Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zločinci se musí honit, odvolávat se na nějaké pozdější vyšetřování a zatýkání po několika dnech, týdnech, měsících, letech, prostě až to policie vyšetří a zajistí okolnosti, kdy nikomu nebude moci být způsobena žádná újma, je hloupé a čistě teoreticky by nakonec stálo mnohem víc, než stojí jedna honička. o počtech vyšetřovatelů, kteří by se tím museli zabývat ani nemluvím. to, že se v mezidobí zbaví pachatel důkazů, taky nemá smysl řešit.

Tady máme případ sedmnáctiletýho kluka, co umřel. mě osobně je to jedno. Byl to zbabělec, který nedokázal přijmout následky svého jednání. a kvůli tomu, že by mu mohl někdo vynadat, otec by mu třeba zabavil počítač, radši ve stonevímkolika kilometrech v hodině rozstřelil auto. a bohužel při tom skončil v nemocnici i někdo jinej.

2 1
možnosti

Mně osobně je v zásadě jedno že umřel ten kluk.

Co mi není jedno je fakt, že policie ho zastaví tak, že zablokuje dálnici vozy civilních lidí, a nechá je sedět uvnitř. Že to není poprvé je vidět např. zde: http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/policie-pouziva-zive-stity-pri-nebezpecnych-honickach.html

To ani nekomentuju fakt, že ti "skvělí a profesionální" řidiči s "protipirátskými Passaty" a jistě roky zkušeností honí desítky kilometrů 17tiletého kluka. Někde jsem viděl video z té "honičky", magor projížděl normálně levým pruhem - policisté ho "stíhali" odstavným. To mi teda přijde sakra nebezpečnější ten policista než ten magor.

0 0
možnosti

Zajímavý pohled na věc zase z jiného zorného úhlu. 0bratné, byť spekupativní.

0 2
možnosti

Kdyby se nezabil, ale jen zmrzačil, tak bychom ho do smrti živili prostřednictvím invalidního důchodu. A to nepočítám náklady soudního řízení, které je u nás velmi dlouhé a tím pádem také drahé. No a náklady léčení? To bychom se nedopočítali. Jestlipak někdo spočítá kolik nás stojí takoví "železní muži", co pro frajeřinu skočí do rybníka a zůstanou na vozíku?

6 0
možnosti

Ono porovnavat CR a LA jde celkem tezko. V LA jsou honicky na dennim poradku, v CR jde spis o vyjjimky. A i v tom LA zohlednuji ostatni ucastniky provozu. Maji k dispozici vrtulniky, takze se mohou s auty kdykoliv stahnout, jet 1km za "stihanym" a dojet ho v bezpecnejsim useku. Maji X moznosti jak nastrazit barieru, vystrelit hrebikove pasy, apod. Zatimco u nas jde o ojedinele pripady.

Pokud nekdo policii nezastavi, tak k tomu ma duvod. Ano, najdou se smesne duvody typu "nema u sebe ridicak", ale muze to byt taky duvod "prekupnik drog", "hledany recidivista". A to samozrejme policie dopredu nevi. V tomto pripade sice zemrel 17ti lety pubertak, ale v pristim to muze byt nekdo, kdo bral zivoty jinym.

Ja akci policie urcite schvaluji, prestoze nemela stastny konec a zranil se pri ni nezucastneny. Toho mi lito je. Mladika nikoliv, ten se rozhodl sam.

6 0
možnosti

Debata je pěkná, ale myslím, že policii platíme, aby eliminovala tyhle šílence, třeba i 17tileté. Vzpomínám, že v 17ti jsem musel počkat jeden rok, abych si udělal řiďičák a potom jezdil. Zcela jistě tohle věděl i onen gauner. O čem se tu hovoří?

18 2
možnosti

Téma je hned v jednom z prvních odstavců ... pokud poruší zákon - chytit či jinak eliminovat.

Debata je pouze o tom, zda chycení provést způsobem, který přinese daleko víc škody na okolí něž by pravděpodobně způsobilo ho bez majáků nechat dojet kam měl namířeno a sebrat ho tam.

Jistě - i bez pronásledování mohl způsobit nehodu, někoho zranit atd. Snahou ho chytit hned a přistoupit na jeho hru na honěnou se ale možnost nehody s následky pro okolí změnila v jistotu (neb Policie už věděla že nehodlá zastavit a přesto ho nahnala do kolony civilních aut).

Takže výsledkem je několik zraněných, milionové materiální škody a pachatel, kterému je to už jedno a poškození si na něm ani nic nevezmou.

