Útok na svobodnou společnost! A nebo tak nějak...

Když si tak občas čtu argumenty proti EET, tak si říkám, proč lidé nejsou schopni vymyslet nějaký logický argument a nebo proč se nezkusí zamyslet nad problémy tak, že si je srovnají s mnohem jednodušší situací a pak pochopí, že..

Když si tak občas čtu argumenty proti EET, tak si říkám, proč lidé nejsou schopni vymyslet nějaký logický argument a nebo proč se nezkusí zamyslet nad problémy tak, že si je srovnají s mnohem jednodušší situací a pak pochopí, že ta argumentace nedává smysl...

V žádném případě nekritizuji ani nevychvaluji EET, pouze se snažím pochopit smýšlení některých lidí. Co české společnosti totiž podle mě hodně chybí, je diskuze založená na racionálních argumentech.

EET je útok na svobodnou společnost

Takhle vnímá a vyjadřuje se k EET poměrně dost lidí a já jaksi pořád nechápu co tím myslí. Ač se snažím sebevíc, tak mi nedává smysl, koho omezuje na svobodě to, že se kontroluje dodržování jasně stanovených pravidel.

Pokud policie bude kontrolovat technickou vozidla a zda mám lékarničku, budu muset jezdit autobusem!

Kdybych se snažil smýšlet podobně jako lidé s těmito argumenty, pak bych musel tvrdě protestovat proti silničním kontrolám Policie. Jestliže mi Policie nevěří, že vše dodržuji, dělá ze mě podvodníka a mě to uráží! Navíc, pokud budu muset mít technickou a kupovat povinnou výbavu, pak budu muset jezdit autobusem, protože na to prostě nemám peníze! Skutečně mě to uráží a omezuje na osobní svobodě!

Revizoři v dopravě dramaticky zvýší nezaměstnanost!

Také musíme zrušit revizory v dopravě, pokud bych totiž musel vždy mít jízdenku, nevyplatí se mi jezdit do práce a budu muset zůstat doma na pracáku. To stát chce? Vydírat obyčejné pracující lidi? Nehledě na to, že mě skutečně uráží, když před desítkami lidí v autobuse musím dokazovat, že nejedu na černo! A jak se teprve budu cítit, když se ukáže že na černo jezdím!

 V principu se jedná o velmi podobnou situaci. Mnozí si dle mého názoru mylně vykládají co je to vlastně svoboda. To, že se kontroluje dodržování pravidel není přeci ždáné omezování svobody, samozřejmě dokud nepřejde v buzeraci, ale to skutečně necítím z EET.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Pěnčík | pátek 10.7.2015 11:39 | karma článku: 12,37 | přečteno: 587x