Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Satyriana

30. 8. 2010 17:41
Díky!

Mám Vaše texta moc ráda a držím Vám palce V

0 0
možnosti
V

vladimirbosak

27. 8. 2010 7:13
víra

Pěkně napsaný, Ivo. Happy End. Mám rád Tvoje drsný texty. Stop. Trajch.Taxi. Takový ten odstup, nadhled i vhled  a především rytmus živočišný zkušenosti. Víš, co myslim. Spíš než dětátko, kudla v břiše. Ale to bys asi taky měla brzo zákaz publikování na hlavní stránce blogu iDnes jak já. Ale stěžovat si nemohu. Povolili mě přístup do diskuze. To je úspěch. Zdraví. v.

0 0
možnosti
PW

Pulchritudinous Wendolene

27. 8. 2010 15:50
Re: víra

Bozinku, to je trapasnik. Porad si bude stezovat. CO ceka, kdyz je vulgarni v diskusi a nadava adminum? Pohlazeni a extra dukaty?

0 0
možnosti
AY

proctonejde

20. 8. 2010 18:17
Krasne napsane

no vy mate proste dar od Boha na to psani :-) jinak k tomu pocteni v tehotenstvi. V Turecku toto tema kazdy rok resi v televizi, protoze se vzdy najde nejaka tehotna, ktera je podobna te vasi zname Humare.  No a ukazovali jak se dite v tele matky chova pokud matka neji - pocti se.  Pomoci ultrazvuku bylo videt ze spi a ze je jeho aktivita skoro nulova......jakmile si matka vzala nejake to jidlo, dite zacalo byt aktivni. Do toho kdyz si clovek precte brozurku jake to vitaminy, mineraly a stopove prvky ma zena jist behem tehotenstvi a ze jsou ty davky mnohem vetsi nez normalne a ze pro kazdy cyklus se ten jidelnicek meni.... v tom a tom tydnu co se zrovna tomu plodu vyviji a  jakou to potravinu obsahujici ten potrebny vitamin, mineral atd. doktori doporucuji jist.... ne asi nadarmo Buh urcil, ze dite aby bylo zdrave a silne ma rust v tele matky 9 mesicu, ze??

0 0
možnosti
PW

Pulchritudinous Wendolene

20. 8. 2010 17:48
V judaismu je automaticky pro tehotne a jine

pripady vyjimka pri pustu. V islamu by mela byt take, ale fanaticky klidne budou riskovat. To je krasna ukazka, jak muze zajit fanaticka daleko, jesteze to dobre dopadlo v jejim pripade.

0 0
možnosti
V

vladimirbosak

27. 8. 2010 7:22
Re: V judaismu je automaticky pro tehotne a jine

V diskuzi u mých článků zacházíš jak fanatička taky dost daleko. Tvůj příspěvek je zde překvapivě krotký.

0 0
možnosti
M

martin5.3

20. 8. 2010 17:33
nechápu

Aláh je slitovný, tak by jí určitě dal vědět, kdyby to dítěti nějak škodilo... Udělala chybu, že ten půst nedotáhla do konce.Rv

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

20. 8. 2010 15:41
Humaira

...je zjevně fanynkou adrenalinových zážitků... ;-)

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

20. 8. 2010 18:17
Re: Humaira

No možná ano... možná se už v tom svém manželství i v práci nudí (jak vypadá její manželství, to nevím, práce rozhodně nudná je), tak si to kompenzuje po svém... Fakt je, že ji zděšení anglické kolegyně dost pobavilo...

0 0
možnosti
R

realateista

20. 8. 2010 14:02
Zkuste napsat něco o islámu

Zajímavý příběh. Člověk by v Čechách nevěřil, co všechno je dnes v Evropě možné.  Zde často probíhají diskuse o obavách z islámu bez bližší zkušenosti s realitou.

Prosím autorku jako známou spisovatelku, napište pokud možno objektivní pohled na islám a jeho reálné projevy. Pro mnoho Čechů by to mohlo být poučné.

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

20. 8. 2010 18:30
Re: Zkuste napsat něco o islámu

Jé, díky za důvěru. Chci se o něco podobného pokoušet. Fakt ovšem je, že psát objektivní články o jakémkoli náboženství zřejmě nelze. Pokusím se aspoň popisovat, co vidím kolem sebe a chytrý čtenář si to snad už nějak přebere.

0 0
možnosti
S

savanah555

20. 8. 2010 13:57
vidím to černě

až nás za pár let takovýhle "milý krávy" budou nutit, abysme taky chodily v černym hadru ;-O, že si to jejich bůh přeje... nebo jejich tchýně? 8-o

0 0
možnosti
RV

aprilea

20. 8. 2010 13:56
ramadán

našťastie nie všetci muslimi sú aj fanatikmi. bola som tam nedávno, keď ramadán začal. jeden známy muslim mi so smiechom rozprával ako sa v noci s kamarátmi zakecali, jedli pili a potom zistili že je pol piatej ráno. ramadán pre nich preto skončil. ale pred ostatnými hrali ďalej hru na ramadán a tvárili sa, že sa postia. známy nevyzeral vôbec nešťastný, ani sklamaný, že pôst nedodržal.  naopak rehotal sa ako kobyla, keď o tom hovoril.

doteraz, čo som mala možnosť sledovať ich prístup k viere, možem povedať, že väčšina mojich známych muslimov zbožnosť len predstierala. nemali vieru v srdci, a celé to veľké zbožné teatro  hrali hlavne kvôli rodine.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

20. 8. 2010 15:40
Re: ramadán

Je rozdíl mezi vírou a ostentativností. To váš kamarád nemusel vůbec s půstem začínat, protože neúmyslné nedodržení ho neruší - když v půl páté ráno zjistili, že přetáhli, mohli přestat jíst a pít a začít se postít od půl páté dál.  Ovšem postít se kvůli okolí, to je celkem trapné (a nejsem si jista, jestli bych si takového člověka mohla vážit). Znám muslimy, kteří se nepostí, ale netají se tím... :-/

0 0
možnosti
IH

misaviki

20. 8. 2010 13:35
Vaše kamarádka Humaira

Už jsem to psala minule, vaše kamarádka Humaira je pěkná kráva. Řídí v hábitu a je jí jedno že může někoho zabít, protože přes něj pořádně nevidí. Postí se v těhotentství, to snad ani nejde komentovat. Co pěkného napíšete příště? Že svoji holčičku nechala obřezat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com