1 8
možnosti
Foto

Policie dělá svou práci. U mě má R^ za to, že konala. Smrt mladíka je 1. smůla, 2. jeho vina. Nelze nevykonávat dle zákona, aby se někdo nevylekal...líto je mi těžce zraněného...toho má ten mladý gauner na svědomí...snad se uzdraví.

19 1
možnosti

policie ma zrejme smulu at dela co dela. v tomto pripade konala a je to spatne. ve frenstate nekonala a je to take spatne. jenze na kdyby se nehraje a nyni zname jen konce skutecnych pribehu. kazdopadne se z toho vsecho debatovani nejak vytraci ten hlavni pachatel zla, ktery nikomu dopredu svoje kroky nenadiktoval, rozhodoval o dalsim vyvoji situace kterou zpusobil a ocividne nemel zadny pud sebezachovy.

16 1
možnosti

Policie samozřejmě musí honit podezřelé, protože nikdy neví, o jak moc nebezpečného řidiče jde, viz např. nehoda v Chrasti na Chrudimsku. A co se týká bezpečného zastavování podezřelých, tak dost záleží na inteligenci a schopnostech pronásledovaného. Rychle se na dálnici pohybují i nepronásledování a zvyšují riziko kolize v případě náhlého výskytu překážky.

9 0
možnosti
Foto

Dobré zamyšlení. Jen otázka. Jak poznáte, že ujíždějící pachatel nemá v autě unesené dítě, lup z banky, není to vrah na útěku, pedofil a dalších tisíc možností? Všude na světě nezastavit policii je těžký prohřešek. To už by policie nemusela stěvt auta vůbec. Kontrolovat jen ty, co zastaví a v podstatě nic neprovedli, na to policii nepotřebujeme.

21 2
možnosti
Foto

Tak zrovna v tomto konkrétním případě policie velmi dobře věděla, kdo je řidičem. Že to není vrah na útěku, pedofil, ani nemá lup z banky, ale že je to mladej kluk, co si jen bez dovolení půjčil tátovo auto. A díky "profesionálnímu bezchybnému zásahu" policistů teď otec nemá ani auto, ani syna. Fakt tento konkrétní zákrok chcete obhajovat?

2 14
možnosti

I68v48a78n 73Z79y95k83á90n

4. 3. 2013 11:24

Co je vic? Cena jednoho zivota nebo zivot cele spolecnosti zodpovednych ve strachu pred skupinkou tech, kteri ignoruji pravidla a citi se byt beztrestnymi? Kazdy si na to odpovi asi jinak. Pro me ma vetsi hodnotu, kdyz spolecnost jako celek bude zdravejsi. Bohuzel za poslednich dvacet posttotalitnich let se ze spolecnosti vytraci respekt pred pravem, respekt pred autoritami. Je to pomalu moda, ze nekdo ... omlouvam se ... "vyjebava" s tim ci onim a jeste se tim chlubi, at uz mezi prateli, tak verejne na internetu. Takovi jedinci pro spolecnost nejsou prinosem a jako takovi jsou postradatelni. Ano, kdo jsme bez chyby, at hodime kamenem. Kdo z nas se ve svem zivote neocitne nekde na hrane nebo za hranou zakona. Uz jen z titulu rizeni automobilu je snadne chovat se nezakonne. Ale pokud jsme pristizeni, a nepotesi to nikoho z nas, tak pak se oddeluje zrno od plev. Bud jsme schopni "pokani", prijmout trest, spravedlive sami k sobe priznat, ze jsme se nechovali spravne, anebo delame vse proto, abychom trest nest nemuseli a hledame zpusob, jak se systemu vysmat. Pres kamaradicky na spravnych mistech, pres osobu blizkou a jine instituty. Anebo tak, ze nereagujeme na vyzvy organu, ktere maji ze zakona konat a dame se na utek. Pokud spolecnost nema propadnout uz posledni fazi beznadeje, ze spravedlnost pro bezneho cloveka neexistuje, tak musi byt takove jednani postihovane a bez slitovani, nebot v prve rade litost necitil a neciti pachatel sam.

13 0
možnosti

V15i51l18é11m 62K84o97s

4. 3. 2013 11:33

Nějak jste ve své analýze přínosů a nákladů zapomněl na toho kolemjedoucího pána, co je nyní s těžkým zraněním v nemocnici. Ten se má také radovat z toho, že společnost bude údajně zdravější? Nostalgické vzpomínání na totalitu je z této diskuse patrné - jsem rád, že jste to jako první vyjádřil explicitně..R^

1 11
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com