Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vladimirbosak

17. 9. 2010 9:56
český myšlení

Skvěle napsaný článek, který má jedinou slabost: je v češtině. Ivo, jsi přece americká autorka. Tady těm se nezavděčíš. Vědí přece vše líp. Neházej perly ... (censored).

0 0
možnosti
S

sasena

17. 9. 2010 13:53
Re: český myšlení

Až k první čárce souhlasím, ale dál už ani ň. Ještě že je to tak skvěle napsané právě v češtině! Ivo, měla byste překládat americkou literaturu, mám hrozně ráda váš styl psaní. :-)

0 0
možnosti
HD

plavuň

16. 9. 2010 11:51
Vsadila bych se,

že takový Ďuričko by nyní dal nevím co, kdyby tenkrát, na křtu paroubkovy knihy u sebe neměl zbraň. Protože kdyby ji neměl a hrklo by mu v hlavě, dal by Kočkovi maximálně do huby a ten třeba jemu a tím by bylo vymalováno. Jelikož ji měl, tak ve vzteku vystřelil. Teď má zpackaný život a Kočka ho nemá vůbec. Stačil vteřinový výpadek mozku. Takže souhlasím s paní Pekárkovou a myslím, že čím míň zbraní mezi lidma, tím líp. Protože nevíte, kdy komu jebne v palici.

0 0
možnosti
ML

marlow

16. 9. 2010 18:15
Re: Vsadila bych se,

R^

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 9. 2010 11:19
Souhlas

Neni sporu o tom ze drobni zlodeji a vandalove si tady delaji co je napadne a stat se kouka jinam. TOHLE jse spatne. Je nutne zmenit zakony tak, aby bylo mozne je citelne postihnout i za opakovane mene zavazne ciny. Verim ze sposta policistu si nepreje nic jineho nez mit konecne metr na ty party grazliku co se jim ted vysmivaji.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 9. 2010 11:46
Re: Souhlas

Vlastnit zbran a byt ve spravny cas na spravnem miste s odjistenou pistoli v ruce zdaleka neni totez. Pokud Vas nekdo chce zabit nejspis po te zbrani ani nesahnete i kdybyste ji meli u sebe. Se snadnejsi dostupnosti zbrani pouze roste sance ze se k nim snaz dostanou zlocinci a magori kteri pak zabiji mnohem vic lidi nez kolik by zvladli nozem - pokud by si vubec troufli o neco se pokusit bez nabite zbrane....

0 0
možnosti
T

Tangua

15. 9. 2010 9:31
Raději mozol na mozku než kudlu v zádech

Autorka si dala jistě velkou práci s napsáním tak obsáhlého pojednání. Nemohu se však zbavit dojmu, že kdyby se věnovala místo toho něčemu jinému (např. pletení, pečení buchet apod.), bylo by to užitečnější - alespoň jejímu nejbližšímu okolí.

Připadá mi to podobně zacvěcené, jako případný můj článek o správném používání make-upu či parfémů. Jinak řečeno: švec se má držet svého kopyta - sice nemusí, ale pak ať se nediví, že je k smíchu.

0 0
možnosti
HD

plavuň

15. 9. 2010 14:58
Re: Raději mozol na mozku než kudlu v zádech

Autorka žila v tomto prostředí řadu let. Že by nebyla zasvěcená? To se mi ňák nezdá.

Tak prosím rozeberte, pro nás čtenáře, co jsme pomalejší na hlavu, co tak žertovného jste objevil v článku paní Pekárkové. Četla jsem dvakrát a nic.

Jistě mně a pár podobným rád rozkryjete své duševní hloubky. Abychom i my správně rozuměli článku, tak jako vy. Děkujeme. 8-o

0 0
možnosti
A

Altera

14. 9. 2010 22:27
legální zbraň není pojištění

ale je záchranná brzda v rozjetém rychlíku, je to poslední šance, je to ta pojistka, která dokáže zabránit mnohem větší tragedii.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

14. 9. 2010 22:17
Nu...

