Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Eira123

4. 10. 2010 19:01
dioptrické brýle

Bohužel přesně takhle u mě fungují brýle, nemám periferní vidění. V mém řidičáku ovšem stojí "brýle nutné" a tak je nosím.

0 0
možnosti

sovjetskij sjekundomjer

28. 7. 2010 6:26
Tolik zbytečných slov

kvůli jedné nezodpovědné a netolerantní slečně. A oni si ji ještě zvou do televize. Nechápu, proč se takovýmto osobám věnuje tolik pozornosti.

"S Humairou spolupracuju už několik neděl a za tu dobu jsem pochopila, že je to skvělá ženská. Narodila se v Anglii a na rozdíl od svých rodičů, kteří pákistánské tradice nijak zvlášť nedodržují, chce být řádnou muslimkou. " :-) Hezky jste nám popsala, v čem spočívá ta rozbuška, která jednou odstřelí naši civilizaci.

Ano, se svou přítelkyní zasmáli francouzskému prezidentu. Proč by francouzského prezidenta měly zajímat islámské kulturní tradice? Neexistuje pro to pádný důvod. Islám do Evropy nepatří.

Když k tomu přičtu fakt, že se celé dění točí kolem moravanky a pákistánky (nic proti nim osobně) žijících v Londýně, v srdci Anglie, Velké Británie, chce se mi plakat.

Lidé bděte, cožpak nevidíte, že tohle je cesta do záhuby? 

0 0
možnosti

Vikiš

26. 7. 2010 14:44
Zajímavý článek

a čtivý. R^

Jenom doufám, že v dohledné době problém s burkami a niqáby za volantem nebudeme nuceni řešit u nás. Máme šílených řidičů dost i bez zahalených muslimek. Obávám se, že u nás by je řidiči nebrali až tak tolerantně.  Jinak náboženství a dodržování tradic je jejich osobní věc.

0 0
možnosti

kočičkamňau

25. 7. 2010 22:52
nedáme,proč taky?

myslím,že mají svého historicky obývaného místa dost,mají nerostné zdroje a půda je tam úrodná,akorát,že V Evropě,se dobře žije v humanitní společnosti,co přispívá a dotuje,ty co se sami prací živit nechtějí.

V některých zemích je zvykem návštěvníků a turistů se dle jejich způsobu zahalovat,nechodit s holými rameny a v botech do mešity.Jako na návštěvě zdvořilé jsem se chovala v Maroku,Indii,Bulharsku a paráda.Když chtějí žít a požívat výhod a humanity této společnosti,co po dvou světových válkách se stala velice korektní,měli by se zamyslet a ctít zde zažitou kulturu a hodnoty.A hlavně by měli politici přemýšlet nadčasově a ne v rámci svého volebního období,alias svého hrk,hrk,štrejchu a po mně potopa.Nic ve zlém,oni k nám až nabudou moci,nebudou tak humánní,jak my si představujeme.Jak rychle se vybudovaná demokracie zhroutila po nástupu jejich ortodoxních představitelů v režim tvrdě potírající svobody a výdobytky,viz . Irán.Umí jen těžit,z toho co se jim,kde dostává,ze zabezpečení.

0 0
možnosti

veš na pleši

23. 7. 2010 13:11
Už jsme zase u toho...

Pro Humairu je její zahalení základním náboženským příkazem, kterému se ráda podřizuje. Pod jinými blogy se od našich "znalců" a konvertitů dozvíme, že zahalení islámské není, že jde o předislámské tradice, úplné zahalení se užívá ve zlomku muslimských zemí a cizinky tam nejsou nuceny zahalit se též. A tam, co ano... Tak jak to je? Je to náboženský příkaz, nebo tradice? Pro tradici by mluvil požadavek zahalení pro cizinky, protože nedává smysl, proč by se musely zahalit i nemuslimky, zvlášť platí-li, že muslim nesmí nemuslimovi zakazovat, co ten má ve svém náboženství povoleno. Ale potom je zcela zcestné bavit se o nějakém zakazování nebo povolování burek a nikábů, protože by mělo platit automaticky po vstupu na území EU "šátek z obličeje dolů", neb tady lidi bez tváře tradicí rozhodně nejsou.

