Víkend bez dětí. Konečně!

„Lásko, zničím tě tam.“ Zašeptal agresivně do mého ouška a krájel utopence, jako by nic. „Svážu si tě.“ Vylovil naloženou cibuli a feferonky. Svlékal mě pohledem s krajícem křupavého chleba v ústech.    

Gumáky, tepláky, trenky, mikiny, pláštěnka, trička, plavky, ponožky, tenisky, pantofle, kšiltovka, sprcháč, pasta, kartáček, očkovací průkaz, bezinfekčnost…masku na karneval. Projela jsem prstem seznam věcí na dětský tábor. Vložit vše do cestovní tašky...byl nadlidský výkon.

„Celý víkend budeš chodit v sukni bez kalhotek.“ Zašeptal agresivně do mého druhého ouška.

Off na klíšťata a opalovací krém. Na to bych nerada zapomněla. Vloni byl chudák spálený a ještě samé klíště.

„Budeš žadonit, abych už přestal!“ Políbil mě vášnivě na šíji. Jeho těšení a představy se rozjížděly na plné obrátky.  

„Vypni ten počítač a jdi se obléknout. Kolikrát ti to budu říkat. Za půl hodiny odjíždíte!“  Zavolala jsem hodně nahlas, abych byla slyšet až do pokojíčku. Bylo mi jasné, že reakce nebude žádná a budu se muset zvednout. „Slyšíš? Za půl hodiny je odjezd na tábor.“ Vyrušila jsem ho ze světa skajpu, fejzbuku, do kterého byl evidentně ponořen. Nechápavě se na mě podíval, vypnul PC a při oblékání se zeptal: „mám všechno zabalený?“ Splavená z šíleného letního dusna, panelákového vedra  a táborového balení, jsem synovi raději neodpověděla. Nešlo to. Z pusy bych na sto procent vypustila přednášku, která by byla u dozrávajícího skoro-chlapa...zbytečná.

„Umiluji tě k smrti.“

Z mávání vzdalujícímu se autobusu, které bylo z mé strany „uštvané matky,“ upřímné, mě vyrušila věta…umiluji tě k smrti? Ruce a jazyk vláčím po rozteklé asfaltce. Kolem mě pláčou loučící se matky a on má testosteron na plné obrátky? Raději jsem neodpověděla. Nešlo to. Z pusy bych na sto procent vypustila přednášku, která by byla u přepnutého chlapa...zbytečná.

Byla jsem zničená (z práce), svázaná (povinnostmi), v sukni (s kalhotkami), se smrtí na jazyku (z vedra) a s připravenou větou…“aby už opravdu přestal.“

Větu jsem spolkla a nevyslovila ji. Rozhodla jsem se, že si ji nechám jako překvapení, až na víkend, který bude KONEČNĚ…bez dětí :-)))

 

Autor: Andrea Anna Peldová | úterý 7.8.2012 13:20 | karma článku: 22,68 | přečteno: 2319x