Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vladimirbosak

22. 9. 2010 7:26
EXPEDICE LAMBARENE

 Pasovský byl účastnkem cesty nákladní Tatrou přes Afriku, když v roce 1968 skupina českých studentů vezla léky pro nemocnici v Lambarene. V Africe měl již ze studií v Praze osobní známé na nejvyšších státních mistech. Přes svoje znalosti, zkušenosti a známosti...byl podveden. Je to tragédie. Doktor Pasovský byl výborný lékař.

0 0
možnosti
O

O.F.

7. 9. 2010 9:32
Vinění obětí

Vinění obětí je přirozený proces. Nepostižení přičítají díl viny obětem (dělal nepořádek, co má slušná ženská chodit večer sama lesem, atd.). Tím se vnitřně ujišťují, že jim se to nestane a uleví se jim. Učí se to v kriminologii. Novináři by si této primitivní psychologické záležitosti měli být vědomi a nechovat se podle toho.

Útočník nepoužil samopal ani automatickou pušku. Použil útočnou pušku, která má mnohem silnější náboje, než samopal. Kdo nevěří, ať si to najde na Wikipedii. Pistole a samopal nejsou tak nebezpečné. Příbramský boss Starka onehdy přežil dávku ze samopalu do hrudi. Střela z útočné pušky má podstatně vyšší účinek a mnohonásobně vyšší dostřel. I kdyby nestřílela dávkami, bylo snazší mačkat rychle spoušť, než ručně nabíjet loveckou pušku.

V USA se normálně prodávají automatické pušky, útočné pušky a samopaly, jen upravené, aby střílely jednotlivými ranami. Snahy o zákaz

jsou neúspěšné.

0 0
možnosti
W

Wild..Dog

3. 9. 2010 20:54
Re: jak to je doopravdy?

Jistě, to je ten správný a nezávislý zdroj informací. ;-D

0 0
možnosti
PW

Pulchritudinous Wendolene

3. 9. 2010 16:51
Muze za to zastreleny, jiste

Na jedne strane chapu pocity lidi, kteri maji uz dost cikanske problematiky, na druhe strane vsak odmitam obdivovani takoveho babovky, co si vezme pusku a klapky na usi a jde na "lov", postrili a zastreli x nevinnych lidi vcetne deti a pak se sam odpraskne, cimz aspon usetril praci soudum. Ovsem stejne jako v pripade s nigerijskou ambasadou, najdou se Cesi, kteri sympatizuji se strelcem a vini dotycne osoby. Oni delali hluk, byli problemovi, takze dle jejich logiky byl ten strelec vlastne v pravu...To same, v blede modrem...Nigerijci podvadeji a tahaji z nas prachy, tak si to zaslouzil...dobre si pamatuji, jak jsem udalosti ohledne te ambasady cetla ponekud pozdeji a jak se na vas vsichni vrhli, ze jste si dovolila nevinit Nigerii.  Poznamka k zbranim: V USA je legalni mit i poloautomatickou pusku, ne plne automatickou, ale znamena to , ze vsichni pujdou strilet sousedy? Legalni drzeni zbrane neni to, oc tu jde. Kdo chce zabit, zbran si sezene. Ale soudny clovek vi, ze to neni reseni.

0 0
možnosti
PNS

Poblacht Na Seice

3. 9. 2010 18:34
Re: Muze za to zastreleny, jiste

Zdravím Wendy!

Poznamka k zbraním: V USA je legalní a obvyklé nejprve střílet, pak myslet.

Bábovka? Já to stále přirovnávám k filmu Volný pád. Mnoho tlaků na podivína. K problémovým lidem nemám co dodat, bílí, cikáni - raus. Děti - smutný konec a dohra frašky, kterou SK i ČR hraje se svými obyvateli.

0 0
možnosti
E

el_peregrino

3. 9. 2010 16:32
Paní autorko,

s držením zbraní jste totálně mimo. Střelec z Blavy měl samonabíjecí pušku, dvě pistole a osm plných zásobníků. Se zbraněmi uměl zacházet (člen střeleckého klubu). Zabil 6 lidí a sebe.

Olga Hepnarová (víte kdo to byl, že jo?). Palnou zbraň neměla. Zabila osm lidí.

Je logické, že když chcete někoho zabít a máte palnou zbraň, použijete ji. Úvaha, že když chcete někoho zabít a nemáte palnou zbraň, tak ho nezabijete, je mylná.

V Sovětském svazu měli palné zbraně pouze příslušníci ozbrojených složek. Ve Švýcarsku má dodnes (jak říkáte, útočnou) zbraň (téměř) každý muž doma. Hádejte, kde bylo víc vražd na počet obyvatel?

