Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor zjevně nežil v komunismu a po omezování svobody touží. Dnes to je o to horší, že technika postoupila vpřed a jejím prostřednictvím je možno kontrolovat a omezovat diametrálně větší množství lidí. V zásadě všechny, krom těch, kteří toho budou pouze zneužívat ve svůj prospěch.

1 0
možnosti

L97u47b28o88š 41K25r73i68m53l

10. 7. 2015 13:23

Vážený pane Pěnčíku, jestliže nejste schopen pochopit, že omezení svobody spočívá v hlášení kdo co kde a za kolik prodal a koupil, tak je mi to velmi líto. 

Nahrazování práce státních zaměstnaců shromažďováním údajů o pohybu osob a jejich zvycích s možností obsáhlého reportingu je pro mne velmi zásadním zásahem do mé svobody. Pro mne neplatí argumenty typu "když nepodvádíš, tak se nemáš čeho bát", protože to je pokračování přenosu důkazního břemene ze státu na jednotlivce a velmi těžko se prokazuje, že jste něco neudělal. Myslel jsem, že tato doba je již pryč, ale jak vidím tak mnoho mladých lidí volá po jejím návratu.

1 0
možnosti
Foto

EET je jen další nástroj pro lupiče, aby mohli lépe loupit.

0 0
možnosti
Foto

EET neni o konspiracni teorii, ale o existujici praxi :-). Pan Babis uvadi Chorvatsko jako svuj vzor a oni to jiz delaji - viz http://archiv.ihned.cz/c1-64179110-chorvatsky-ministr-babisovi-prilis-nepomohl-chlubil-se-velkym-bratrem.

Ja mam jeste jednu obavu a to ze EET bude jen dalsi cerna dira na penize pro kamarady ... uz ted najima MF konzultanty za  1 999 998 CZK aby obesli zakon o verejnych zakazkach. A ukazte mi jeden project podobneho rozsahu, ktery statni sprava nebo samosprava zvladla (Stabni system, Pokladni sprava, S-karta, Danovy urady nebo Registr vozidel ... a nemluvim o Blance a Opencard ...).

Staci ?

1 0
možnosti

Znovu, já nemluvím o funkčnosti, výhodnosti, smyslnosti EET. Mluvím o tom, že se lidé ohánějí omezováním svobody...

0 0
možnosti

V81á14c84l61a93v 73M39a25c87h

10. 7. 2015 11:55

Tohle je v principu zcela nesmyslná argumentace. Jakýkoliv zásah ze strany státu je omezením svobody, část z těchto zásahů jsou nezbytné aby mohl stát efektivně fungovat a proto je přijímáme, jiné jsou zbytečné a protlačené zájmovými skupinami.

Pokladny nezbytné nejsou, stát již nástroje kontroly má a nic nenasvědčuje tomu že přidání dalšího bude mít přínos. Jinými slovy přijmeme další zásah ze strany státu (= omezení svobody) aniž bychom za něj cokoliv získali (lepší fungování státu). V praxi to bude tak někdo si nahrabe na předražené zakázce, výběr daní se nezlepší a část podnikatelů si právem řekne že jim ta buzerace za to nestojí.

3 0
možnosti

Jo tak já pod pojmem svoboda označuji něco, co mě omezuje něco dělat, říkat, činit, apod... To že mi něco otravuje život, nepovažuji za omezování svobody.

0 0
možnosti

Děkuji za odkaz. Popravdě na konspirační teorie fakt nevěřím a asi bych se považoval za schizofrenika, kdybych čekal, že Babiš bude kontrolovat kdo od koho nakupuje... Ale tak, Vy se toho obáváte, já ne :)

0 0
možnosti

EET je jen další útok na svobodu společnosti. Ve svém principu pouze sbírá data a nic neřeší. Již dnes má FÚ dost nástrojů (kontroly, pokuty, uzavírání živností), ale prostě jich dostatečně nevyužívá... Přibude zákon, úředníci (kontrolní nákupy) a nic se nezíská. Jen ta sesbíraná data mohou zcela jistě sloužit i k jiným účelům, než daňovým.:-)

1 0
možnosti

To je zajímavé a já proti tomu nic nenamítám, jak píšu, nehodnotím smysl a funkčnost EET, ale rozhodně nechápu v čem útočí na svobodu společnost. Jestli je to opatření nic neřešící, pak ok, ale to je zcela něco jiného. Mmj. K čemu konkrétně podle Vás mohou sbíraná data sloužit? To jsem totiž také ještě nepochopil :)

PS. Mě to vážně zajímá a ironii v tom nehledejte :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1758x
Diskuzi považuji za jeden z nejvýznamnějších prvků demokracie, diskutujte prosím :) PS: Vulgarity nejsou projevem demokracie, nýbrž malosti a slabosti...

Seznam rubrik