Vaše smrt? Naše radost!

.... říkával nám v hospodě jeden funebrák po desáté desítce. Od něj to bylo vypočítavé, ale nikdo se na něj nezlobil. To, co odvysílala německá státní televize ARD, to by náš známý neřekl ani po jedenácti dvanáctkách...

Německý politik Christian Brandes řekl, že virus (koronavirus) je spravedlivý. Vymete staré, ale mladí lidé bez námahy přežijí. Generace 65+ naší planetu poslední půlstoletí devastovala. Po rozhořčené reakci mnoha Němců prohlásil, že jde o satiru, ale za "myšlenkou" si stojí.

Pominu zřejmé nepravdy. Staří lidé za mají menší spotřebu, než mladí. Navíc jsou nejbohatší státy čisté, recyklují, zateplují a spořádaně vymírají. Vymoženosti techniky, školství a zdravotnictví, které pan Brandes využívá jsou i jejich zásluhou.

Christiana B. neznám, ale podle vizáže bych ho tipoval na majitele sportovního auta, milovníka potápění, létání a bujarých večírků končících k ránu produkcí spousty odpadů. Ale i kdyby žil jako mnich, jedl jako vegetarián a tkal své oděvy z kopřiv a boty z lýčí, je mimo.

Nejde zcela jistě o satiru. Jde o zanášení nenávisti mezi generacemi.

Má si starší generace, na oplátku,  přát Španělskou chřipku, která zase kosila mladé a silné? Nebo dýmějový mor, který dělal to samé?

Mám pětadevádesiteletou matku i děti různého věku. Starým i mladším přeji jen to nejlepší. Mladí mi jednou budou platit na důchod (tě, Bůh!). Ti staří zase hodně pracovali, abychom mohli mít dobré životní podmínky a studovat.  Asi to ale přepískli s liberální výchovou a vychovali generaci plnou  zhýčkaných "satiristů", kteří se těší na jejich smrt.... a to ve státní televizi!

To slovo státní je na tom to nejhorší. Do soukromých televizí mi nic není.

Já totiž chápu státní televizi jako prostředek k objektivnímu informování, jako pojítko pro krizové stavy, nebo jako zdroj národní umělecké tvorby.

Sám bych měl problém, pokud by ve státní televizi dávali v České Sodě "Němci do plynu" anebo "satiru" o infikovaném  táboru plném migrantů nakažených koronavirem a ošetřovaném sestrou Grétou.

Naše státní televize - doufám- nikdy nebude přenášet ani znásilňování muslimky Ježíšem...

Přinejmenším by takovýto příspěvek měl přinést diskuzi o úkolech státní televize, kterou všichni povinně platíme. Snad i Němci takovou diskuzi otevřou, než začne mezigenerační nenávist..

A pro nás, kteří vychovávají budoucí vládce společnosti radu:

Ohýbej ma mamko, dokud ja som Janko. Neohněš ma mamo, až buděm ja Jano!

 

 

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/nemecka-televize-velebi-vir-vymyti-stare-planeta-zezelena-40317376

Autor: Luděk Peleška | středa 25.3.2020 12:35 | karma článku: 35,43 | přečteno: 1471x
  • Další články autora

Luděk Peleška

Začátek konce USA?

8.11.2020 v 18:11 | Karma: 25,11

Luděk Peleška

Trumpova zkouška covidem.

2.10.2020 v 12:54 | Karma: 15,52

Luděk Peleška

Nová doba?

27.9.2020 v 12:53 | Karma: 25,09

Luděk Peleška

A dost!

23.9.2020 v 17:44 | Karma: 35,36

Luděk Peleška

Tak kdy to praskne?

21.9.2020 v 20:17 | Karma: 23,77