Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

K čerpací stanici Shell, už nikdy!

Bojíte se války? Nemusíte, už dávno začala.                                                 

Hledat smysl života, není až tak těžké. Horší je, žít tak, abychom byli šťastní, spokojení a splnili si to, co jsme hledali a o čem jsme snili. Zaměstnání, dům, auto, motorka, televize, mobilní telefon, dovolená u moře, tibetská masáž, meditace, knihy, lodičky, umělá prsa, řasy, nehty…to + milion dalších snů, které jsou jen na nás.

Chceš žít v symbióze s přírodou, jíst bio potraviny, které jsou od svého zrodu šťastné, veselé a na talíři se pozitivně smějí? Chceš nebýt v souladu s moderním BIO a jíst to, co ti chutná a utírat si pusu od pečeného, křupavého kolena a zapíjet to dobře vychlazeným pivem? Chceš snídat v luxusně vybavené kuchyni, která je stylově vyladěná s celým domem, zahradou a autem? Chceš večer opékat špekáčky, ležet v trávě a kochat se pohledem na oblohu plnou hvězd a neřešit, jestli vyjdeš do výplaty?

Život je o tom, že si můžeme dělat, co chceme. Krásná věta, že? 

Vyrostla jsem v době, kdy nebylo nic. Každá rodina měla velkou ruskou televizi a dva programy. Káva se mlela v sámošce a po umletí se papírkem vyklepalo vše, co zapomněl vyšťourat ten před vámi. Muži z práce chodili běžně na jedno a rozebírali řízení planety. Ženy stály dlouhé fronty se zeleným drátěným košíčkem v několika samoobsluhách a jako správné sběratelky s úsměvem posbíraly vše, co se dalo a co bylo. Kluci válčili před barákem se Sandokanem na triku a holky pekly z písku koláče. Všichni jsme pracovali, jedli chleba se sádlem, mazali si obličej modrou indulonou, tak jako naše babičky a prababičky.

Nyní žiji v době, kde je všechno. Každá rodina má několik televizí s nekonečno programy. Kávu si nemeleme, ona mele nás. Muži řídí planetu a neví, jak pivo chutná a jak pořádná hospoda plná chlapů vypadá. Ženy žijí ve virtuálním světě a nakupují vše, co na ně barevně, vtíravě, manipulačně, reklamově skáče...na internetu, v emailu, v mobilu, v televizi, v obchodě, před obchodem, u pokladny a na parkovišti. Kluci žijí ve světě Call of Duty, GTA, Command & Conquer, Counter-Strike…v jedné ruce gigantní Burger King a v druhé kvalitní joystick. Holky chtějí být jako Rihanna, proto mají na pravé noze vytetovaný houslový klíč s notou, rybu za pravým uchem, několik hvězdiček zezadu na krku, pod ňadry egyptskou bohyni Isis, na těle motto „Never a failure, Always a lesson“ („Ne selhání, ale lekce“), které je vytetované zrcadlově, takže si ho dívenka při každém pohledu do zrcadla může prohlížet. My, co pracujeme, padáme na ústa, abychom uživili ty, co nepracují, nejíme chleba, ale americké kejdy a mažeme si (nejen) obličej chemickým sajrajtem, tak jako počítačově upravené krásky v reklamě.

Vítejte ve scifi. Válka začala. Už se jí nemusíte bát. Jediné co musíte, je přežít. 

Firmy mají za úkol zvýšit svou pozici na trhu a boj vyhrát! 

Kupní dovednosti, kupní chování, spirála úspěchu, úspěšné zvládání hranic, konzultační prodej, dotazování, prodejní strategie, prodej a příprodej, nabízení produktů, kladení otázek, motivace zákazníka, zvládání námitek, fáze prodejního rozhovoru, cvik v prodejní situaci=zvýšit hospodářský výsledek=za každou cenu! 

Chodím do práce, vydělávám peníze, platím daně a snažím se přežít. Proto se bráním válečným nájezdům: neotvírám dveře prodejcům, pokládám telefon zašifrovaným nabídkám, vyhazuji emaily s oznámením, že jsem vyhrála. Proto ležím v trávě, pod noční oblohou plnou hvězd. Proto jím křupavě upečené koleno. Proto piji české, dobře vychlazené s božskou pěnou. Proto se mažu obyčejnou modrou indulonou. Proto! Protože jinak by mne Matrix sežral celou. 

Váleční vůdci pracují odkudkoli. Útočí vynalézavě na citlivá místa, „naše peněženky“ takovým způsobem, kterému se jen těžko bráníme, protože jej ani jako útok nevnímáme. 

Dáme si příklad? 

Čerpací stanice „Shell“ zvolila (aspoň z mého pohledu), brutální útok na mne, jako na zákazníka. Shell touží zásobovat celý svět, proto se věnuje inovačnímu technologickému myšlení. Zaměstnává technické pracovníky po celém světě…od vědců po profíky přes obchod. Pracují na efektivnější výrobě energie, aby mohli nasytit poptávku paliva, maziva, biopaliva atd. Skvělá strategie, ale já si po včerejší zkušenosti, od této společnosti nekoupím ani kapku jejich paliva. 

