Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidé v Rožnově p. R. se bojí, že dopadnou jako Teplice v Č., protože nějaký rozestavěný lázeňský dům koupili Arabové. Doporučuji jim postup, který byl prý použit někde v Dánsku: na jisté parcele měla vyrůst mešita. Jednoho dne tam přijela cisterna a vypustila svůj obsah sádla a bylo po mešitě. Rožnovským radím, aby tím sádlem natřeli zdi té stavby. Myslím, že by to mohlo pomoci.

0 0
možnosti

A jak jste k tomu multikulti přispěla autorko vy? Uvědomujete si to? Ostatně soudím, že pokud se muslimové budou mydlit jen mezi sebou, tak na tom naše civilizace jen vydělá. Jen ty britské mohamedy do Sýrie posílejte. A ať už tam zůstanou.

0 0
možnosti

Milá autorko, obávám se , že Vás sežerou za živa.

Já chápu, že se snažíte racionalizovat hrůzu, ale já stejně věřím, že každá násilná smrt je zbytečná. Bohužel.

Dobrým bodem je, že konečně se muslimská rada v Británii vymáčkla, protože si dobře pamatuji, jak se diplomaticky snažili obcházet odsouzení džihádistů.

Já si myslím, že většina těch britským muslimů, kteří se bojovat s IS vybrali jsou naivkové, kterým nebylo v dětství umožněno ani spadnout z houpačky a tak nemají moc představu, co to je, co se chystají udělat. Snad si myslí, že to je jako střílet zombie na obrazovce. Většině stejně dříve nebo později vystřelí mozek jedna z bojujících stran. Ale pak již bude na procitnutí pozdě.

Ale co mi zatím nikdo nevysvětlil, odkud se berou ty docela moderní zbraně, kterými džihadisté operují a kde se na ně vzaly penízky ? Pevně doufám, že nenarazíme na to , že v tom má prsty některá z našich opěvovaných zbrojářských firem. S postojem, kteří místní hokynáři projevují vůči různým diktaturám, bych se ani moc nedivila.:-)

1 0
možnosti

Copak místní hokynáři! Ale kolik zbraní dodává (byť i oklikou) různým diktaturám sám vzor demokracie spoza Atlantiku! Na fotkách a videích ISILu je vidět řada amerických, popř. západních zbraní – a to ještě v době předtím, než je džihádisté zabrali rozložené irácké armádě.

2 0
možnosti

Kdyby Bush ml. nevlítnul do Iráku, bylo by vše jinak. Američani rádi tlačej na pilu. Uvidíme, kam to jejich tlačení povede. A ještě ke všemu hrozí , že v Bílém domě bude sedět Job. No tak to nevím. Copak Bushovic nejmladší kluk vymyslí za válku? Zkoušet zbraně je nutné.

1 1
možnosti

J18a52n 98S63t26i15f46t13e60r

12. 11. 2014 18:17

Četl jsem knihu muslima, který studoval na islámské universitě v Kahiře a pak se dostal do Evropy. Tady byl zděšen, že se tu nevyučuje opravdový islám, ale jen velmi zmírněná forma. Až později pochopil, že to je úmysl, aby se nám Evropanům podařilo prodat přesvědčení, že islám je v podstatě míromilovné náboženství. Jenže ono to není ani náboženství, ani to není mírumilovné. Takže bych to, co říká muslimská Rada, bral s velikou reservou.

1 0
možnosti

Evropani by bez islámu zdegenerovali. A aby nezdegenerovali, se snaží i Vladimír Vladimírovič.

1 0
možnosti

M69i75l78a10n 74R35a55d53e61k

10. 11. 2014 19:32

zrovna ctu jak se v Britanii ted zdrahaji trestat vracejici se dzihadisty, aby to nebylo brano jako neco anti-Muslim. Tak sakra - je ISIS muslimska nebo ne?

2 0
možnosti

M26i62l26a42n 88R59a58d42e46k

10. 11. 2014 19:05

to je tak vzdy, ze WWII nekteri s nasazenim vlastniho zivota propasovali informace spojencum o koncentracich, a nebylo jim uvereno, bylo to prilis silene, tak to ze se nekdo jeste zdraha uverit rozumin.

Ale podle statistik 80% britske mladeze ma k ISIS "warm feeligns". Mozna spise muslimske mladeze. Takze ta propaganda umirnenych muslimu bohuzel nejak selhava.

3 1
možnosti

Tedy paní Pekárková, přečetl jsem Váš článek jedním dechem a spadla mi čelist. Vy byste, při troše snahy, našla nějaké plusy i na Osvětimi.

4 1
možnosti

M89i46l95a79n 64R17a81d33e84k

10. 11. 2014 19:51

skoda ze tenkrat jeste nebyli slunickari, mohli jsme mit take umirnene nacisty, mohlo by to dopadnout jinak

1 0
možnosti

E26m39i21l 57N17o62v10á52k

10. 11. 2014 15:06

Souhlasím, že kdyby se ted nehrálo na islám neislám, ale řeklo se konečně - isis to je pravý mohamedanismus/islám - sunnitský - který je potřeba zakázat - tak by isis pomohlo zastavit tu totalitní anticivilizaci. Takhle se zase ustupuje.... a k Turecku se nikdo ani nevyjádří - přitom bych uvažoval o jeho vypovězení z NATO;-O[>-]

3 0
možnosti

Mrazí mne, když píšete ...lepší než nelítostné vyhlazování potenciálních muslimských teroristů, o které se tak skvěle stará sám Islámský stát...

 Možná Vaše věta zní líbivě, ale bohužel je to naprosto zkreslený pohled. Jednak proto,  že násilí plodí jenom násilí. Copak Vám to nedochází, že to není žádný recept na to, aby se současná situace uklidnila, naopak?

A druhak, ono to vyhlazování se netýká jenom muslimů, ale také lidí, kteří v oblasti, kde se válčí naopak přispívali ke stabilitě (jezídové a křesťané). To potenciální muslimští teroristé zcela jistě nebyli a Vy je s nimi hážete do jednoho pytle. Nezaslouží si to.

7 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com