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

3. 9. 2010 17:18
Re: Paní autorko,

Řekla bych, že v mnohém máte pravdu: existují stovky možností, jak někoho odkráglovat i bez bouchačky. Pravda ovšem je taky, že to bouchačka setsakra usnadňuje. To jsem chtěla říct. U sebevražd je to podobné... mám kamarádku, která tvrdí, že kdyby vlastnila zbraň, už by se v záchvatech deprese mockrát oddělala (oddělala by se jen jednou, samozřejmě, chce jen říct, že už v tom rozpoložení byla mnohokrát). Ovšemže by si mohla sehnat prášky, skočit z mostu, vypít láhev čistícího prostředku -- jde o to, že to neudělala (a asi neudělá), protože tomu aktu schází bezprostřednost. Mně svého času "slíbil" strýc, že až mě uvidí i s tím mým (cenzurováno), oba nás odstřelí... i on měl legálně drženou zbraň. Zřejmě jsem mu pila krev svou pouhou (vzdálenou) existencí -- ale jistě by se našli dobráci, tvrdící že jsem ho k vraždě vyprovokovala. Už umřel... nechci říct "naštěstí", ale fakt je, že se už nemusím bát...

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

3. 9. 2010 16:06
Mrtví nemluví..

Mrtví nemluví a media i politici se bojí Bruselu. Děkuji za článek, cítím to také tak. Nikde nenapsali, že měl onen střílející také rodinu, že už nemohl dále snášet křik, nepořádek, drogy od lidí, kteří bydleli v jednom domě pohromadě.  Denně žíti v takovém prostředí se musí projevit na psychice člověka normálního,  Zamyslel se někdo nad tím?????Každý zmařený život je hrozné pomyšlení to víme všichni, ale PROČ?

!!

0 0
možnosti
B

bijec_vsech_tupcu

3. 9. 2010 16:00
ono

nakonec vyslo najevo, ze slo o bile co delaj bordel, to je darda pro mistni nacicky a rasisty, proste zase bilej dela zle, nakonec jako vetsinu dejin vsude na svete...... Co jineho cekat.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

3. 9. 2010 15:38
Diky Ivo, za tento clanek...

Citim to stejne... (Specialne po te, co vyplouva na povrch - dle vypovedi sousedu, ze rodina ani nebyla tak silene problematicka jak ji media zacala licit... )

0 0
možnosti
LH
B

benbell

3. 9. 2010 15:04
Mezi zbraní a vařečkou je dost velký rozdíl...

Nechám stranou váš úsměvný naivní pacifismus, s nímž lidé vám podobní jen nahrávají gaunerům ozbrojeným nelegálním způsobem. Než začnete zase psát hámotiny na blogu, ujasněte si laskavě základní pojmy o kterých píšete, nebo zůstaňte raději u vařečky, kvedlačky, hadru na podlahu a pod. Rozdíl mezi samopalem a útočnou puškou stejně nepochopíte. To teď není podstatné. Unikl vám fakt, že ten zoufalec střílel ze zbraně určené pro civilní použití a znemožňující střelbu v automatickém režimu! Je to zbraň zhruba na úrovni kulovnice, kterou může mít každý člen mysliveckého sdružení!  Podle vás by tedy měli být beze zbraní i myslivci? Pro větší bezpečnost v ČR by se raději mohly třeba zavést tvrdě placené pravidelné psychotesty a náročná každoroční přezkoušení stávajících držitelů řidičských průkazů z pravidel silničního provozu! Většina z nich by pro blbost o ně přišla a měla by jiné problémy, než se jako vy zapojovat do buzerace držitelů zbrojních průkazů a majitelů legálně držených zbraní...!

0 0
možnosti
RV

aprilea

3. 9. 2010 15:12
zasa demagógia

v prvom rozhovore v slovenskej televízii povedal šéf polície jaroslav spišiak, že zbraň držal nelegálne. táto zbraň môže byť vlastnená len s výnimkou ministrestva vnútra a musí byť upravená ako poloautomat. dá sa však naspäť prerobiť do režimu plnoautomat. a to už nikde dopovedané nebolo. lebo toto smrdí. vy totiž neviete, či ju mal prerobenú na automat.

preto sa dnes vedie diskusia o tom, že by malo byť držanie tejto zbrane zakázané aj ako poloautomat.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

3. 9. 2010 14:50
Kdyby neměl samopal,

vzal by na ně sekyru.

0 0
možnosti
RV

aprilea

3. 9. 2010 14:55
Re: Kdyby neměl samopal,

nevzal. z fotky vidíte, že to bol chudý chrúst. silný len so samopalom v ruke. samopal bral ako argument.

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com