Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TC

Thomas Carlyle

19. 10. 2012 22:43
Nejak tu zmizel odkaz na knihu o tom,

jak Velka Britanie ujistovala Gorbacova, ze kdyz v Evrope vojesnky zasahne, nebudou mu stat v ceste. - Great Britain traditionally preferred to accept no commitments regarding Eastern Europe. Its main objective in the area was stability. Restoring sovereignty in Poland, Czechoslovakia, and Hungary led in the opposite direction and was therefore undesirable. Prime Minister Margaret Thatcher assured Gorbachev that she wished for East and West to coexist on the basis of mutual respect. The prime minister was committed to making Gorbachev feel as safe as possible. Indeed, she privately assured him that he should disregard a NATO resolution in support of German unification. It was mere persiflage for public consumption, she said. In reality, she opposed it.  http://cat.middlebury.edu/~nereview/30-4/Lukes-Cold%20War.htm

0 0
možnosti
TC

Thomas Carlyle

19. 10. 2012 22:44
Re: Nejak tu zmizel odkaz na knihu o tom,

Coz jen ukazuje, ze vse muselo byt v reziji KGB, STB atd. Ti si vybrali, koho daji do cela statu. Pak ho jen lidem sikovne vnutili.

0 0
možnosti
IV

Hell2

15. 10. 2012 10:56
A co takhle Vaše výroky malinko změnit?

Zůstanete tak benevolentní nebo chyby má právo dělat jen V. Havel?

"Copak si nepamatujete všechno dobré, co pro nás udělal?  Zapomněli jste na to, jak nás uvedl z východní Evropy do světa a na několik let celý svět přesvědčil, že jsme významný národ? Jistě, byl to jen člověk. Dělal chyby. Ale umíte si snad představit někoho, kdo by v situaci, v jaké se Klaus po revoluci octl, chyby nedělal? Ostatně, věřím, že spousta z Klausových činů, které dnes považujeme za chyby, možná chybami nebyly. To ukáže čas." A dějiny.

1 0
možnosti
SH

Babul

15. 10. 2012 12:47
Re: A co takhle Vaše výroky malinko změnit?

Čas. Ano, ten to ukáže. Ale napřed musí vymřít pamětníci. Tak jako si pamětníci pamatují, jak bylo za komančů, a vzpomínají na to tak, že jim to hážou teď a pokud budou žít tak i budou. A stejně tak pamětníci si pamatují Havla a jeho sladké řeči, Klause s jeho čistými penězi a více takových Kožených. Dokud nevymřou. Současná politika Kalouska, Nečase, Drábka a Heger to jenom urychluje. Tak se na to těšte. Pak budou psát dějiny zase jiní, mladí, a lakovat minulost podle stranického trička, nebo názoru budoucích mocných.

0 1
možnosti
VMB

viveka má ban

15. 10. 2012 9:10
Myslím, že národ na Havla nezapoměl

protože ho nikdy nepoznal.

0 1
možnosti
VMB

viveka má ban

15. 10. 2012 9:06
Mně se to přejmenování letiště líbí

ale jinak s vámi naprosto souhlasím. [>-]

2 0
možnosti
R

roines5

15. 10. 2012 8:40
Kdo se jen trochu zamyslí, přijde na to, že Havel byl loutka

před převratem 1989 vytažená a instalovaná Vojenskou kontrarozvědkou k převzetí moci od komunistů v Československu a určená k sehrání celé té "demokratické" komedie končící rozkradením státu.

Kdybych o Havlovi nevěděl vůbec nic a jen si přečetl jeho novoroční projev 1990, konstatuji, že to byl lhář, lhář, lhář, jehož jediným cílem bylo udržet se u koryta a když už sám nemohl tak ho držela Veškrnová a jeho šašci, kteří teď přeskákali jako vši na Fischera. Bohužel stále mají navrch (viz toto přejmenování letiště proti vůli většiny lidí), lidi zamýšlejme se proč? Je tento národ tak hloupý, mají skutečně takovou moc, peníze, vliv nebo co?

1 2
možnosti
C

Ctav

15. 10. 2012 10:35
Re: Kdo se jen trochu zamyslí, přijde na to, že Havel byl loutka

Opravdu?? Tak si ho, prosim, prectete a reknete alespon jednu vec v cem tenkrat lhal. Jinak jste lhar vy.

http://vaclavhavel.cz/showtrans.php?cat=projevy&val=327_projevy.html&typ=HTML

1 1
možnosti
RZ

krabicoidni_krabice

14. 10. 2012 19:22
Kdyby Havel odešel z politiky

po rozpadu Československa, lidé by na něj dnes vzpomínali se slzou v oku. Jenže se on se prostě držel korýtka jako přilepenej, dával milosti svým kamarádkám a kamarádům, a - což není jeho vina - se z něj začala dělat modla, kterou servilní média jeho osobu až znechutila celému národu. Prostě z našeho Vaška se stal "nedotknutelný", a na to jsou Češi hákliví.

