Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Krasavicee

23. 8. 2011 9:06
Bravo a karma

0 0
možnosti
PA

Pickup Anddropoff

22. 8. 2011 20:39
:))))))))

Velmi povedene. Ta rasa je fakt hnusna. Ale samozrejme nemluvim o vas, mila ...;-D;-)

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 20:05
Hezké.

Jen mi přijde zvláštní, že někde fungují lidé tak, že u sebe nemají pár drobnejch na taxíka, i když chápu, že v NY to není jak po Praze. Já předem nikdy nevím, v jakém stavu, náladě a době se rozhodnu jít domů (co se večírků týče), takže pro případ na taxíka vždycky mám.

0 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

23. 8. 2011 3:06
Re: Hezké.

Když jsem ještě bývala dámou z downtownu, jedno ze základních pravidel znělo: "Ať jdeš kam chceš s kým chceš, musíš mít vždycky na bezpečném místě dvacku na taxíka, kterou za žádných okolností nesmíš utratit za nic jiného." Tenkrát se ještě za dvacku dalo jet přes celý Vonkufer. A několikrát jsem byla moc ráda, že jsem mohla situaci elegantně vyřešit mávnutím na žlutý majáček.

1 0
možnosti
MR

iluminat

22. 8. 2011 20:04
naramny clanek, ted to jeste vysvetlete tem co

bojuji za prava tech ostatnich, (za cizi velke prachy) at prestanou blbnout - a bude mene diskriminace.

0 0
možnosti
G

geo.novotny

22. 8. 2011 19:37
Naprosto skvělé

G.N.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 20:00
Re: Naprosto skvělé

Vidíte, k jaké rase se asi řadíte vy?;-D;-D;-D

0 0
možnosti
H

horak29

22. 8. 2011 18:53
Dobrý..

neplatí to jen pro taxíkáře... většinu z popsaného bych našla i ve své profesi..:-/ na míle vzdálené taxíkům...a dík, že zase píšete.... :-)

0 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

22. 8. 2011 17:41
Jeden z důvodů, proč jsem přestala provázet v ČR

Při loučení na letišti mi jeden klient řekl, že ačkoliv jsem byla skvělá a dozvěděli se ode mne spoustu zajímavých věcí (zapomněl se zmínit třeba o tom, že jsem jeho ženě zařídila náhradní letenku, když tu první vlastní blbostí ztratila), pozornost od něj nedostanu, protože ho jeden můj krajan v metru okradl.

Někdy je opravdu mlčeti zlato.

0 0
možnosti

Quazi

22. 8. 2011 17:51
Re: Jeden z důvodů, proč jsem přestala provázet v ČR

Nejspíš vám jen chtěl sdělit, že mu na tu pozornost nezbyly po tom okradení peníze.

A odkdy se platu říká "pozornost"? Je to něco jako spropitné? Tak zvyšte taxy a obejdete se bez doufání v "pozornost".

1 0
možnosti
PN

petrnew

22. 8. 2011 17:27
Hlouposti

Pokud několikrát zažiji nebo mně někdo opakovaně věrohodně popíše, že taxikáři v NY okrádají zákazníky, pak si samozřejmě při první jízdě s každým taxikářem dám bacha. Pokud bude vše OK, pak při dalších jízdách budu v pohodě. To samé platí o jakékoliv definovatelné skupině, tedy i o cikánech. Potkám li někoho z nich poprvé, dám si bacha. Bude li vše OK, příště budu v pohodě. Co je na tom nenromálního? Princip zobecnění je jeden ze základních předpokladů kj přežití jedince i lidstva...:-)

0 0
možnosti
AH

alex hart

22. 8. 2011 17:34
Re: Hlouposti

To je samozřejmě normální. Autorka psala ovšem o tom, že mimo jiné potkává také lidi, kteří se vám budou dívat do očí a říkat, že všichni Češi jsou vlastně hajzlové a zloději a bude vědět, že vás tím uráží. To dělají třeba dodnes někteří Němci (měl jsem tu zkušenost). To samé dělají někteří Češi vůči Cikánům, nejen že si to myslí, oni jim to říkají). atd, atd. A to je právě to,  o čem autorka psala....   Ne ostražitost, ale otevřené urážky, které si musela vyslechnout. Dovedete vůbec vnímat ten rozdíl?

0 0
možnosti
AH

alex hart

22. 8. 2011 17:27
Milá Ivo,

rád čtu vaše texty a myšlenky v nich obsažené. A řekl bych, že to máte v hlevě srovnané docela dobře. Jen si myslím, že jaksi pomíjíte přirozenost člověka. My sice nyní žijeme v multi kulti společnosti, ale vlastně to není úplně normální. Je to dáno tím, že lidé řídí své životy i společnost od pangejtu k pangejtu a tak po zkušenosti s německým nacismem se nyní předstírá, že rozdíly mezi rasami nejsou, a nebo že jsou, ale že vzájemná tolerance překoná všechny meze.

.

Přitom lidé jsou jen savci a jako savci mají vrozené instinkty, které jsou silnější než výchova. Jedním z nich je naprosto přirozená xenofobie, kterou cítí a prožívá každá lidská tlupa. Kdyby těchto instintů nebylo, neměl by Hitler na čem stavět svou zvrácenou ideologii. A dnešní svět je časovaná bomba, protože se zcela ignorují tyto přírodní zákonitosti a vytváří se tak (možná záměrně) půda pro další novodobé Hitlery a pogromy a holokausty. To jen zatím ta situace dostatečně neuzrála.

0 0
možnosti
AH

alex hart

22. 8. 2011 17:27
Re: Milá Ivo,

To jen zatím je v Evropě všeho nadbytek a tak i ti nejchudší zde mají co jíst. A tak se zatím nehledá vnitřní a vnější nepřítel... Možná, že tohle všechno zatraceně dobře víte a jen to veřejně neventilujete, ale možná taky, že si to jako mnoho jiných jen nechcete moc připustit... Třeba v dobré víře, že vše jde řešit po dobrém...

0 0
možnosti
K

kajagogo

22. 8. 2011 17:15
Příhodné, a pravdivé a ...

prostě fajn. Jako vždy. ;-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com