Co je to smíšený pár?

Ten inzerát mě zaujal: Jisté lázně nebo snad klub v severním Londýně má speciální nabídku - vstupenka na celý večer pro dva lidi stojí pouhých osm liber, a máte k dispozici bazén, saunu, páru, vířivku, prostě nač si jen vzpomenete.

Byl v tom jen jeden chyták: ti dva lidé musejí být „smíšený pár".

„Miláčku!" zařvala jsem, „to je úžasný! Hned zejtra tam jedem! Koukni, budeme mít dokonce nápoje zdarma! Tahle nabídka je pro nás jak stvořená! Jsou vážně moderní, ti Londýňané, podporují mezirasovou lásku - samotný muž musí platit osmnáct liber, smíšený pár jen osm! A my jsme přece smíšený pár!"

Příteli se moc nechtělo. „Víš to jistě?" přál si vědět.

„Ježíšikriste, Afričani! Jak se můžeš takhle ptát? Ty jseš černej, já jsem bílá, jakej pár může bejt smíšenější?"

Nakonec jsme jeli. Zaplatili jsme slečně u vchodu osm liber a ta nám věnovala šest čistých ručníků. Vonělo to tam vodou a bazénem a dokonce i můj přítel se začal těšit do sauny.

Zarazila nás jen jedna věc: dovnitř vcházely samé bělošské páry a i ty platily u vchodu osm liber a obdržely šest ručníků. Tak trochu jsem se těšila, že se to tu bude hezky černobíle hemžit - a ono nic!

„Odpusťte, že se tak blbě ptám," zašeptala jsem slečně u vchodu. „Prosím vás, co je to podle definice vašeho klubu smíšený pár?"

Mile se na mě usmála. „No přece žena a muž!"

 

Autor: Iva Pekárková | pondělí 10.11.2008 13:26 | karma článku: 39,40 | přečteno: 14485x