6 1
možnosti
JK

Naprosto přesně ... R^

Za to, že je na něj spousta lidí alergická, za to mohou ty pijavice na něj přisáté.  Havel měl své chyby, které by tak moc nevyčnívaly, jenže právě to, že pomohl dosadit do nejvyšších funkcí ve školství, kultuře a hlavně v médiích své přátele, ti z něj dělali modlu nekritickou adorací. To, co předvedli při jeho smrti, to byla absolutní hrůza, to bylo odporné budování Kultu osobnosti. Za to sice Havel nemohl, ale postupně tuto situaci v létech se svou partou vytvářel. 

Nejlépe tu situaci vyjádřil p. Šafr - Pravda o odcházení - http://bohumildolezal.lidovky.cz/texty/rs2673.html

0 0
možnosti
MP

dedicate

13. 10. 2012 20:47
Velmi souhlasím s pojmenováním letiště po Václavu Havlovi

Byl to velký člověk a lidé zapomínají....Už dávno bylo zjištěno, že průměr IQ národa se rovná "chytrosti" dvanáctiletého dítěte.

7 1
možnosti
RZ

krabicoidni_krabice

14. 10. 2012 19:24
Re: Velmi souhlasím s pojmenováním letiště po Václavu Havlovi

Hloupost, stál jsem vedle něj a byl to prcek... a s tím IQ: nesmíte to brát podle sebe...

3 0
možnosti
JV

sauron1003

13. 10. 2012 20:22
Vrah nebo ne?

Pokud budou chtít každého prodejce zbraní perzonalizovat za možného vraha, jen z toho důvodu, že prodává zbraně; pak Venca Havel je VRAH - vrah, který svojí amnestií propustil na svobodu několikanásobné vrahy (z nichž 70% bylo zpět do 3 měsíců) - vrah, který zničil životy spoustě lidí, a tak by se dalo polemizovat ještě hodně dlouho. Kdo byl vlastně lepší - Beneš nebo Havel? Oba tzv. prodali Čechy (ovšem jeden pro lidi a druhý pro peníze). A teď otázka pro chytré děti - který byl který?

2 1
možnosti
TH

Gmurr

14. 10. 2012 12:26
Re: Vrah nebo ne?

Demokracii si asi nezaslouzime, uz podle tohoto zvastu, kteri vypoti nekteri spoluobcane................

njeschopnost o cemkoliv premyslet a zjistit vubec o cem mluvim, ale pindat a pindat...

1 - V. Havel nepropustil zadne vrahy, prectete si jeho amnestiiX

2 - V. Havel nikdy se zbranemi neobchodoval a nemohl nijak do obchodu zasahnoutX

3 - V. Havel nikdy Cechy nikomu neprodal, nikdy se zadny obchod nekonal, nikdy nedostal zadne penizeX

6 0
možnosti
TK

psycholog.idnes

13. 10. 2012 12:45
V každém případě to prostě nebyl dobrý nápad.

Bylo to prosazeno proti vůli většiny, to je velmi pravděpodobné a všichni zúčastnění to věděli. Je jedno, jestli proti 6/10, nebo 9/10. Nebyl problém počkat několik let, až se názory na VH usadí a otupí jejich kontroverze. A že to neměla být Ruzyně s tak zavedeným názvem, který je dokonce ve vyjmenovaných slovech, to je taky jasné.

Takže silně pochybuji, že pravým účelem přejmenování bylo uctění památky VH, protože od počátku byl nejsilnější právě provokativní charakter celé akce. Tímhle stylem u nás provokují snad jen hnědí.

Je to podobně hloupé jako výstavba Stalinova pomníku nad Prahou. Očekávám obdobně krátkou trvanlivost.

8 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

13. 10. 2012 9:26
Bible říká, kdo se povyšuje, bývá ponížen

Jak je vidět platí i kdo je povyšován, bývá ponižován

0 1
možnosti
JV

sauron1003

13. 10. 2012 20:24
Re: Bible říká, kdo se povyšuje, bývá ponížen

Unás se ještě říkalo, ´bývá pověšen!´

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com