Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J.K.S

26. 10. 2011 17:31
Bít či nebít? To je otázka.

Maminka nás nebila a otci to taky nedovolila. Jenom jednou mě seřezala vařechou. Bylo mi sedm a chodila jsem za školu. I když mě to tenkrát hrozně vadilo, věděla jsem, že jsem dostala oprávněně. Mamince povolily nervy, nešlo o chladnokrevný trest.  Za sebe musím říci, že fyzický trest jsem ochotná akceptovat jen tehdy, když je vykonaný v afektu. Děti nejsou hloupé a poznají podle toho, že tentokrát to fakt přepískly a že i rodiče lze vytočit. Za nejhorší považuji to, co dělal soused: přes týden sčítal prohřešky svých dětí a v sobotu je seřezal podle toho, co za celý týden provedly. To bylo kruté jak fyzicky, tak hlavně psychicky. Prohřeškem byly třeba i nevyčištěné boty. Není divu, že obě jeho děti získaly žaludeční vředy už krátce po dvacítce.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

8. 10. 2011 13:36
pokud bít neznamená týrat

ale jde o výchovný pohlavek srovnatelný např. se sympolickým plácnutím nezbednéhokocoura novinami (vyzkoušeno, funguje, nebolí a vychová)......pak odpověď je bít.

Výchovný políček s doprovodným vysvětlením je prostě implementace pavlovových reflesů v rodičovské praxi.;-D

1 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

8. 10. 2011 13:38
Re: pokud bít neznamená týrat

reflexů.....

0 0
možnosti
DP

dp11

6. 10. 2011 9:37
Kdyby rodiče dětem se tam nějakou šoupli,

nemusel by jim je dovychovávat Kalousek

0 0
možnosti
JJ

jinfakt

26. 9. 2011 14:41
rozdíl v bití

jako trestu je zda přínáší bolest fyzickou nebo duševní.bít aby to bolelo je ubohost a zbabělost která nic neřeší a přináší nenávist či touhu po pomstě.bitý většinou reaguje zdokonalením v tom zač je trestán a lží bez studu.

bít tak aby trest vyvolal emoční smutek z pocitu ohrožení lásky a vztahu (rodič - dítě) vede k pochopení určité disciplíny a stud zabrání opakování bez negativních emocí.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

26. 9. 2011 16:35
Re: rozdíl v bití

K tomu druhemu staci i placnout slozenymi novinami pres tvar jako pri vychove psika.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

25. 9. 2011 9:11
Souhlas

Ano, zcela s Vámi souhlasím.

Základem je být důsledný/á a prohřešky řešit s klidnou hlavou. Jedna na zadek nebo pořádný výprask patří do rejstříku rodičovských výchovných prostředků stejně jako domluva či zákazy. Záleží jen na rodiči, který prostředek si zvolí. A nechme rodičům to právo vybrat si, protože oni znají svého potomka nejlépe a také oni jsou schopni nejlépe vyhodnotit danou situaci.

1 0
možnosti
H

hanah7

23. 9. 2011 20:02
A co svoje děti, mlátila jste taky ?

Mám dva dospělé syny, už i vnoučata. Nikdy jsem své děti neuhodila ani maličko a jsem na to pyšná. Připadá mi totiž velmi ubohé, když někdo z pozice své fyzické síly nebo síly svého postavení, použije fyzické násilí.

1 0
možnosti
JN

Nalim27

26. 9. 2011 11:04
Re: A co svoje děti, mlátila jste taky ?

To ja zase radeji budu ubohy ale s vychovanymi detmi.

Ja syna uhodil jen parkrat - naprikldad tedy, kdyz mi utekl a vbehl do silnice bez jakehokoli rozhlizeni (a to i kdyz jsem mu predtim x-krat vysvetloval, ze se vzdy musi zastavit a rozhlednoyt). To pak hned dostal na zadek (bez modrin).

  Ja totiz zastavam zasadu, radeji dite placnout, nez mit mrtve dite (utopeni, uhoreni, prejeti autem), ktere nikdy nebylo uhozeno.

0 0
možnosti
C

culka

23. 9. 2011 12:29
Asi to bude tím,

že jste byla v dětství ztřískána jen párkrát... já se držím opačného, protože když vyprávím svému muži o "ceníku" prohřešků a podobných úletech, rudne vzteky a mezi zuby cedí "Tvůj otec měl být v kriminále!". Jo a modřiny jsem (samozřejmě!!!) před VŠEMI schovávala. V respektované středostavovské rodině se modřiny prostě nenosí, a vědí to i děti na ZŠ.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

23. 9. 2011 13:57
Re: Asi to bude tím,

Kdyz jsi modriny schovavala, jsi spoluvinik. Nenapadne, jakoby mimovolne davani na odiv by bylo mnohem uzitecnejsi.

0 0
možnosti
DB

Dexterův bubínek

22. 9. 2011 10:50
Naše

děti byly třískané cca do 4 let. Pokud jim to hlava nebrala, štiplavý zadek zaručeně. Jakmile začaly trochu brát rozum, nebylo bití třeba, je milion jiných motivací. Stačí být důsledný.

1 0
možnosti
R

rudaz

22. 9. 2011 22:39
Re: Naše

Tak, tak. Je moře jiných motivací. Za psychologem přišli rodiče s jednoročním dítětem a otázkou, jak vychovávat. "Jdete pozdě", sdělil doktor. Vychovatelé autorce a dalším nesdělili, že kdo rány rozdává, bude rány dostávat. Tak to stojí v Bibli a praxe to potvrzuje.

Onen psycholog nemyslel, že jednoroční batole se musí bít, ale být na něj spravedliví. S láskou a péčí rodičovskou k němu přistupovat vždy. I ve chvílích vypjatých(o půlnoci apod.).

Hlava dětem bere vše, záleží na nás, jak to umíme podat, formulovat. To se ve škole neučí, škoda.

A pan Kafka František z Červeného Kostelce uznával jen bití, pokud jiné prostředky selhávají. Ale bití tak, že březovým koštětem šviháme po nohou (!) a říkáme:"Ty jsi zlý chlapeček/holčička, budeš hodným/hodnou"! Prostě milion jiných způsobů, jak dosáhnout cíle. Zlo zlem se nikdy nevymýtí, jedině trpělivou láskou a porozuměním. A to chce se vzdělávat, radit s moudrými lidmi. Třeba i předky, pokud nás dobře vychovali...

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

21. 9. 2011 12:54
mě se to mlácení dětí strašně moc nelíbí

Máte pravdu v tom, že nařezat je lepší než nechat to dítě, ať se dostane do problémů, ale mě je ta představa seřezat dítě do modřin strašně nepříjemná. Samozřejmě sem tam facka je asi nutná, a to nejen od rodičů, ale třeba od učitele, ale zmydlit malé dítě v afektu do modřin? To je hnusná představa. To by muselo udělat něco opravdu hodně špatného, třeba někoho týrat.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

21. 9. 2011 11:14
rodicum bude vse vraceno

Nerikam nejaky pohlavek pri excesech, ale prilis autoritativni vychova a formovani potomka bitim se rodicum vrati ke staru, az budou zmateni starousci take staveni do late a nuceni do discipliny pomoci pohlavku a uderu tyci, v jinem pripade ponechani napospas starobe. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com