaticky škatulkovat  neuvěřitelně tvůrčí individua, troufnout zařazovat tyto bytosti,  obdařené nadlidskými schopnostmi, jež se stanou vůdci příštích generací, do svých pochybných  diagnóz?  Proč je léčit, vždyť je jim v jejich telepatických schopnostech, jež rodičům navíc sypou někdy peníze, dobře.

(konceptu indigových dětí umně využil i Michael Jacskon, svého času Svědek Jehovův,  ve své patetické písni Heal the World)

Indigové děti nejsou choré, chorý je údajně celý svět a oni jej musí skrze svou telepatii spasit

Jak si to mohou dovolit?  Ony nejsou choré, to celý okolní svět a systém je chorý, protože má zastaralé psychiatrické klasifikace a nutí tyto jedinečným darem obdařené děti chodit do klasických škol.

V USA je možno opravdu vše. Pro tyto děti se zde vytváří  speciální typy škol, například škola s New Age názvem Vesmírná škola, kde jsou děti  po celou dobu v  přírodě, mohou si dělat prakticky, co se jim namane, většinou ale hlavně kreslit, zpívat, relaxovat a pokud možno holotropně dýchat. Na nějakou systematickou výuku a memorování mohou vesele zapomenout.

U nás se tomuto systému výuky vzdáleně blíží Montessoriho škola, naštěstí jsou experimenty tohoto typu alespoň pod bedlivějším dohledem ministerstva školství. Nešťastní rodiče, kteří po pár letech vidí, že se děti nenaučily základům gramatiky a nemají v sobě elementární učební kázeň a disciplínu, si své ratolesti na poslední chvíli mohou stáhnout do klasických škol, kde jsou alespoň zbytky poctivého pruského drilu. Obecně ale všechny školy jdou více a více na ruku  požadavkům dětí éry Facebooku a tvrdé závislosti na počítačových hrách.

V USA, kde se oficiálně ve školách nepovoluje  jakákoli forma náboženské indoktrinace,  existuje jedna jediná výjimka a tou jsou  jógová cvičení, jež ale paradoxně, pokud se jim popustí uzda, mohou k indoktrinaci vést. A to mnohem těžšího rázu, nežli provádí běžně tolerované náboženské kulty. Z jógy anebo zenových filozofií se  obvykle vytahuje pro hyperaktivní děti práce s dechem a relaxace.  S pomocích zenových cvičení lze snad dosáhnout i vylepšení koncentrace. To  celé musí být  pod přísným dohledem a bez toho, že by  děti byly později vtaženy do New Age guláše, který je s těmito technikami v USA provázán. To se ale často nedaří, protože rodiče, kteří už jsou New Age doktrínami skrz naskrz prosáklí, do nich intutivně vtáhnou i své děti. 

Někteří z vědců, například z oblasti behaviorální psychologie, se nesměle snaží naznačit, že za nárůstem autismu, dyslexie anebo poruch koncentrace  může stát nekvalitní strava amerického obyvatelstva  anebo znečištěný ekosystém.  Občas členové bránícími indigové děti lobbují proti medicínským společnostem, snažícím  se děti proočkovat proti chorobám. Mají totiž za to, že očkování je pro  dětský organismus škodlivé. To už se ale dostávají do otevřeného boje s lékaři a farmaceutickými korporacemi. 

 

 

Hlasatelé znečištěného životního prostředí ale nesmí být v USA až zas tak  moc hlasití, aby jim bratři Kochové, kteří mají pod palcem republikánskou stranu a díky svým think-tankům manipulují po řadu let veřejným míněním obyvatelstva, nezakroutili symbolicky krkem. Oba totiž kvůli svým masivním industriálním aktivitám o změně ekosystému nechtějí vůbec slyšet. A tak máme občas my lidé zvnějšku, my staří usedlí tradicionalističtí  Evropané,  pocit, že je to celé jeden velký  bludný kruh, kde ti normální, stojící nohama pevně při zemi,  jsou vždycky loosery. 

Ambiciózní indigo děti  křičí o tom, že chtějí změnit svět a planetu k lepšímu, pak se ale, jakmile dospějí, přidají ke karnevalového hnutí Occupy Wall Street a budou pečlivě šmírováni  v rámci kolekce metadat u NSA. Vláda USA totiž telepatii příliš nevěří, a proto schopností indigových dětí nevyužívá. Spoléhá se na staré dobré špionážní metody zkombinované s kyber-taktikami, bez jejichž výdobytků si už většina republikánských kandidátů na prezidenta nedokáže představit moderní svět. 

A tak děti nadané údajnými telepatickými schopnostmi, když už je NSA, CIA ani FBI nepřijme do svých služeb,  na politické aktivity a pacifistické sny časem rezignují zcela. Aspoň si sní o tom, že prorazí do některé z reality show na Fox News, stanou se  novými Justiny Biebery anebo Miley Cyrus a budou moci skrze své obsažné videoklipy ovlivňovat mínění mas. 

(patrně nejtrapnější videoklip frustrované generace amerických dívenek, jimž se nepodařilo procpat do politiky ani do CIA, a tak si alespoň zpívají o tom, kterak Bůh stvořil holky k tomu, aby se staly Superstars, na youtube.com jej už shlédlo na 15 milionů fanoušků.) 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Havelková | neděle 6.9.2015 10:09 | karma článku: 23,93 | přečteno: 2328x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1220x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.