Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Penzista

31. 3. 2010 12:33
Pryč rasïsmem a vůbec vším

Tento hezky článeček, to je ale nicneříkající hovadina. Jdu se stydět na svůj dosud neprojevený, ale určitě existující rasismus.

0 0
možnosti
V

viveka77

25. 3. 2010 7:34
Tak které je to slovo na n

to bych věděla, ale nemůžu přijít na to, co je míněno slovem na c ;-D

Jinak pěkný článek, dávám karmu R^

0 0
možnosti
K

kaca888

6. 1. 2010 15:09
O toleranci

Ivo, ten se ti poved. Víš, že bydlím v zemi, která v tomhle směru už šedesát let prodělává hromadnou psychoterapii. Je to všechno JENOM o toleranci. Synonyma: smířlivost, snášenlivost, respektování se, vzájemná úcta atd.

Měj se

Káča

0 0
možnosti
L

Lanai

6. 1. 2010 12:11
Zábavné

 Teď  jsem se vrátila z Jamajky kde jsem viděla mnoho smíšených páru ,  jak u nás v hotelu tak i v okolí.  Čekala jsem že  jejich děti budou mít světlejší pleť ale teměř vždy byla černá.  A docela jsem ty Američanky a Němky litovala protože černý otec se dětem vůbec nevěnoval . Děti tam jsou nádherné, upravené, holčičky mají už od batolete krásně učesané  vlásky s korálky .Ale nevím zda bych potom v Evropě o ně neměla strach. Ale jinak chápu že africká rodina miluje Ivu  protože tu soudržnost rodin jim můžeme jenom závidět. Pozorovat je při piknikách na pláži  byl zážitek.

Těším se na každý nový blog paní Pekárkové!R^

0 0
možnosti
PP

parat

3. 1. 2010 14:14
Asi není podstatou, zda je někdo zvrhlý

ale neumím si představit, že by se mé manželce narodil černoch, protože někdo dříve měl jiné sexuální choutky a dědictví krve se pomstilo mě! Proč? Chápají i tyto prokázané problémy ti, kteří prostě musí žít v extrému? A to přece není o tom, že nemůže černoch být třeba ředitelem a já bych si ho vážil. Myslí tito lidé i na své potomky? A kdo tvrdí, že když se někomu blonďatému narodí černoch, je prostě k pomilování je buď pokrytec, nebo něco hůře. A genetika se vymazat nedá. To není o rasismu, ale o odmítání úchylky předků!

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

3. 1. 2010 15:20
Re: Asi není podstatou, zda je někdo zvrhlý

Vaší manželce se nemůže narodit černoch (pokud tedy nikdo z vás dvou černý není), protože barva pleti je určena jediným genem (žádná dominance nebo recese): dítě má vždycky světlejší pleť než ten tmavší z rodičů, a tmavší, než ten světlejší rodič.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

1. 1. 2010 12:09
Pro své sousedy jsem nácek a je mi to jedno.

Přeji Vám štěstí  a ať se Vám daří.

0 0
možnosti
L2

Livrak 2

1. 1. 2010 12:05
Dětinsky naivní

Proč, proč se stále někdo něco stále snaží vnucovat , já ten xindl tady nechci, at si žijou ve své zemi a sem nelezou, proč se pořád někdo snaží takhle něco měnit a vnucovat. ;-€

0 0
možnosti
V

viveka77

25. 3. 2010 7:38
Re: Dětinsky naivní

Kdo ti co vnucuje jako? Paní píše o soužití ve své rodině ;-D

0 0
možnosti
S

Satyriana

30. 12. 2009 20:05
Díky,

skvělé, pravdivé a vůbec - ať Vám to píše dál !

0 0
možnosti
W

Wendolene

29. 12. 2009 18:55
Zabavne cteni

S tim slovem N je to slozite. U nas v USA je to zakazane pouzivat, je to neslusne, ale sami americti cernosi si tak mohou mezi sebou rikat, u nich to neni nadavka, ale jenom osloveni stejne jako bratre nebo vole..podivny politicky korektni svet. 

Stejne tak je to slozite s cernochy a jejich vnimanim v Cesku. Nekteri v zapadakovech Ceska jeste cernocha nikdy v zivote nevideli, a tak jsou z nich vyjeveni, jini znaji jenom tech nekolik prazskych dealeru a ne prilis koser lidi. Casem se to asi zmeni, 40 let zavreni hranice dela svoje.

P.S. Nigerie si ted moc nepolepsila v sympatiich kvuli tomu mladikovi,ktery chtel zdemolovat let do Detroitu, co rika K. na to?:-/

Preji vam hezky novy rok s K. a mejte se krasne.;-D

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

30. 12. 2009 0:49
Re: Zabavne cteni

Jo... a kde v tom US bydlíte? dlouho jsem tam nebyla. Fakt je, že běloši či "nedostatečně temní" míšenci vyrostlí v ghettech mají s tím slovem na N taky problém... zvykli si ho používat právě jako "zdomácnělé" oslovení, pak ale vylezou ze své čtvrti a ejhle, průšvih. Ale moc se mi líbí, jaxe toho slova zmocnili právě černoši a demytizovali ho... stejně jako některé skupiny gayů demytizovaly slovo queer -- prostě už to ve většině míst US není nadávka!

Jo, chasník z Nigérie... totální šok pro Nigérijce, evidentně první tvor odtamtud ochotný vůbec uvažovat o sebevražedném atentátu. Mám docela radost, že ho jeho otec už před víc než měsícem šel udat na US ambasádu, že má divné názory, ale oni ho holt nezkontrolovali tak, jak by se slušelo. K. je přesvědčen, že ho měli okamžitě dát na "no-fly list", já se mu snažím vysvětlit euroamerické pojetí demokracie... a co by se stalo, kdyby třeba někdo bral vážně, kdyby mě udal můj otec... podle něj mám hodně divné názory.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

29. 12. 2009 10:03
Pěkné čtení

R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com