Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SID09

18. 1. 2012 19:33
toto mi dnes přišlo

Dežo a Károľ sú dvaja cigáni - žobraci zo Slovenska. "Pracuju" v Londyne na odlišnych uliciach. Dežo donaša domov denne 2-3 libry a Károľ oproti nemu donasa zene kazdy den kufor plny 10 librových bankoviek. Jeden den sa pyta Dežo Károľa : "Ako to, ze pracujem rovnako usilovne ako ty a zarobim tak malo?"

Odpovie Károľ: "Ukaz mi co mas napisane na tvojej tabulke?" Dežo ukazuje: "Nemam pracu, mam zenu a šest deti, nemame co jest, dejte nam."

"Tak co tam mas ty napisane?"

"Uz mi chyba len 10 libier, aby som sa mohol vratit na Slovensko ..." !!;-D

3 0
možnosti

O.Filip

18. 1. 2012 13:24
"Diskuse"

Divím se paní Pekárkové, že má na tyto "diskuse" nervy. Jestli to není sběr poznatků pro knihu nebo povídku o českých anonymních hulvátech a idiotech na Internetu, tak je to svatá trpělivost.

Jsem toho názoru, že nemilosrdné mazání diskusních příspěvků na kvalitních a hodně čtených blozích, jako je tento, bude postupem času běžnou praxí, nad kterou se nebude nikdo pozastavovat.

0 0
možnosti

IvaPekárková

18. 1. 2012 15:58
Re:

Dík za povzbuzení! Musím říct, že občas se z diskusí dozvím něco nového -- a občas mě taky díky nim napadne, o čem bych ještě měla něco napsat. Jinak ono těch dišputantů zřejmě není mnoho, jen to tak vypadá, už proto, že jim admini zavírají nicky a oni si dělají nové (pak člověku obvykle chvilku trvá, než přijde na to, že se nevynořil nový, ale jen staronový). Btw, věšíc tenhle příspěveček jsem si říkala, že se přece odborníci na všechno nenechají odradit nějakou statistikou nějaké blbé britské vládní komise, když oni to vědí líp. Nezklamali mě...

1 0
možnosti

hryhryhry

17. 1. 2012 3:26
kecy, pr@y, trala la

ach jo, to jsou zase tlachy a k čemu dobré?

1 0
možnosti

slušná a kultivovaná

16. 1. 2012 23:31
A taková chytrá holka to byla...

Bohužel platí, že kdo s kým spává, tím se stává.

6 0
možnosti

Camino.

16. 1. 2012 23:56
Re: A taková chytrá holka to byla...

A FERAL gang of Somalian girls who repeatedly kicked a young woman in the head

walked free from court after a judge heard they were "not used to being

drunk" because they were Muslim.

;-DRv

1 0
možnosti

M12N

16. 1. 2012 23:05
Zprava o imigraci na BBC

link na clanek: http://www.bbc.co.uk/news/uk-16484918

Taky jsem ho cetla, taky me zaujal. Kolega to v diskuzi okomentoval slovy ze nekteri Britove maji 'an overdeveloped sense of entitlement' - neco jako 'jejich pocit ze maji na neco pravo je prilis vyvinuty'.

Bang on!

0 0
možnosti

slušná a kultivovaná

16. 1. 2012 23:29
Re: Zprava o imigraci na BBC

Vy si myslíte, že by jako neměli mít právo mít ve vlastní zemi přednost před příšelci?

1 0
možnosti

habit-.!..

16. 1. 2012 11:00
... myslím, že tohle prohlášení...

... imigračních komisařů má stejnou relevanci jako kydy paní Šimůnkové nebo M.Kocába o přínosu některých vybraných menšin pro společnost... to je jako by prohlásili - jsme pašáci, děláme svoji práci dobře - proč je realita tak odlišná od prohlašování komisařů?

1 0
možnosti

VSG06

16. 1. 2012 11:12
Re: ... myslím, že tohle prohlášení...

Ale oni vypracovali VÝZKUM! To má hned jinou údernost než nějaké prohlášení. Sice ten pofiderní výzkum zase vychází z jiných pofidérních "výzkumů", které mají hodnověrnost páně Gorola, ale žijeme v mediální době. Takže, když si pak autorka přečte nějaké závěry v Guardianu o této zprávě vládní romské rady (pardon vládního poradního výboru pro migraci :-)), hned nám zaprděným českým xenofobům musí tu skvělou multikulti zprávu sdělit. Prostě imigrace v Britanistánu je fajn, multikulturně obohacuje (dokonce to spočítali na libru přesně) a snižuje kriminalitu. ;-D

7 0
možnosti

lazenak

16. 1. 2012 9:16
...

pusťte tam tak 100000 členů naší menšiny a ony jim tam statistiky změní během půl roku...ve všech bodech...;-D;-D

1 0
možnosti

SID09

16. 1. 2012 11:27
Re: ...

;-DR^!!;-D

0 0
možnosti

Kolumbo

16. 1. 2012 8:45
A jací že to "Britové"

se víc dopouštějí trestných činů? Nejsou to dětičky předchozí generace imigrantů? A vůbec ti, co prošli současným způsobem "permissivní výchovy"? To je jediná podstatná věc, v které se imigranti od "ostrovních britů" liší. Imigranti prošli tradiční výchovou, "domácí" výchovou novou, zdůrazňující "rozvoj osobnosti" a absenci fyzických trestů. Jestli je jejím výsledkem vyšší kriminalita než tradiční výchova někde v Africe, je to špatná vizitka pro britské vzdělávání.

1 0
možnosti

VSG06

16. 1. 2012 10:03
Re: A jací že to

Ty závěry, že prý imigrace nezvyšuje kriminalitu jsou  převzaty z úplně jiného starčího výzkumu než autorka uvádí, jedná se o profláknutou tendenční zprávu dvou soukromých profesůrků. Motá páté přes deváté, vychází například z trestních sazeb, které dostávají imigranti u soudu. V této souvislosti pro ilustraci relevance takových dat doporučuji přečíst si něco o nedávném případu v UK, kde skupina somálských muslimek odešla od soudu za brutální rasově motivované napadení britky s podmínkami, protože soud zohlednil jejich kulturní odlišnosti. Ten výzkum dále přisuzuje i přiznanou zvýšenou kriminalitu v některých oblastech v duchu nejlepších tradic všemu jinému než kulturním návykům imigrantů- sociální frustrace, nezaměstnanost apod.

5 0
možnosti

rachitico

16. 1. 2012 8:34
Zajímavé, pan Matějka se bude divit

:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com