Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J11a98n 70S21l80a77n66i31n67a

24. 3. 2014 17:01

Plán má jediné riziko: že se určitě najdou takoví, kteří Vám za rok po sterilizaci vysvětlí, že vlastně neumějí číst, a že svůj podpis pod příslušný papír připojili proto, že jim slíbili těch 50 (80, 100) tisíc, ale že nevěděli, že se tím nenávratně připraví o možnost plodit potomky a že kdyby tak by a že jim bylo státem způsobeno penězi nevyčíslitelné příkoří, takže by měli dostat dalších pár set tisíc jako odškodné. A nejhorší na tom bude, že se zjistí, že oni opravdu pologramotní jsou a že absolutně nelze zjistit, jestli věc pochopili či nikoli.

3 0
možnosti

Sterilizace nic nevyřeší. Samozřejmě, že je to řešení rychlé a pohodlné, ale i to něco stojí a bude stát. Ona sociální práce s problematickými lidmi je taky náročná, ale což takhle omezit přísun štědrých dávek v případě např. neposílání dětí do školy a provádění různých dalších alotrií. NAvrhované řešení mi trošku připomíná "šlechtění lidské rasy". Nabízí se pak otázka, kdo bude kontrolovat, zda máte dost peněz na to, abyste si pořídila dítě?....

0 1
možnosti

No nevím. Moc se mi ten Váš plán nelíbí.

1. Kdo nechce mít víc dětí, tek je dnes mít prostě nemusí a sterilizaci k tomu nepotřebuje. Pravda je, že mu za to nikdo platit nebude.

2. Už vidím, jak se dá hezky Váš návrh zneužít. Budete v nějaké finančně nepříznivé situaci, pozadu se splátkou hypotéky a přijde za Vámi kulantní pán  snabídkou, že přece svoje (a jeho) problémy můžete snadno vyřešit, prostě se necháte sterilizovat a hned máte na splátky...

3. Dvě děti jsou málo. Nevím přesně, kolik je průr dětí na dvojici, ale celkově to je někde kolem 1,5. Prostě někdo by měl kompenzovat to, že jiní děti nemají a třeba ani mít nemohou.

4. Děti potřebujeme, protože všechno co děláme ztrácí smysl, když to nebudeme mít komu předat.

5. Nejvíc mě dorazí, když někdo, kdo děti nemá a mít nechce nadává, kolik se sem hrne přistěhovalců. No bodejť, když si neumíme zajistit reprodukci sami, udělají to za nás jiní a časem nás pomalu nahradí. 6. Mít a hlavně vychovat děti opravdu něco stojí. Nejen peníze, ale hlavně čas a příležitosti, které rodiče musí nechat kvůli dětem nechat být. Rodiče jsou dnes jednoznačně znevýhodnění proti bezdětným. 7. Ale vlastně to tolik nevadí, protože mít děti je nakonec fajn.

1 1
možnosti

A pak se stane, že romské ženy, které byly před r. 1989 sterilizovány, se obrátí na Evropskou nebo jakou komisi, a budou chtít náhradu za to, že nemohly porodit vysněných 20 nebo kolik dětí.

1 0
možnosti

Já vím... ale tenkrát se skutečně často sterilizovalo bez vědomí těch žen -- to je no-no. V Indii např. Indíra Gándhí totálně zkazila pověst sterilizaci, protože se prováděla proti vůli stelizovaných -- často odchytili pár stovek chudáků a všechny za nepříliš sterilních podmínek stelizovali (to nemá být slovní hiříčka), leckterého třeba už podruhé. -- Bohužel však máte pravdu, lidé, kteří nejdřív něco chtějí a pak řeknou, že to vlastně nechtěli, to je zřejmě hlavní důvod, proč můj plán ani jemu podobné prostě neprojdou.

0 0
možnosti
Foto

R^Váš plán mi přijde dobrý až výborný :-)...Bohužel, obávám se, že z nějakého pseudohumanismu opravdu - jak píšete -  neprojde, přestože ty ženy by měly na výběr, nikdo by je neperzekuoval, jako např. v Číně...

6 0
možnosti

Ano, v tomhle případě bych skutečně i já použila slovo "pseudohumanismus".

1 0
možnosti

Výborné. Je velmi osvěžující si tu přečíst, alespoň čas od času, nějaký text, jehož autor umí psát a má co říci.

7 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com