Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

misaviki

15. 2. 2012 9:09
Mohou si za to sami

Samozřejmě je to smutné, ale mohou si za to jako komunita sami. Proč je v některých mešitách podněcována nenávist?Kdyby byla většina muslimů opravdu slušná a chtěla mír, včetně jejich imámů, budou v mešitách kázat proti násilí a budou nás evropany chválit, že jsme je přijali a dali jim možnost žít v míru a blahobytu. Proč na muslimských školách ve Francii visí fotky teroristů jako hrdinů?Nenávist se někde bere a mladý postpubertální kluk asi těžko přijde na to, že se vyhodí do vzduchu - musí být něčím a někým ovlivněn. Pokud by nebylo toto násilí a nenávist formou kázání šířeno, nebyly by takové potíže. Také se osobně domnívám, že kdyby např. v Británii vypukla občanská válka muslimové x evropané, vaši afghánští kolegové vás bez výčitek svědomí podřežou jako prašivého psa a budou s ostatními bojovat za slávu islámu. A ještě jedna věc - kdyby 11. září lidé z letadel unesených teroristy byli rasisté, xenofobové a odmítali sednout do jednoho letadla s arabi, zachránilo by jim to život.

2 0
možnosti
HD

plavuň

13. 2. 2012 15:53
Těším se na středu.

R^

0 0
možnosti
M

Mirais

13. 2. 2012 7:23
Dvě, tři desetiletí a v Evropě bude válka

Důvodem bude samozřejmě to jejich nesnášenlivé náboženství a odpor Evropanů podporovat jejich pohodlný život v evropském sociálním systému, tolerovat jejich rozpínavost, nesnášenlivost a neustále se zvyšující požadavky.

VIDEO: Islám ovládne Evropu do dvaceti let, raduje se egyptský duchovní

http://mediaoislamu.cz/2011/video-islam-ovladne-evropu-do-dvaceti-let-raduje-se-egyptsky-duchovni-memri-dream2tv/

Čím více muslim islám následuje a čím je zbožnější, tím je zároveň násilnější.

A další překvapení: Stejná závislost platí i pro křesťany. Pouze s "malým detailem": u křesťanů je to přesně naopak. Čím více tedy křesťan následuje křesťanství, tím méně je násilný.

4 0
možnosti
P

pouyt

13. 2. 2012 4:16
Kdo seje vitr

at sklizi bouri

0 0
možnosti
MM

captain cook

13. 2. 2012 16:17
Re: Kdo seje vitr

vsak si ji po zasluze sklidi privandrovalec z ryzovych poli

0 0
možnosti

_MilanC

13. 2. 2012 1:27
Nesouhlas

Umírněný islám neexistuje. Stačí se podívat kolem sebe. Problém islámu/muslimů je ten, že neuznává žádné jiné náboženství a nikdy uznávat nebude! Jakožto je pro ně nepřítelem jiné náboženství, jsou nepřítelem taktéž bezvěrci. Jakmile počet muslímu v populaci překročí jistou mez, problémy jaksi začínají...

3 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

13. 2. 2012 0:43
co az pujde do tuheho?

Az pujde v Britanii skutecne do tuheho kam se asi ti Afghanci pridaji? Na stranu etnickym a kulturne odlisnych domorodych dauru (kteri v nich stejne vidi Araby a jine dably) a nebo ke svym radikalnejsim bratrum?

Za dobreho pocasi se lide chovaji jinak nez na rozbourenem mori.

2 0
možnosti
MR

iluminat

12. 2. 2012 23:44
to je vsechno hezky, ale zbytecny, jako psat ze nemci

nebo rusove jsou vesmes slusni a hodni lide. Jsou. A kdyz a reknu ze z Ruska stale cisi mraz nemam na mysli nejakeho Sergeje, nebo drive v Nemecku obycejny Fritz by mi byl taky ukradeny, ale nemecka politika ne. Nelze zavirat oci nad tim jak se fanatikum v Evrope dari, prectete si spolubloggera Lhotana, v Cesku, a jinak mam dojem ze Zapad, nejen EU jde na ruku tem nejvetsim prastencum a ze ne vsechny zeny nosi nikab z vlastni vule. Sama EU podporuje fanatiky, umirneni muslimove jim jsou ukradeni. Proc se Zapad snazi aby i v Syrii zavladli fanatici? Ropa tam neni, to je vzdy samospasujici vysvetleni. Stale nad tim dumam a stale se mi to nijak rozumne nerysuje. Co vy na to Ivo?

1 0
možnosti
EK

fitzie

12. 2. 2012 23:15
proč proboha

nepíšete pro mf oficiálně? (to není dotaz na paní Pekárkovkou, ale na redakci.)

Takové příjemné osvěžení: konečně čtu vtipný, svižný text co má začátek, myšlenku a konec.

2 0
možnosti
IP

IvaPekárková

13. 2. 2012 1:49
Re: proč proboha

Píšu. Dokonce jsem u nich skoro rok pracovala. Ale tohle je jaksi mimo všechny zakázky. Každopádně díky.

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus3

12. 2. 2012 23:07
Londýn je pro islám nebezpečný

Není. Ale co není, může být. Doufám.

4 0
možnosti
JH

Jindřich Husička

12. 2. 2012 22:50
Zajimave

Ja osobne muslimy rad nemam a myslim si, ze do Evropy nepatri. Nicmene clanek ma neco do sebe.

Mimo tema jsem se chtel zeptat. S mimcabem jsem jezdil v Lon docela casto jako pasazer a byl jsem velice spokojeny, zvlaste pak cenou, ktera je srovnatelna s tou prazskou (kde jsem taxikem jezdil pro zmenu jako ridic). Proto se chci zeptat: Da se uzivit? Diky. Pekny vecer.

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

13. 2. 2012 1:48
Re: Zajimave

Těžko. S nasazením veškerého času...

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com