Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

culka

26. 3. 2012 11:04
Na základě nadpisu

se mi vybavuje Sammy Davis Jr. a jeho slavné komické výstupy po konverzi...

0 0
možnosti

iluminat

25. 3. 2012 3:29
jste to vy co do toho taha rasu, nabozenstvi a narodnost

ten clovek, at uz je odkudkoliv je dusevne nemocny, a neumime to lecit. Drive, v primitivnejsi spolecnosti by byl vykopnut, kdekoliv na svete, a posel by  hlady. I u zvirat se to deje. Dnes ti co pracuji tyto  lidi zivi. A budou zivit dale dokud budou penize. Pokud penize dojdou, tak bude zase ponechan vlastnimu osudu.

0 0
možnosti

jita

26. 3. 2012 9:10
Re: jste to vy co do toho taha rasu, nabozenstvi a narodnost

Nezlobte se na mě, ale to je hnusné, co tu píšete. Vypadáte jako typický produkt zdejší doby. Já budu klidně přispívat na to, aby takových lidí bylo méně. Aby našli práci, pokud chtějí, aby mohli žít život tak jak chtějí. Jsou součástí společnosti. Moudrý vláce ví, že spokojení lidé produkují více užitku. Proč nechal Karel IV stavět zeď - aby mu lidé nepomřeli hlady a aby se necítili divně, že dostávají něco zadarmo. Nebyla potřeba pro obranu. Ale byla velmi potřeba pro lidi. Za dob Karla IV bylo velké teplo - prostě zimy mírné a léta horká, suchá, mizerná úroda a protože vše souvisí se vším, začalo se šetřit a lidi neměli práci. To je paralela s dnešní dobou - jenže tady se šetří a na lidi se nemyslí.

Zatímco před rokem jsem potkávala tak jednoho žebráka za čtrnáct dní, dnes je to už každý den a nejsou tak jako dřív, že by pasivně seděli - ne dnes už oslovují a se zoufalstvím a ponížením prosí o peníze. Vidím, že už teď je to zlé. Bude se stavět zeď??

1 0
možnosti

medvěd brtník

24. 3. 2012 13:40
Kolik práce, péče a peněz stojí tohle všechno pro lidi,

kteří nejsou ochotni cokoliv dělat. Má to vůbec smysl? Jednoho dne tomu Romovi jeho bratři nabídnou, že se může spasit, když půjde a položí někde nějaký balíček. Co myslíte, že ten Rom udělá? Kolik obětí skutečných lidí to bude stát? Myslím lidí, kteří žijí, pracují, plodí děti a pečují o ně, nebo prostě jen dělají něco užitečného. Ale starání se o tyhle ..... (doplň si sám) mi přijde nesmyslné. Neměli bychom za každou cenu bránit přírodnímu - přirozenému výběru.

9 0
možnosti

lost

24. 3. 2012 14:19
Re: Kolik práce, péče a peněz stojí tohle všechno pro lidi,

pomnu li přírodní výběr, jsou Romové skupinou úspěšnou a extremně přizpůsobivou, chytrolíne :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com