0 0
možnosti

Tuubeen

23. 7. 2010 13:19
Re: Už jsme zase u toho...

A co takhle tradice, ze které vznikl náboženský příkaz (přičemž stále není jasné, jak to s tím pčříkazem vlastně je, protože některý náboženský učenec vám řekne, ža zahalování tváře je neislámské, jiný bude tvrdit, že neislámské je pro ženu si tvář nechat okukovat... a samozřejmě nemyslí "neislámské", ale "nemravné", z čehož ho usvědčuje to, že ho pobuřuje pohled na JAKOUKOLI ženu bez "dostatečného oděvu" (teď jen, co to ten dostatečný oděv je, když to pro každého znamená něco jiného?)... Takže já se kloním k přesvědčení, že jde o "obecnou aplikaci jistých mravních zásad", které se mohou tvářit jako náboženské.

0 0
možnosti

Semper_1

22. 7. 2010 17:48
A co Chodové, na tz nemýslíte !

Mám obavu, že  by následovaly další zákazy, a to nejeno pro uslimy, samosebou. Od nošení křížku na krku počínaje, přes nošením šátku v kosltele a zákazem vousů konče (ty totiž taky velmi ztěžují identifikkaci...).

A  to by bylo móóoc špatný. Co Chodové, naši indiáni. nemáte o ně strach ?

Nejsem multikulti liberál, mohamedány tady nerad vidím, ale pokud už jsou u nás ( kdo je sem přitáhl, kdo jim povolil pobyt atd ?), mají právo chodit oblečeni tak,  jak jsou zvyklí. Ostatně dnes se zahaluje i mnohomladých lidí ze strachu před BB.

Hned zejtra si du taky koupit šátek. A  just jo;-);-D

0 0
možnosti

medvěd brtník

22. 7. 2010 10:37
Vysvětlete následující: Ten hadr prý ženy chrání

před nežádoucími pohledy mužů. Jak je tedy možné, že muži jedné rodiny za trest znásilní ženu z jiné rodiny, jako trest za čin jejího bratra?  A jak je možné, že v těch zemích vůbec ke znásilnění dochází? (za což jsou zhusta trestány opět ty nebohé ženy, které se staly obětmi?).  Proč je ten hadr neochránil?

0 0
možnosti

kočičkamňau

25. 7. 2010 22:55
Re: Vysvětlete následující: Ten hadr prý ženy chrání

kolikrát znásilní sousedovi kozu;-D;-D;-D,cení si jí totiž víc než žen,ty jsou na posledním místě sexuálních preferencí;-D

0 0
možnosti

misaviki

22. 7. 2010 10:36
Vaše známá je bezohledná

Ohrožovat lidi na silnici, protože nevidím přes hábit, není svoboda dotyčné nosit si co chci, ale bezohlednost. Kdyby vaše známá byla tak fantastická a úžasná jak píšete, nebyla by tak tupá a zaslepená a uvědomila si, že nemůže řídit, když dobře nevidí. Nechápu, že to úřady tolerují. Vaše známá je ukázka fanatického dodržovná "náboženskcýh tradic" bez ohledu, že tím může někoho zabít. Ať si nosí co chce,ale za volantem ne! Docela mě to zvedlo ze židle, vedou se diskuze o zákazu podpatků a nazuváků při řízení, v některých zemích to dokonce zakázáno je, ale muslimka která pořdáně nevidí, to nikomu nevadí!!! Další důkaz toho, jak jim ustupujeme!!!

0 0
možnosti

stonozka

21. 7. 2010 22:21
Osvobozování

Já tedy nevím, ale neměly by se muslimky "osvobozovat" především ve svých mateřských zemích? Sarkozy ví, o čem mluví-chtěl svým výrokem říct, že doma si mohou dámy chodit oblečené, jak chtějí, ale na veřejnosti ať chodí tak, jak se "sluší".

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com