Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Ahoj Iwo

Hezká story. Kdysi před mnoha a mnoha lety (kolem 1990) jsem letěl z Prahy na Střední Slovensko. I má příruční taška šla do rentgenu. Paní u rentgenu řekla: "Má tam nůž". Policajt šáhl na pistoli a řekl: "Vyndejte ten nůž, ona se nikdy nemýlí!" Já jsem tam nic neměl, tak vykrámili celou tašku, dali všechno zpátky a znova to šlo do rentgenu. Samozřejmě nic. Tak policajt mávl rukou a řekl: "Včera tam viděla samopal a byl to deštník." Ve srovnání s tím, jak půl minuty předtím řekl "Ona se nikdy nemýlí" mi to přišlo zábavné.

Mám známého, který před nějakými 40ti lety (když se ještě prohlídky nebraly tak vážně jako dneska) měl letět do Saudské Arábie dělat studny. Jeho kolegové tam byli a nějak ty studny měly málo vody. To se tenkrát řešilo "torpédováním vrtu", což obnášelo naládovat studnu dynamitem a odpálit. Hornina kolem vrtu popraskala a vydatnost studny se zvýšila. Tak chlápek narval do gumových holínek deset kilo dynamitu, sprostě nadával že se mu snížilo množství krámů, které si může sám pro sebe naložit do letadla a odletěl. Až na místě mu kolega řekl "Vole to tě nenapadlo, že kdyby ti našli dynamit v letadle tak tě můžou zavřít?" No nenapadlo ho to. Měl kliku.

Jiný známý létal po světě jako obchodní zástupce výrobce trhavin a kufr měl plný "vzorků". Samozřejmě to bylo všechno legální. Nicméně znal kriminály ve většině států světa, převážně v Africe. Když mu na letišti našli kufr plný plastické trhaviny, tak první, co vždycky udělali bylo, že jej zavřeli. Obvykle to trvalo tak tři dny, než prověřili všechny papíry, zjistili, že všechno je legální a pustili ho. Práce nic moc na závidění.

Takže bůhví jak to s těmi spolucestujícími vlastně bylo.

Těším se na další články.

2 0
možnosti
MR

on i semtex vypada a smrdi jako marcipan. Takze asi jen podezreni a pak se ukazalo ze to byla blbost, ale je normalni ze je lepsi proverit a uriznout si ostudu, nebo se omluvit, nezli neco takoveho pustit.

0 0
možnosti
JS

Jsme dva starouskove. Na letisti v Heathrow jsme byli oddeleni,prohmatani, rentgenovani a zavazadla peclive rozhazena, protoze si manzelka zapomnela v toalete zabalene nove mydlo. Vsichni spolucestujici si mysleli, ze se jednalo minimalne o vybusninu.

2 0
možnosti

No vidíte to, a maskovali se kuželosečkami. Příště jak o tomhle někdo spustí, je  třeba ho prohledat.

Ovšem oni ti celníci nejsou vždy představiteli geniality. Plastickou trhavinou opravdu může být kde co, třeba  ta "formela pre šikovné ruky".

0 0
možnosti

To je divny. kdo Vam to rekl, ze jsou to platicke trhaviny. Treba si z Vas nekdo udelal legraci. Navic tohle policiste neroztrubuji lidem v autobuse.

0 0
možnosti
IP

Ne, opravdu nám to celníci nevysvětlovali. Ale byla jsem dva metry od toho, když dvojici rentgenovali, francouzští celníci přivolali "posilu" a bavili sei normálně mezi sebou, takže člověk, kdyby nechtěl, leccos pochytil. Pak slečně stewardce potvrdili, že v jejich zavazadlech našli trhaviny. Fakt je, že to celé trvalo nanejvýš půl hodiny --  a jejich "nález" se mohl změnit na něco nevinného poté, co autobus odjel. Netvrdím, že je skutečně našli s trhavinami, jen mě překvapuje, že o takhle poměrně velkém incidentu nebyla nikde ani zmínka.

0 0
možnosti
MK

Jak přesně jste se dozvěděli, že měli plastické trhaviny?

0 0
možnosti
Foto

Platická trhavina o nikde žádná zpráva? Myslím, že oba starouškové už sedí v nějaké hodně temné díře na Guantanamu :-)

0 0
možnosti
Foto

A nešlo náhodou o olomoucké syrečky? Dneska jsou ty "plynysmardy" jaksi v kurzu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com