Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

tomtop

8. 6. 2012 17:50
a pak nás tyto země kritizují a tvrdí že jsme rasisté

Kdybychom se zachovali stejně, to by bylo aktivistů ze západní evropy, británie, usa co by nám otloukali o hlavu práva rodičů.

0 0
možnosti
JC

silvah_bullet

6. 6. 2012 13:51
Někdo níže psal, že mu to celé připomíná Milénium..

já si při četbě druhé poloviny článku začal vybavovat film Brazil..

0 0
možnosti
L

lucieterezie

25. 5. 2012 13:04
odebrat deti je super byznys

Odebrat deti v anglii je fantasticky byznys. Funguje tu soukroma soucial service. Kdyz socialni praovnice odebere deti z rodiny, deti jsou umisteny do pestounskych rodin. Rodina bere minimum 500liber tydne za jedno dite pokdu je zdrave. pokud nemocne tak je to 1 000 liber tydne. Foster family jse zamestnavana soukromym soucial service. Je to suer byrnys. Kradou se tu male deti vetsinou cizincum nebo chudym anglicanum a kradeou se tu stari nemocni lide. Nursing home jsou to nejkrastnejsi domy v okoli. Vetsinou je to nejaky zamek nebo velke panstvi. Z obrovksym parkem. Moje kamaradk av jednom pracuje. Kazdy tyden musi psat jak se pacientum dari jake delaji pokroky.

0 0
možnosti
VL

VŠ lektorka

24. 5. 2012 21:16
Zdravý rozum zatím nevítězí

a já s napětím čekám na zitřejší pokračování, jak to všechno dopadne. Paní Iva má odvahu a vytrvalost, nevím zda bych já v její situaci pokračovala v "táboře" někde na Slovensku... Klobouk dolů a karma!

0 0
možnosti
MR

iluminat

24. 5. 2012 18:33
spiknuti za tim nehledejte, ja na ne taky neverim

ale naridit pracovnikum aby odebrali par cikanum deti, to je rozkaz a ne spiknuti. A je to tim ze maji kravske zakony, a boji se pojmenovat veci pravym jmenem.

Jako Canada, zavedla viza "pro cechy" , a huba by jim upadla kdyby rekli ze cikany uz nechteji, jelikoz tam vetsina z nich pracovat nechce, jen si lebedi na tom co jim vlada dava (z vlastni blbosti) a rasismu "naruby", jako kdyby jste si oblekla svetr naruby a myslela ze se z neho stanou plavky. Asi cikany nechteji, a nez zprisnit immigraci, tak to delaji takto, hovadiny na kvadrat.

0 0
možnosti
SAK

slusna a kulhankova

24. 5. 2012 17:13
Padá na mě z toho všeho

neskonalý smutek. Kam, proboha, celá tahle civilizace směřuje?

P.S.

Na sociologickém semináři jsme kdysi mluvili o "syndromu dozorce v koncentračním táboře" a jak se projevuje (obvykle u státních úředníků) v dnešní době. Věc spočívala v tom, že většina dozorců byli úplně normální lidé (ne ti, kteří byli popisováni v literatuře, kde šlo o jasné psychopaty), kteří pouze dělali svou práci (tj. hlídali, nepodíleli se na týrání, usmrcování, pokusech na lidech atd., atd.) a ani stínem je nenapadlo, že by snad dělali něco špatného. A přesně totéž dělají jinak zcela nenápadné paní v úřadech - ať už provádějí cokoliv nesmyslného a antihumánního, vždy mají po ruce pohotovou odpověď: jednáme podle předpisů. Že tím někomu ničí život jde naprosto mimo ně.

1 0
možnosti
TS

Blábolivý Brod

24. 5. 2012 10:50
Váš příběh mi začíná připomínat trilogii Milénium.

Názorná ukázka toho, jak instituce na základě nějakých politických pohnutek dokážou využít něčí chyby a semlít ho coby exemplární případ. Postižený k tomu pak přijde jak slepý k houslím a má co dělat, aby se z toho vysekal. Ne že bych Romům hledajícím za plotem zelenější trávu kdovíjak fandila, ale jestli je to tak, jak se to zatím z vašeho líčení jeví, je mi jich fakt líto.

2 0
možnosti
EK

Y.N

24. 5. 2012 11:13
Re: Váš příběh mi začíná připomínat trilogii Milénium.

R^ Mi taky, začínám si říkat jestli máme právo mluvit osobě jako civilizovaném národě...Anglie nebo Česko je úplně stejné až na odchylky:-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com