Byl Darwin rasistou?

V minulém blogu jsem na základě policejních statistik z USA prokazoval, že černošské obyvatelstvo není častěji zabíjeno, než ostatní. Je častěji zatýkáno. Co tedy vyplývá ze statistik země, která byla  za vzor multikulturalizmu?

Po 1. prosinci 1955, kdy čtyřiadvacetiletá  černošská lady Rosa Parks odmítla uvolnit své místo v autobusu bělochovi, jak byla podle zákonů rasové segregace povinná, změnily se  USA v zemi hledání.

Hledání konsenzu mezi rasami. Tehdy vznikl pojem pozitivní rasizmus. Stál majlant. A výsledek?

Nic moc.

V Evropské unii je taktéž politickými elitami a levicí prosazováno soužití ras a náboženství.

Výsledek? Konstantování německé kancléřství, že multikulti se nepovadlo a neustávající náboženské útoky.

Proč? Úmysl dobrý a mělo by to mít dobrý konec.

Ze statistiky nížejasně  vyplývá, že vztaženo na sto tisíc obyvatel má černošské etnikum pětkrát více odsouzených, než bílí spoluobčané a třikrát více potrestaných, než podobně temperamentní Hispánci(1).

Statistika věda je, má však cenné údaje.

Kde je tedy chybka?

Podle Darwina se ze skalního holuba vyvinulo několik druhů holubů. Skromně podotýkám, že se lidstvo vyvinulo z devíti matek a zdráhám se proto mluvit o rasách. Explicitně podle stejné teorie by měl vzniknout z několika druhů opět ten skalní a jedne druh -multi člověk. Nedaří se, že? Když ono to chce asi spoustu času. Stovky let?

Zmíněná statistika ukazuje zásadní neporozumění  u všech zúčastněných tvorby multikulti společnosti.

Afroameričané, Hispánci, běloši, Asiaté. Takové je "pořadí" pomyslné soutěže v dodržování zákonů.

Kdo byl někdy  v USA ví, že policie a úřady obecně mohou prakticky cokoliv. Policista, který vás zastřelí a zdůvodní to tím, že jste udělal(a) prudký pohyb do kapsy, je osvobozen.

Naprosto prudérní dodržování zákonů, okořeněné často svévolí policie ( zejména místní) pak vede temperamentní Afroameričany a Hispánce k bojkotu práva i v závažnějších případech, než je pokuta za pití piva na veřejnosti nebo tahání po soudech za to, že soused viděl vaši maličkou dceru nahou u bazénu.

Když se chce, konsenzus, neboli dohoda se vždycky najde. Chce to ale hledat.

Počítačovou řečí lze navrhnout, že právo, jeho vymáhání, zločin a trest musí být v americké veřejnosti reformátovány, aby se systémem ztotožnila celá společnost. Odladit program tvorby univerzálního člověka a získat čas. Nedovolit rozval největší demokracie Světa.

To samé by měla udělat EU, i když si myslím zcela upřímě, že těch problémů je tolik, že z tohoto hlediska je Evropská mnohojazyčná unie nereformovatelná.

Aby nebyl Darwin za rasistu, musíme přijmout to, že několik druhů holubů není a nebude hodně dlouho zpět skalním holubem. Bude jiným druhem. Člověk rovněž.

Musíme společně najít spojnici mezi jednotlivými druhy holubů a začít tím, co je spojuje, co je rozděluje a jak vytvořit holubník, aby vyhovoval všem těm holubům.

Budou li se snažit všechny strany, vznikne - za velmi dlouhý čas - člověk nový.

1)htps://en.wikipedia.org/wiki/Incarceration_in_the_United_States

 

 

 

Autor: Luděk Peleška | sobota 13.6.2020 10:02 | karma článku: 25,47 | přečteno: 1403x
  • Další články autora

Luděk Peleška

Začátek konce USA?

8.11.2020 v 18:11 | Karma: 25,11

Luděk Peleška

Trumpova zkouška covidem.

2.10.2020 v 12:54 | Karma: 15,52

Luděk Peleška

Nová doba?

27.9.2020 v 12:53 | Karma: 25,09

Luděk Peleška

A dost!

23.9.2020 v 17:44 | Karma: 35,36

Luděk Peleška

Tak kdy to praskne?

21.9.2020 v 20:17 | Karma: 23,77