Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RN

R68o69m37a35n72a 68N86.

25. 4. 2014 0:34

Jednou jsem v ND zažila bandu hiphoperských buranů, co se nejen přeráželi o rozkrok kalhot, ale nenapadla je ani nejzákladnější zdvořilost - sundat si čepici, když někam vlezu. Jinak dávám karmu a ztotožňuji se s názorem autora na moderní inscenace - na posledním takovém představení, které jsem navštívila, padlo za hru víc sprostých slov, než řeknu za rok. Až moc velký kontrast s elegantní budovou divadla (v tomto případě divadla F. X. Šaldy). :-)

1 0
možnosti
JH

oblečení, dobře, ale ty zuté boty bych si stoprocentně nedal líbit

1 0
možnosti
Foto

Jsem za to, aby se do divadla chodilo v hezkem obleceni ... clovek si tak vzdycky najde duvod jit na nakupy obleceni ;-D

1 1
možnosti
OP

Byla jsem v ND na slavnostním novoročním představení. Na jedné straně pravděpodobně cizinci v Praze žijící ve slavnostním oblečení (a to včetně malých dětí). Ve středu my Češi různého věku ve směsici dlouhých šatů, malých černých,sukní s halenkou,ale pánové vždy v obleku. protikladem turisté-někteří dospávali bujaré oslavy,jiní se ani nepřevlékli a došli ve sportovním oblečení a obutí. Co úplně nechápu, byla německy mluvící rodina-otec měl košili,sako, rifle,matka kalhoty-svetřík-pěkný šátek, ale pro dcery nad 20 se do kufru nevešlo nic.Obě měly vytahaný svetr, outdoorové kalhoty a boty, softshellové bundy.

jako patriot jsem to nesla nelibě, přišlo mi to jako neúcta k našemu kulturnímu svatostánku. Ale vše je o penězích. Divadlo je rádo, když při ceně cca 1000 Kč za vstupenku naplní divadlo až po strop. Uvaděčky jsou ty poslední, které ty tisícikoruny mohou vyhazovat pro nevhodný zevnějšek. Všechno začíná u rodičů, kteří by měli dbát na kulturu a vhodnost oblečení svých dětí. A při dnešních materiálech a službách nemůže mít nikdo problém přibalit do kufru šaty a jedny boty navíc.

3 0
možnosti
JB

J88i80ř35í 95B28o29č94e12k

24. 4. 2014 13:19

v 50. letech se do divadel chodilo v montérkách, ale dnešní doba se snad o něco kultivovanější. nejsem nijak konzervativní, ale divadla bych bez saka a kravaty nešel

2 0
možnosti
Foto

Není to nic nového. Jednou ještě za komunistů někdy na přelomu šedesátých a sedmdesátých jsem byl svědkem toho jak do ND (shodou okolností to byla rovněž Prodaná nevěsta) pustili mladé lidi v tričkách a džínách z autobusového zájezdu ze západního Německa). Tehdy se mi to také moc nelíbilo.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
VK

Pane Caho, to uz je ale problem tech turistu, pribalit si do kufru spolecenske obleceni. Nepochybuju, ze navstevu divadelniho predstaveni planuji dopredu.

1 0
možnosti
AS

A53d25a25m 74S65t36a10v48a

24. 4. 2014 13:10

Autore, dal jsem vám karmu. Nicméně! Víte, kde je problém? U uvaděček a jiných zaměstnanců divadla. Co se týče toho filmování a těch kompostovaných fialek, ti měli být vyvedeni hned po druhém napomenutí uvaděčkou, která by  měla v hledišti dávat pozor po celé představení a nekecat u šaten.... Být vámi, přeposlal bych váš blog na ředitelství ND.

3 0
možnosti

Někdy je lepší být v očích druhých za burana než v očích vlastních za cvičenou opici :-)

1 3
možnosti

... a divadlo (i třeba to Národní) je jedním z případů.

1 3
možnosti
OK

Hezké zrcadlo jste nastavil návštěvníkům divadla. Musím říci, že třeba v takové Olomouci je to při návštěvě podobné klasiky přece jen o poznání lepší. V poslední době jsem v Praze byl jen ve Stavovském divadle a tam jsem rovněž něco podobného jako vy nezažil.

2 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 765x
Sám bych se označil za člověka přemýšlivého, tvrdohlavého a se slabostí k teoretizování. Mezi mé zájmy patří sport, četba, film a mimo jiné jsem také velikým milovníkem dobré whisky, hlavně té skotské. 

Moji další tvorbu můžete také sledovat na http://blog.lukaspelcman.cz