...kromě toho, že jste si vybrala pravděpodobně špatný příklad...podle dostupných informací na skládce nešlo o krádež, ale o napadení...těch nelogismů v textu je více;-D Ale já to řeknu za sebe...chci mít možnost...bránit se i se střelnou zbraní v ruce (i gdyž třeba s přehledem zabíjím přeloženýma novinama)...a pak ať soud posoudí, zda jsem se bránil přiměřeně a pokud ne...jít sedět...než tu možnost nemít a být...deletován právě díky té nemožnosti;-)

0 0
možnosti
F

FiS95

14. 9. 2010 21:04
Psychotesty by podle psycholohů měli vyřadit 20% uchazečů.

Zločin ale spáchá jen 0,025% držitelů zbraní.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 9. 2010 11:25
Re: Psychotesty by podle psycholohů měli vyřadit 20% uchazečů.

To je procento vrazd spachanych legalne drzenou zbrani v celkovem poctu trestnych cinu? S tim se jdete vycpat...

0 0
možnosti
T

Tecumtha

14. 9. 2010 20:38
Vy chcete něco uzavřít, ale v článku hned nasekáte

další nesmysly. A máte odvahu psát o údajných "mýtech" ;-D Vezmu dva nejkřiklavější : Tam kde píšete o střelbě na skládce a o tom, že zbraň není jako pojistka proti krádeži. Pokud jsem správně vnímal celý případ, tak ke střelbě nedošlo kvůli krádeži, ale kvůli napadení hlídače skupinou 4-5 lidí. Ergo útok verbílní a hrozící nebo probíhající fyzický.  Chápete v čem jste napsala hloupost ?  Nesmysl číslo 2) Vaše tvrzení o ozbrojených mužích, kteří se bojí psychotestů ... obávám se, že jste absolutně nepochopila oč jde- takže zopakuji: Samotní psychologové přiznávají, že testy neodhalí nic kromě extrémních výchylek. Ergo-testy jsou kvůli neprůkazným výsledkům zbytečné. Ve spojení s cenou kolem 5000 kč za jeden test, který by musel každý držitel ZP absolvovat znovu každých 5 let by to byla pouze velmi drahá buzerace lidí. Držitelů ZP jsou totiž řádově statisíce lidí.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 9. 2010 11:29
Re: Vy chcete něco uzavřít, ale v článku hned nasekáte

Hloupost jste napsala Vy. Kdyby ten hlidac nemel v ruce pistoli ani by ho nenapadlo jit delat ramena na partu cikanu. Spravne mel zavolat policii a policie je mela ty z nich co neco podobneho nedelaji poprve zavrit. Ze tohle je u nas naivni predstava je prusvih, ale ozbrojena domobrana neni reseni. Reseni je kopat do zadku poslance aby konecne vyprodukovali trestni zakonnik schopny tyto grazliky citelne postihnout. Rv

0 0
možnosti
MR

iluminat

14. 9. 2010 18:47
osobne zbran nenosim, ani nemam, ale

kdybych byl nocni hlidac tak si neco poridim. A ten hlidac co zabil zlodeje, milostiva, on nebyl sam a chteli si hlidace podat, on se podle vas mel nechat zmlatit, a doufat ze se zotavi.¨Ponivadz muzete zemrit i na kopance.

0 0
možnosti
ML

marlow

15. 9. 2010 11:33
Re: osobne zbran nenosim, ani nemam, ale

Ti zlodeji tam nesli zmlatit hlidace ale ukrast neco co se da prodat ve sberne. Kdyby na ne ten hlidac nedelal ramena s pistoli nevsimali by si ho. Prusvih je v zakonech ktere policii neumoznuji cikany postihnout - ukradeny srot ma smesne nizkou cenu. A ze ho kradou opakovane nase zakony nevidi. Je otazka jestli chceme fungujici pravni stat a policii ktera resi prestupky, nebo divoky zapad. Ja jsem pro to prvni.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

14. 9. 2010 18:47
vidíte,

v tomto případě si myslím, že díky tomu, že zbraň měl, zůstal hlídač vcelku. oni totiž zloději, co se ohnou na skládce pro kus železa jsou životu nebezpeční. zvláště, když jsou v přesile. a zvláště, když jsou utvrzováni všemi okolo, že nepřiměřenou obranu nelze jen tak užít, zvláště proti jistým menšinám. já bych tomu hlídači dala metál. dělal přesně to, zač je placen: chránil majetek zaměstnavatele. a mimoto i své zdraví a život.

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com