Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dávám si většinou džus s vodou, do půllitru, vždycky řeknu, ať mi to dolijí vodou z kohoutku a nikdy jsem se nesetkala s otrávenými obličeji, asi proto, že jen na džus jsem tam nepřišla,ale i na jídlo nebo kafe:-)

 Ale pamatuju si na školní výlet na Ještěd, kdy jsme uřícení z výšlapu naběhli na toalety, že se napijeme z kohoutku a zaženeme největší žízeň, než vlezeme do bufetu. No a tam nás každého zkasírovali, naběhla tam nějaká ženská a vybírala od každého

10 Kč. Takže jsme bufet i restauraci ignorovali a šli se najíst do města. Je to už 20 let,ale pamatuju si to dodnes.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasim - velice akutni problem, velice pekne popsany. Ceskemu pohostinstvi ten koncept ze vitani hostu vodou je prospesne snad take jednou dojde. Bezny scenar v americke jidelne je ze servirka lidi usadi a prinese plastickou konvici s vodou a ledem a sklenice. Zatimco nalejva, zepta se jak se dari, nadhodi co je dneska se slevou, atd.  "Nas zakaznik, nas pan"  se uvolni, napije a je v lepsi nalade toho vic objednat a vetsiho tuzera dat.  Zvlast v turistickych zonach v lete, s utahanou rodinou po obchazce pametihodnosti... :)

1 0
možnosti
IP

jj, já ještě pamatuju spíš skleněnou karafu (teda v US)... budeme doufat, že i tohle k nám jednou dorazí. Představa, že mi odmítají v nějakém podniku nalít úplně obyčejnou vodu, způsobí, že mu tak trochu přestanu důvěřovat.

0 0
možnosti
VT

Řeším často stejný problém a vadí mi, že se na mě na mnoha místech dívají jako na sociální případ. Neuráží mě dokonce, když si v restauraci za vodu z kohoutku nějakou symbolickou částku naúčtují (zvlášť pokud si nedávám nic k jídlu),  protože respektuji, že voda není ÚPLNĚ zadarmo a vydání v podobě obsluhy nebo mytí nádobí s touto položkou spojená jsou jako s každým jiným pitím. Rozhodně bych ale byla ráda, aby voda z kohoutku nebyla brána jako že škudlím nebo hodlám restauraci zruinovat nebo sabotovat. Ve slušném podniku mi nejen vodovodu bez problémů nalijí, ale taky do ní rádi přidají led i citron a já to rozhodně pravidelně ohodnotím solidním spropitným.

Proč bych měla pít jen alkohol, kafe, slazené hnusy nebo balenou vodu pofidérní kvality (všichni lékaři se jako jeden muž shodují, že vodovoda je v ČR spolehlivě kvalitnější než většina té balené.

Do stejné kategorie bych zařadila pidi hrníček s horkou vodou a čajovým pytlíkem, to vše bratru (i sestře) za 40 Kč. Když si řeknete o větší hrnek/konvičku/půllitr, dostane se vám dost podobné reakce jako s vodovodu, ačkoliv tady už se jedná o placený nápoj a věřím, že 2 dcl teplé vody navíc majiteli výdělek opravdu nepoškodí.

4 1
možnosti

25. 5. 2013 10:51

A navic ta voda na caj je sotva tepla. A kdyz se ten pytlik vytahne, tak se snizi hladina v tom pidihrnicku minimalne o centimetr.

0 0
možnosti
SL

Kohoutková voda je super. Jsem ráda, že už jí v restauracích dávají...buď zdarma, nebo za drobný peníz. Pořád lepší, když dám pár korun za vodu, než když do sebe musím lít buďf limonády, nebo předraženou vodu v lahvičkách.

2 0
možnosti
JS

Přesně tak, naštěstí se to pomalu lepší a já si klidně za kohoutkovou i připlatím,ale nehodlám podporovat prodej předražené balené vody! R^

5 0
možnosti
RK

Připadá mi, že se autorka z nějakého důvodu domnívá, že má v restauraci na kohoutkovou vodu zdarma nějaké právo.

Je to asi stejné, jako kdyby se domáhala během čekání fronty u přepážky v ČEZu, aby jí nechali nabít baterii k notebooku nebo telefonu. Přece jim jde proud, tak v čem je problém.

5 9
možnosti
AK

Nemáte pravdu, paní Pekárková.

hned z několika důvodů:

1. Kolik je cena oběda v těch místech v zahraničí, kde Vám dali v vodu...ona bývá většinou o dost vyšší. I českých restauracích malilinko vyšší cenové třídy Vám vodu snadno a rádi přinesou. V golfovém klubu Kaskáda třeba. A oběd z meníčka je tam třeba za 5-8 euro. Což je furt ještě nesrovnatelné třeba s uvedeným USA.

2. O tom, co restaurace podává nebo nepodává bezpochyby (zatím) rozhoduje její majitel. Pokud se Vám jeho nabídka nelíbí, prostě tam nechoďte.

Obecně platí: bez peněz do hospody nelez.

5 11
možnosti
JK

J17a19k31u97b 24K97ř80í96ž

20. 5. 2013 14:09

No nejvíce to vidím jako problém lidské nabubřelosti, jelikož když si objednám vodu z vodovodu, tak na mě občas obsluha čučí jako na "socku co nemá na předraženou matonku". Ale co když jako host mám prostě chuť na obyčejnou vodu. Přeci něco tak přirozeného. 

Ale jak z vás není cejtit vejvar, tak se postaví třeba na hlavu aby vám prodali cokoliv jen ne vodu. Přitom je zcela akceptovatelné za to zaplatit již zmíněné "obslužné" jelikož i sklenice vody v restauraci je služba. Ne však 12 Kč za deci, to je služba na nakopání do zadku.

7 2
možnosti
AM

A89l68b34i90n 51M45r43e82m72a

20. 5. 2013 15:48

A jakou cenu byste si představoval? Majitel restaurace musí z něčeho každý měsíc zaplatit nájem, energie, spotřební materiál, mzdy personálu, daně, poplatky za kdeco. A když se mu u stolu usadí někdo, kdo demonstrativně popíjí vodu z vlastní čutory a zabírá tak místo hostům, kteří by mu udělali nějakou útratu, tak se ani nedivím, že není nadšený. Můžete si to zkusit, když za tím vidíte takový "vejvar".

4 5
možnosti
RS

R64u25d78a 71S43l22a74v28í40k

20. 5. 2013 13:52

To znamená, že připravují jídla a nápoje z hygienicky závadné vody? 8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com