Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Osszever

3. 4. 2012 18:25
Nevím, nevím ..

Paní Pekárková, vaše články se mi velmi líbí a čtu je často. Ovšem se závěrem a celkovým vyzněním tohoto konkrétního článku mám trochu problém. Asi jsem xenofobka, neonacistka a já nevím co všechno ještě (a vůbec mi to nevadí), ale opravdu bych nechtěla, aby to tady vypadalo jako ve VB, co se týče cizinců. Už se těším, až v ČR pod nátlakem EU jednou zavedeme nějaké speciální právo pro cigány. No, ale horší než šaria to snad nebude ..

0 0
možnosti

laura jones

27. 3. 2012 21:22
Píšete krásně o Anglii,

paní Pekárková, děkuji za další příběh. Moc dobře se to čte, vždycky se přistihnu, že se usmívám při čtení Vašich příběhů a knížek. Jestli dovolíte, zajímalo by mě něco o Vás, tedy spíše o Vašich - čistě teoretických - preferencích. Otázka mě napadla právě při čtení Vašich několika posledních blogů, a zní takto: kdybyste si mohla vybrat buď místo na zemi, nebo lidi, nebo okolnosti, kde byste chtěla žít? Vybrat byste si mohla vždy jen jedno, ostatní by už bylo součástí "balíčku". Pouze v dnešní době, cestování v čase do této úvahy plést nechci, moje otázka už je i tak dosti hypotetická. Procestovala jste mnoho zemí a světadílů, poznala zblízka rozdílné kultury, proto mě zajímá Váš výběr. Co se Vám kde líbí, co oceňujete, a co naopak nehraje takovou roli. I když myslím, že Vy už jste si vybrala... :-)

0 0
možnosti

IvaPekárková

28. 3. 2012 15:24
Re: Píšete krásně o Anglii,

Dík za pochvalu. Pokud chcete odpověď na otázku, napište mail, diskuse se pro tenhle typ debaty moc nehodí, řekla bych. I.

0 0
možnosti

medvěd brtník

27. 3. 2012 14:53
Jo, stará dobrá Anglie, už je jenom ve starých

filmech. V těch nových musí být polovina detektivů barevných. No a ta Anglie už také holt není stará a dobrá.

1 0
možnosti

iluminat

26. 3. 2012 22:26
pletete si pojmy, xenofob je clovek majici iracionalni

strach z cizincu. Ti co "s potesenim"prectou ze stat musi platit  ruznym lidem co NECHTI se naucit lokalni rec, a jeste je musi danovy poplatnik zivit NENI, opakuji, neni xenofob ale clovek ktery nema rad nemakacenka, byt z vlastnich rad.

Ale hezky jste se podrekla, jako jini, nejste v tom sama, ze to  byvaji povestsne cizinci. I kdyz i anglani se mezi nima najdou.

Ja bych takove pacholky nezivil i kdyby byli moji pribuzni. Je to podle vas xenofobie? Racte si udelat jasno

2 0
možnosti

ippokorny

26. 3. 2012 18:15
A v Řecku také mají důchodce, co nemají

nárok na důchod. Co to spočítat někdy u nás.

0 0
možnosti

slusna a kulhankova

26. 3. 2012 17:03
To jsem si skvele

pocetla R^

0 0
možnosti

jejda to jsem ja

26. 3. 2012 14:49
Nájemníci pana Swana

ale nebyli neviditelní..:-(

0 0
možnosti

AsistentprofParkinsona

26. 3. 2012 11:22
OK, all´re OK

Vždyť se asi jednalo o neviditelné. ;-D;-D;-D a ti se blbě sčítají, když nejsou vidět

1 0
možnosti

pedr64

26. 3. 2012 9:17
já myslím, že podobný

binec se může přihodit kdekoliv na světě. Nedávno proběhla tiském zprávička z Japonska. Zde náhodou někoho napadlo udělat si pořádek ve vyplácení důchodů a odhalili tisíce případů, kdy za zemřelé důchodce pobírali důchody jejich příbuzní, mnohdy po desítky let. A to je prosím akurátní a sofistikované Japonsko a ne náš evropský švajneraj

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com