Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pětrandočepice

13. 12. 2010 15:57
Ivo, máte už tolik zážitků,

že bych je nejraději viděla všechny (které uznáte za vhodné)přetavené ve Vašich knihách. Ale Vy to možná vidíte jinak.

Máte na to žít život spisovatelky, a vy malujete, natíráte, běháte na štaflích a žijete, i z pohledu Česka, v chudobě. Je to Vaše volba. Které plusmínus vůbec nerozumím.

0 0
možnosti
8

882911

28. 5. 2011 23:49
Re: Ivo, máte už tolik zážitků,

Jak vyplynulo z předchozích dílů:

Protože my Češi, když jsme v houfu, se většinou chováme jako bigotní rasisti, je pro inteligentní a všestranou paní Pekárkovou snadnější život v Londýně než pro K. život v Čechách.

A když ženská, jako ona, považuje chlapa za osobnost, tak to osobnost je! Dělá dobře, že se ho drží. A nám svými příběhy zpestřuje život a někdy umožňuje vidět souvislosti, které jinak nemáme šanci pochopit.

Mám velké zpoždění, ale zato na pokračování nemusím čekat.;-)R^

0 0
možnosti
L

Lou.

4. 12. 2010 9:02
to mi pripomina tento vtip

Question from Times:

"Do you think that imigration from Poland is a problem?"

30%: Yes, it's a big problem!

70%: Absolutnie k..wa ziaden!

0 0
možnosti

pětrandočepice

13. 12. 2010 15:50
Re: to mi pripomina tento vtip

;-);-D

0 0
možnosti
MS

seveřanka jižní

27. 11. 2010 7:20
.

Po letech jsem se přihlásila do knihovny a první, co jsem si donesla domů, jsou vaše knihy.. :)  Dobře se mi čtete , díky

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

27. 11. 2010 10:49
Re: .

:-) Díky. Jižanka severní.

0 0
možnosti
G

Gwendolene

25. 11. 2010 17:25
:) A vidite, zvladla jste invazi do Polske Anglie

V nekterych castech Anglie by clovek neveril, ze neni v Polsku. Polske obchody, kostely, noviny v polstine, vsude kolem polstina, nekteri se doted nenaucili anglicky, nemaji potrebu...a kdyz Anglicanovi reknete, ze vy coby Cech se s nimi nedomluvite, mini si ukroutit hlavu, vzdyt to zni stejne;-D (tedy ja mam problem porozumet polstine mluvene tisic slov za minutu)

0 0
možnosti
L

Lanai

24. 11. 2010 12:39
Znám skoro všechny

Vaše knížky  a dobře se čtou a o to víc Vás obdivuji jaký jste si vybrala život. Myslím že u nás kdyby jste se dostala víc do podvědomí čtenářu by jste musela mít  se svým psaním úspěch. :-) Tady  tak dobrých spisovatelek není tolik.  Ale zase  nemáte nudný život ;-D a máte i větší prostor  i o čem psát. Těším se na další..

0 0
možnosti
K

kosciuszko

22. 11. 2010 13:46
Londýn a tolik Poláků...

No, já jsem začal polskou invazi do Bruntálu, nemáme tady sice metro ani Putney Bridge,

Charing Cross ..etc, ale už tady máme první 3 světelné křižovatky  a prachy se jen sypou. ..Vy jste ale vzdělaná a chytrá a proto se divím, že v tom Londýně neděláte nějakou menažérku.... vezl jsem onehdy jednu dívku z Krnovská stopem na narozeniny k babičce,ta uměla i francouzsky a v Londýně dělala menažérku kina. Já by vás viděl tak na šéfku Royal Festival Hall,té velké budovy u Temže...:-P

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

22. 11. 2010 19:04
Re: Londýn a tolik Poláků...

Mily generale,

nebyl Bruntal obcas zcela polsky a nebylo by tudiz zahodno pouze odrazit ceskou invazi? No, taky se na to muzeme vykaslat, kdyz jsme stejne vsichni z jednoho naroda (podle Anglicanu).:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7499x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com