Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sergeant

10. 9. 2010 13:07
No vidíte,

paní Ivo a já si zase myslím, že na zbraních není nic špatného, jsou-li užívány rozumnými lidmi. A teď mě napadá, jde to ve Vašem pojetí dohromady? Rozumný člověk a zbraň?

Ale nebojte pokud Vám bude někdo chtít ublížit a půjdu náhodou okolo, přijdu Vám na pomoc ať už si o mně myslíte cokoliv:-)

0 0
možnosti
K

kaca888

9. 9. 2010 1:01
Člověk je neumělý všeumělec

Člověk se

musel v tomhle světě vždycky ohánět, aby si něčím nahradil svoji tělesnou

nedostatečnost. Tenkrát, když si vymyslel střelnou zbraň, svůj mozek přecenil a

dostal se do jednosměrky, která, ať už tu zbraň drží v ruce kdokoliv, vede

vždycky k pláči a ke konci života, který ještě mohl být. Dneska už se to těžko vrací zpátky, ale proč to nepřipomenout. O bezpečí ve světě plném zbraní přece už stejně nemůže být ani řeč.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

9. 9. 2010 10:07
Re: Člověk je neumělý všeumělec

Kdyby člověk nevymyslel sřelnou zbraň, tak dneska světu vládnou buď velké svaly a ostré drápy, nebo velké svaly a dlouhé klacky. Vy si o tomto světě sněte, já s dovolením upřednostním ten, ve kterém jsou střelné zbraně.

Střelná zbraň byla vítězstvím inteligence a řemeslného umění nad fyzickou silou.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

8. 9. 2010 16:01
.

Bůh stvořil lidi silné a slabé. Teprve Samuel Colt tento nedostatek vyřešil...;-D V.Kroupa

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

8. 9. 2010 15:48
Zbraně mají jednu nevýhodu

Všichni vědí, kolik zločinů bylo střelnými zbraněmi spácháno. Nikdo neví, kolika zločinům bylo zabráněno třeba pouhým cvaknutím pojistky pistole, ukázáním zbraně nebo pouhým vědomím potenciálního útočníka, že ten druhý je ozbrojen.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

8. 9. 2010 14:17
NRA a Kukluxklan

Zajímavý. Historicky to byl právě KKK, který začal v USA prosazovat omezování držení zbraní - kvůli tomu aby se jim nemohli bránit černoši. No, hlavně že na to má Váš někdejší jednoznačně rezolutní názor.

BTW víte, proč jsou zbraně tak strašně špatné? Protože vyrovnávají fyzický handicap. Najednou se může někdo, kdo je fyzicky slabý, ubránit i přesile svalnatých vygumovanců. Z hlediska Vašeho kámoše jistě rozhodně špatně.

No, jakožto neplnohodnotný puberťák a potencionální terorista, kterého baví střílet, a domnívá se, že by lidi měli mít v případě potřeby možnost se sami bránit, si tu asi přestanu cintat pentli.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

13. 9. 2010 19:32
Re: NRA a Kukluxklan

;-DR^

0 0
možnosti
H

hafusak2

8. 9. 2010 12:17
Se zbraní je to jako s pojistěním,

když je vám do ejchuchů, litujete zbytečně vyhazovaných peněz. Když je vám do ouvejouvej, litujete, že nemáte dvě.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

8. 9. 2010 11:07
pěkný článek

netlačící člověka ani jedním směrem.....což vysvětluje, proč má tak dobrý článek, tak nízkou karmu. :-P:-)

Osobně nemám vyhraněný názor.....

1) zakazovat zbraně = grázlové je mít budou, přepadený ne.

2) povolit zbraně = hodně hospodských rvaček místo monoklem skončí střelným zraněním

Jako většina věcí tohoto světa, ani tahle nemá jen černou a bílou stranu. ;-) Dík za článek. Karma

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

8. 9. 2010 11:26
Re: pěkný článek

Ale vždyť jsou povolené. Tedy řečeno jinak, mezi lidmi je legálně držených zbraní dost. Proč těch rvaček není v hospodách rozstřílených víc? Na vesnicích to bejvá samej myslivec...

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

8. 9. 2010 10:54
Vám někdo zbraň nutí?

Pokud vám někdo nošení zbraně vnucuje je to špatné. Je vaším svatým právem věřit že zrovna vy ji nebudete nikdy ke své ochraně potřebovat a žít si podle toho.

Jsou ale i jiní, méně lehkomyslní lide, kterým nepřipadá myšlenka dát se okrást nebo zmrzačit  lákavá. Tak jak se někteří pojištˇují proti blesku tito jsou ochotni bránit sama sebe. Vás to v ničem neomezuje a pokud při přepadeni nebudete volat o pomoc s žádným takovým ani nepřijdete styku.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

8. 9. 2010 10:59
Re: Vám někdo zbraň nutí?

Docela by mne zajímalo reakce autorky na to, kdyby jí nějaký "puberťák" díky své pistoli zachránil od zbití, okradení atd. Asi by mu oznámila, že je trapný a nezralý ;-)

0 0
možnosti
T

Tecumtha

8. 9. 2010 10:00
Jedna sugestivní otázka ....

Představte si sama sebe v pozici matky, jejiž syn si přes odpor matky pořídí ZP a koupí si pistoli. Ta matka ale v souvislosti svého názoru na zbraně donutí syna, aby zbraň nenosil a následně ji prodal. Za 4 roky syn skončí na invalidním vozíku po brutálním napadení dvěma útočníky, kteří ho dokopali téměř k smrti. Myslíte, že by se  po těch třech letech  názor  té matky na zbraně  nějak změnil ?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

8. 9. 2010 9:50
Paní Pekárková,

minulý měsíc spáchali sebevraždu tři příslušníci policie - použili při ní služební zbraně.  Krásná ilustrace smyslu psychotestů i psychické odolnosti policistů. Dá se říct, že ti, co jdou k ozbrojeným složkám jsou typickými věčnými puberťáky - chcete-li potenciálními násilníky, kteří se rozhodli "realizovat se"  na straně zákona. To ale běžného občana nijak nechrání před zvůlí ze strany labilních a nevyrovnaných jedinců. Když zakážete zbraně, budou ve výhodě mladší a tělesně zdatnější. Někoho zamordovat je stejně snadné automobilem, sekyrkou, montpákou, šroubovákem, nožem, železnou  tyčí,  ocelovým lankem... pro sadistu jsou tyhle nástroje mnohem lákavější než střelná zbraň. Upřímně řečeno, člověk, který se "nechce prát" má dvě možnosti -  nechat se zmlátit bez odporu nebo svěřit starost o své bezpečí jiným rváčům. Je fuk, jestli ti rváči "slouží státu", bezpečnostní agentuře nebo ČEZu. Odzbrojení občanů je dárkem pro gaunery, sadisty a totalitáře. Humanisté jsou jen užiteční idioti.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

8. 9. 2010 9:52
Re: Paní Pekárková,

naprosto přesnéR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com