Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Myslím, že skoro nikomu není třeba vysvětlovat, že nigerijská ekonomika nepochybně na podvodech stojí. Mě osobně přišlo několik psaných dopisů a maily ani nepočítám (to bylo předtím, než konečně někdo aplikoval filtr a poslal vodopád nigerijských mailů do spamu). Dokonce mi jednou i telefonoval anglicky mluvící Nigerijec, který mi nabízel super akcie a přestal teprve poté, co jsem mu opakovaně telefon zvedal a aniž bych se s ním bavil, tak jsem mu to nechal zapnutý, aby to mezinárodní volání měl co nejdražší. A co tak znám okolí, je to úplně běžné, holt prolézají rejstříky co jsou na netu. A dělají to všude, četl jsem super diskuse lidí z USA, co podvodníkům na jejich náklady místo "notebooků na fakturu" posílají kontejnery vyřazeného šrotu a to letecky, aby na každé cestě prodělali tak 3000 USD. Někteří se jim dokonce omlouvají za omyl a nechají si ten šrot poslat zpět a pak ho pošlou znova, než podvodníkovi dojde, že tentokrát velryba nezabrala. Pak si nahrávají jejich psycho telefonáty, kdy jim "obchodníci" vyhrožují rozsekáním mačetou a tak. Každej bílej proste není blbej, jak si myslí...

1 0
možnosti
PH

P62e94t14r 20H38a24l39í20k

20. 2. 2013 23:01

Abych pravdu řekl, naprosto nechápu, o co vám jde a v čem se mám jako Čech polepšit. Na jedné straně je tu kriminální čin. Jsem přesvědčen, že policie přezkoumala o kolik ten člověk přišel, jak to poslal a další vaše otázky. Obhájce může zvolit jakoukoliv legální obhajobu, proč ne nepříčetnost. Byl odsouzen podle zákona. Jsou za toto Češi nějak odpovědní a mají se cítit vinni? Proč?

Na druhé straně jsou varování před nigerijskými dopisy. Už dlouho jsem žádné nečetl, ale v době, kdy jsem několik takových dopisů dostal, tak se objevovala. Mimochodem adresy v těch e-mailech byly většinou nigerijské. A je velmi dobře, že se o tom psalo. Varovalo to lidi před podobným osudem  a možná to některé zachránilo. Je to správné, stejně, jako se pořád varuje před agresivními prodejci, rumunskými podvodníky se zlatem, zneužívání platebních karet, podvodné maily z bank, atd. Čím více varování, tím lépe.

Jsem rád, že jsem se dočetl, že proti tomu v Nigerii bojují. Ale omlouvat se za jednoho zločince? Mohu vyjádřit politování (to se ale jistě na diplomatické úrovni stalo), ale co chcete od Čechů víc?

4 6
možnosti
JJ

Četl jsem o tom případu. Akorát jsem nevěděl o té sekundární viktimaci oběti té vraždy (a její rodiny) na pověsti.

Pasovský byl prostě chamtivý magor, který si od pana konzula nenechal poradit, aby už proboha neposílal peníze podvodníkům - a nakonec ho ještě za dobré rady zavraždil.

8 0
možnosti
IP

Kdosi, kdo vystudoval kriminologii, mě upozornil, že je běžné, že veřejnost viní oběti. Tady k tomu došlo skutečně ve velkém. A bohužel i v dost seriózních médiích, až mě to zarazilo. Jak říkám: na fakt, že Čech zastřelil Nigérijce, reagovala i média radami Čechům, jak se chránit před Nigérijci... Pravda je, že po pár letech se už lidé začali o Pasovském vyjadřovat jako o vrahovi a ne "podvedeném" atd. a na internetu vvyšlo pár vcelku rozumných popisů toho, co se stalo.

6 0
možnosti
SW

Neuveritelne, uz je to deset let...

Nigerie ma pred sebou tezkou cestu, kdyz chce zlepsit povest, sever jim to jaksi kazi a jisti nigerijsti podvodnicci vymysleji nove veci, kam se hrabou emaily na podvody se stenaty. A Cesko? No... Celkem divna reakce lidi tehdy, pamatuji si. Bylo jim vic lito podvedeneho nez nevinneho mrtveho.

2 0
možnosti
IH

I25r44e10n16a 85H38r40u49b77á

20. 2. 2013 19:20

Proč neustále plivete na vlastní národ a kulturu a nadřazujete barevné, muslimy a spol? Děláte to velmi sofistikovaně, že vypadá, že jste nestranná, ale nejste.

5 10
možnosti
SW

Neplive. Pani P. nikoho nanadrazuje. Nechapete, o cem pise? Nechapete, ze vidi drobne nevinne lidi ve spouste veci a je ji jedno, jestli je cerny, zeleny nebo bily? Reakce na smrt toho diplomata ze strany Cechu byla vic nez podivna.

8 1
možnosti
JK

J65i78r46k20a 39K65o75c31h

20. 2. 2013 18:58

tak blbej nadpis sem uz dlouho nevidel

3 2
možnosti
Foto

No a jak to dopadlo s tím Pasovským? Osvobodili ho pro nepříčetnost? Ještě sedí? Kolik dostal? Sebrali mu zbrojní pas?

0 0
možnosti
IH

I27r69e63n19a 24H36r95u58b47á

20. 2. 2013 19:16

Já mám pocit, že ten pán zemřel jako naprosto zlomený a nemocný člověk, kterého zničilo, že připravil rodinu a známé o peníze - jestli se nepletu a nezastřelil ještě nějaký pán nějakého dalšího černého velvyslance.

1 0
možnosti
AK

Docela nechapu jak nekdo muze nalitnout na tyto dopisy. Ty nam do firmy chodi neustale a jak tam vidim nekolika milionove castky hazu to hned do kose. Kdyz to ale takhle odnese nevinny clovek, je to vic nez smutne.

 Jednou nam ale prisla obchodni nabidka, ktera se tvarila velice slibne a ktera by oklamala i mne.  Jelikoz ale take mame jako stat na zastupitelstvi  daneho statu obchodniho atase, tak jsem ho  pozadala  o overeni firmy. A ten nam velmi pomahal a potvrdil, ze se jedna opravdu o podvodniky. A ze zacatku nez nam informace overil nabadal at jsme velmi opatrni. 

A to by mel byt kazdy, kdyz se do neceho takoveho pousti.

4 0
možnosti
Foto

Jak může někdo nalítnout? Inu, chamtivost. A pak taky, ani zdaleka neplatí, že každej, kdo u nás za socialismu vystudoval medicínu, je chytrej. Mezi lékaři se dají najít i neuvěřitelní hlupáci.

4 0
možnosti

Co se týká Pasovského, máte zcela pravdu (včetně jeho práce pro StB a taky jako špiona v zahraničí) - byl přesvědčen, že si může dovolit všechno (bohužel jsem ho taky znala).

Na druhou stranu nevidím důvod, proč by se měla Česká republika za jeho činy omlouvat - copak může za každého šílence, který se rozhodne vraždit? Kdo se komu bude omlouvat za toho šílence ve Frenštátě? Na tom činu stát opravdu nenesl žádnou vinu...

1 1
možnosti
IP

Bývá zvykem se omluvit za smrt diplomata, i když na tom stát vinu nenese. Taky se pořád nemůžu zbavit dojmu, že si tenhle stát velmi špatně kontroluje, komu svěří legálně držené zbraně.

5 3
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com