Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

super "trošku smutné" čtení ...

a myslím, že šance, že z malých novin se stanou velké a z velkých malé (jen tak "bez velkých peněz pouze" za podpory čtenářstva) je asi dost malá ;-(

Přečetla jsem se zájmem od začátku do konce R^

0 0
možnosti
Foto

Jako cizak co sotva drzi krok s verejnou scenou tady v USA muzu o totoznosti Velkych novin jen hadat, ale popisovany problem neni unikatni - ktery vlastnik novin se ubrani pokuseni chtit neco za nic, anebo ovlivnovat ctenarstvo? Zalezi na ctenarstvu.

Argument ze "zadnou zemi nelze ridit jako korporaci, protoze by se pak z obcanu stali zamestnanci" je padny, ale ne tam kde by narod nejradsi jen tim zamestnancem byl (a u zamestnavatele hodneho a hloupeho).

"Vlade prachu" davam jako spravny republikan pred vladou kralovskou prednost -  od demokracie si lide slibuji veci co nikdy nedoda. Kriticka je svoboda - ne to co si momentalne preje vetsina :-) Mnoho zdaru, autorko, fajn blog!

0 0
možnosti
Foto

Co je to "funkční délka penisu" ?8-o

1 0
možnosti

jo, to já nevím. Snad to vědí autoři dotazníku.

1 0
možnosti

Pokud je mi známo, autorské právo zůstává vždy autorovi a nelze jej prodat ani odebrat...

0 0
možnosti

Vždyť je to úplně jednoduché. Smlouvu, se kterou někam ztotožněn, nepodepíši.

Buď bude takových lidí s koulema a karakterem dost nebo ne. Je to hra a na slušnost není nárok. Buď dokáže společnost neslušné ostrakizovat nebo ne.

NNicméně ať nám to vyhovuje nebo ne, se soukromým majetkem může každý nakládat v rámci zákonů volně.

0 0
možnosti

Kapitalistický postup:

1.) Zřídit si vlastní Nové noviny

2.) Psát natolik kvalitně, že se přeberou všichni čtenáři od Starých novin.

3.) Staré noviny nebudou mít čtenáře ani příjmy z reklamy a zkrachují.

4.) Původním readktorům starých novin poslat smlouvu, že smějí externě publikovat v Nových novinách, pokud budou hodní a budou psát, co se majitelům Nových novin bude líbit.

5.) Přejměnovat se na Ms Murdoch a užívat si miliard :-)

0 1
možnosti
Foto

Bod 1, zrizeni Novych novin, je samozrejme jedna moznost jak nabidnout svou praci za jinych podminek. Pokud existuje po te praci poptavka. Otazka kolik lidi je ochotna zaplatit za zajimave nazory a dobrou zurnalistiku nema s kapitalismem, ktery pouze nabidku a poptavku vyvazuje, nic spolecneho. Murdoch nevybudoval svuj podnik na tom co se libi jemu, ale na tom co chce co nejvic lidi cist.

1 0
možnosti

nebuďte melodramatická, paní autorko...

0 1
možnosti

Paní Pekárková žije v Londýně, tak ji nic nenutí dělat externistu zde. A jak známo v.Londýně jsou novináři jiná liga :-))))). (čistí až křišťálově)

0 1
možnosti

Paní Šípková, jak jste proboha přišla na to, že lidi žijící v zahraničí nikdo k podobným věcem nenutí?

2 0
možnosti
Foto

Je smutné, že po tolika letech pravicové buzerace se najde někdo, kdo nechápe podstatu soukromého vlastnictví.

Někdo si tady chce jen užít, co je jeho.

A ti druzí jakoby to považovali za kolektivní majetek! Nene ... ty suprd noviny nejsou kolektivní majetek.

hahah

To jsme tady byli léta suprd novinami  školeni, že kolektivní majetek je přece fuj! Chápejte, protože v jakých že to suprd novinách tohle nechápete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com