Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28a82n 18B44l15a21z26e39k

14. 4. 2015 8:12

Je skvele, ze zijeme ve svobodne zemi a Slunickova devcata mohou vyrazit za dobrodruzstvim, tak jako kdokoli z nas. Ale tak jako se nepokousim prejit dalnici, nebo behat v kratasech po Teheranu, tak i ona by mela vedet, ze kazda sranda muze neco stat. Ted uz to vedi....

0 0
možnosti

Ty holky měly prostě smůlu, projížděly po cestě, kterou před nimi bezpečně projely statisíce cestovatelů z Evropy, navíc si najaly ozbrojený doprovod, prostě smůla, stane se.

S tímhle přístupem byste nemohli pustit dítě ani se školou do Vídně, co kdyby tam zrovna řádil nějaký další Prikopil, že? Nedejbože na oběd do restaurace, co kdyby ji někdo přišel vystřílet?

3 0
možnosti
Foto

Tak to jsou mi novinky. O vyžilosti a poskvrněnosti slyším naprosto poprvé.

4 0
možnosti
Foto

Podle článku soudím, že hledáte skandál tam, kde žádný není. Tvrdíte, že spousta lidí se vyjadřuje ve smyslu, že vypadají poněkud vyžile. Já žádnou takovou spoustu neznám a nic takového jsem neslyšela a ani nečetla. Většina jim nevyčinila, jen prostě napsala svůj názor. A názor, že se jedná o nebezpečnou oblast a že dvě samotná děvčata cestující touto oblastí se vystavují značnému nebezpečí, opravdu není úplně mimo.

Ať si cestuje každý kam chce a kdy chce, ale nemůže čekat nějakou lítost či pochopení, pokud se dostane v rizikové oblasti do problémů. A to je to, co se podle mého skrývá za tím "neměly tam lézt". V současné době již pro většinu místních opravdu není vrcholem cestování Chorvatsko, ta doba už je dávno pryč. A ani s tou D1 nemáte pravdu, nejedná se o silnici smrti, v Čechách je na dálnicích nejméně nehod a nejméně mrtvých při nehodách. Nejvíce nehod je podle policejních statistik na místních komunikacích, nejvíce mrtvých při nehodách pak na silnicích I. třídy.

4 0
možnosti

Jeďte si třeba na Jupiter, ale neočekávejte od jiných a ani Vaši příznivci !! popř. soucitní lidé z republiky,  a to hlavně, že Vás bude někdo tahat z jeho gravitačního pole. A o tom to je !!

1 0
možnosti

az se nabourate, tak necekejte ze vas nekdo pujde zachranovat, nejdrive si zjisti jestli jste si to nezavinil sam, a teprve potom budou davat pomoc, ale jen v pripade ze to nebylo z vasi nepozornosti nebo blbosti.

A az to zjisti tak doufejte ze uz nebude pozde.

2 1
možnosti

K85a70r22e82l 95B85o54č75e40k

31. 3. 2015 22:25

Paní Pekárková, většinou vás rád čtu, ale tady jste se projevila poněkud demagogicky a černobíle, což je u vás divné. Z extrému do extrému, buď jsou všichni balíci v nátělníku s lahváčem, co jezděj do Chorvatska nebo hrdinové, co dělaj banžídžamping někde v Áčku? A kopnout si do Zemana za každou cenu se stává únavným trendem dnešní doby. Jo, je to buran, ale v tomto případě ho nemusíte zmiňovat. I slepé kuře najde někdy zrno a i opilec může někdy projevit selský rozum...Celý případ je poněkud divný, neví se toho moc a moc se toho jako laická veřejnost nedozvíme. Jo, je fajn, že jsou doma. Ale jsou hrdinky? Jsou rozumné? Bylo fajn, že tam jely? Na tomto světě existuje zlo a dobro a kdo tomu nevěří, je naprosto naivní nebo mozkově nedostatečně vybaven. Kdyby mi dcera oznámila, že pojede se svou sluníčkovou kámoškou do Balučistánu, tak jí řeknu, že jsem asi selhal jako rodič, když má takové hloupé nápady. Cestovat se dá všude možně, ale jet do nebezpečné oblasti za každou cenu, je čistě hloupé a nezodpovědné. Jsou místa, která nejsou bezpečná. Bodka.  Kdyby mi dcera oznámila, že chce navštívit severní Nigérii, tak jí taky řeknu, ať jede radší do Austrálie nebo jiné Tramtárie, ale ne tam. Boko Haram zrovna není fajnový cíl cestování mladé atraktivní holky... Podívejte se, cestovala jste, jste dobrodružka, berete to hodně podle sebe, ale zcela podceňujete, že ta oblast prostě není vhodná pro turisty, ženské nebo mužské. Díváte se na to optikou svobodomyslné, excentrické ženské, ale je to správná optika? Chybí vám tak nějak selský rozum, co se týče praktických věcí. Antikarma.

11 1
možnosti
Foto

Ona paní zřejmě více cestovala před lety, jak napsala ale to byla situace trochu jiná než dnes, to by si měla uvědomit a nemusela by navádět další na podobné akce. Jsem ráda, že mají moje děti více rozumu a cestují do perspektivnějších oblastí, než ty dvě. Všude se může něco stát ale některá místa jsou prostě více riziková.

1 0
možnosti

Kromě posledních řádků o prezidentovi, by byla  karma.

Ale teď musím R^ i Rv

0 0
možnosti

Paní Pekárková, většinou se mi Vaše blogy i Váš způsob psaní líbí, ale nelíbí se mi, že již neznajíc prostředí, které jste dobrovolně opustila, urážíte nás ostatní a vkládáte nám do úst slova a do hlavy myšlenky, která/é nám nejsou vlastní.

Když mluvím za sebe, viděla jsem kus světa, aniž bych byla vedena krok za krokem, ale aniž bych vydávala svůj život všanc. A mimochodem, pivo nepiju, klobásy nejím a z cestovkou jsem cestovala naposledy v roce 1991.

 

Jak píši ve svém blogu, jsem šťastná, neb jsem ze svých dospělých dětí vychovala jedince svébytné, avšak bez potřeby dokazovat sobě či nám, jejich blízkým, co všechno dokáží, přežijí. Když se vydávají na své samostatné cesty, poctivě se připravují, zvažují itinerář, podmínky a nouzová řešení. Asi je pro to považujete za zbabělce, já za rozumné a skutečně dospělé lidi, kteří zvažují pro a proti a nevypravují se do zbytečných rizik a jsou si vědomy své odpovědnosti za své činy.

19 1
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com