Proč? 

Jejich reklamy ve virtuálním světě, přehlížím. Členství Shell CLUBSMART neřeším. Obtěžování u pokladny, kdy mi vnucují kartičku s věrnostním programem, zvládám těžce, ale ubráním se. Nejsou jediná společnost, která se dnes takto chová. Ale to, co nejsem schopna akceptovat je, obtěžující zřízenec u stojanu, kterého odmítnu s tím, že si natankuji sama a místo toho, aby odešel…mi začne podrobně nabízet kvalitnější palivo, smart body a všechny Shell hovadiny PROTOŽE MUSÍ! Nemám kam utéct, nemám jak se bránit, protože spěchám. Potřebuji natankovat, zaplatit za palivo "nemalé peníze" a pokračovat v cestě do zaměstnání, abych mohla vydělat peníze nejen pro mne, ale i pro ty, kteří nepracují. 

Proto, k čerpací stanici Shell, už nikdy!

Jediné co musíme, je přežít a je jen na nás, jakým způsobem tak učiníme. Přeji Všem nebe plné hvězd Andrea :-)

 

„Vím, že tam jste. Cítím vaši přítomnost. Vím, že máte strach, že se nás bojíte. Bojíte se změny, toho, že neznáte budoucnost. Nebudu vám říkat, jak tohle všechno skončí, ale řeknu vám, jak to začne. Až zavěsím tenhle telefon, tak ukážu všem lidem, co nechcete, aby viděli. Ukážu jim svět. Svět bez vás. Svět bez pravidel a nařízení, svět bez hranic a omezení, svět, ve kterém je možné úplně všechno. Co se stane pak, to nechám už na vás...“ Matrix

 

Autor: Andrea Anna Peldová | pondělí 10.6.2013 11:13 | karma článku: 35,60 | přečteno: 4339x
  • Další články autora

Andrea Anna Peldová

Dámy, Vesmírný objednávkový servis nefunguje!

Měla bys být chvíli sama. Přijde, když to nečekáš. Napřed si uzavři bývalého. Vůbec ho nehledej, najde si tě sám. Zadaného nikdy! Věnuj se sama sobě. Moc nad tím přemýšlíš. Na rozvedenýho bacha. Nech tomu volný průběh.

25.6.2020 v 7:00 | Karma: 20,84 | Přečteno: 971x | Diskuse| Společnost

Andrea Anna Peldová

Jak se neseznámit na seznamce

„Hledáš lásku a vztah na celý život? Na seznamce se každý rok seznámí desetitisíce mužů a žen z celé ČR. Podle statistiky se každý 3. člověk v České republice seznámí přes seznamku. Je to běžný trend v současné hektické době."

14.6.2016 v 6:34 | Karma: 42,78 | Přečteno: 39967x | Diskuse| Společnost

Andrea Anna Peldová

Pánové, nejste v tom sami

Jednoho dne, takhle po ránu, při ranní kávě se Bůh nudil. „Stvořil jsem k mé spokojenosti vše, ale něco tomu přeci jenom schází.“ Jako správný chlap se podrbal a zamyslel: „nemám se čemu tak nějak od srdce zasmát."

4.5.2016 v 10:16 | Karma: 26,62 | Přečteno: 2749x | Diskuse| Osobní

Andrea Anna Peldová

Šaty z polibků

Zalila si dvě lžičky kávy horkou vodou. Jenom k oušku. Zbytek patřil mléku. Třikrát ji lehce zamíchala a ...

2.5.2016 v 7:01 | Karma: 25,43 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Poezie a próza

Andrea Anna Peldová

Zkrácené závěrečné titulky v komerční televizi

Přišel čas zkracování, tak jako ve filmu Postřižiny Bohumila Hrabala, kdy se paní Maryša rozhodne své dlouhé kadeře zkrátit. "Ustřihla jsem si vlasy!"

20.4.2016 v 11:57 | Karma: 31,96 | Přečteno: 2605x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tahač s tankem a osobák zastavily, kamion už ne. Nehodu u Bohumína nepřežil člověk

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  10:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Prokremelští motorkáři přijeli do Brna, Foldyna se k nim přidá v Praze

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Ňadra ze všech úhlů. Benátky vystavují nadčasovou a kdysi cenzurovanou krásu

4. května 2024  10:08

Jaké je jedno z nejranějších a nejtrvalejších témat v umění – a zároveň jedno z nejvíce...

Ukrajinista: Zelenskyj podporu ztratil, jeho lidé překračují ústavní rámec

4. května 2024

Vysíláme Na pozadí války začíná západní veřejnost se stále většími obavami sledovat domácí politickou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6676x
miluji život a humor

(andrea.peldova@seznam.cz)