Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

statid

17. 11. 2010 16:02
Anglicanky

Jenom si dovolim pripojit svuj nazor na "Anglicanky". V Londyne ci Birminghamu jsem stravila jenom par mesicu, kvuli nekolikamesicnim projektum, takze vim, ze v techto velikych mestech tu pravou Anglii uz moc nenajdete. Ziju asi 5 let na venkove, v Derbyshire a reknu vam, ze mam kolem sebe "pravou" anglickou atmosferu. Samozrejme mladsi generace je trochu prastena, ale stredni a starsi generace je normalni, jak z anglickych filmu :). Starsi damy ci panove chodi elegantne obleceni i na nakupy, chovaji se normalne, jsou veseli, atd :), caj o desate ci pate je naprosto normalni, k tomu susenky, zboznuji to, kdyz si s nima nekdy sednu a kecame a kecame.Lide jsou zde naprosto jini, zadny stres, nervy, nadavky atd, rizeni auta jedna basen,sama ohleduplnost atd. Asi i kvuli tomuto se domu uz nevratim, zivot tu ma jinou hodnotu,lide si vazi sami sebe a zivota samotneho, to v Cechach bohuzel uz casto nevidim.A co je hlavni, clovek se to rychle naucil take, tak tezke to neni...

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

19. 11. 2010 13:39
Re: Anglicanky

jj, k anglickemu venkovu se snad taky dostanu, je to tam i podle mych zkusenosti uplne, ale uplne jine... i kdyz malo platne, ty uplne nejlepsi Anglicany a Anglicanky jsem potkala mimo Anglii :-)

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

5. 11. 2010 16:22
zkouška

nastavení

0 0
možnosti
.

.Wendolene

4. 11. 2010 15:57
Svet literatury a dnesni svet ....

Problem je v tom, ze se British stiff upper lip promenil v American trembling lower lip...Dnesni Anglicane jsou vicemene amerikanizovani a politicti vudci jsou taaaak straaasne tolerantni, az si vykopou hrob. Dnesni Britove by si nemohli poridit ani jednu kolonii, proste na to nemaji naturu;-D

Ale stale miluji svet anglicke literatury, humor i detektivky:-)

A taky vase psani;-D

S pozdravem, W.

0 0
možnosti
L

Lou.

4. 11. 2010 15:44
Ja mela asi smulu

ale tech starosvetskych typickych Anglicanu a Anglicanek jsem tam vidala moc malo.Daleko viditelnejsi jsou bohuzel uplne jini Anglicani. (mladez, cestujici za chlastem a parbama po cely Evrope).

0 0
možnosti
L

Lanai

2. 11. 2010 9:12
Hezký článek

 V Londýně jsem byla krátce,možná i  tím že bylo chladno na mě nepůsobil moc příjemně,  ale jinak tam jsou krásné staré památky které působí tajemně jak z anglických filmů. Ale asi už mě to stačilo a  určitě se tam nevrátím a ani bych tam nechtěla žít.A souhlasím s pisatelkou podemnou že anglické knížky tu k dostání za socialismu byly  -  taky jsem se vystála front před osmou  v knihkupectví když bylo zboží..  Jo a Agátu Christie jsem si taky nikdy nekoupila její knížky mě nebavily ale teď se i  někdy ráda podívám na film podle nich.

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

2. 11. 2010 10:34
Re: Hezký článek

jo, tak to jsme asi žily každá v nějakým jiným Československu. Nemáte náhodou na mysli anglické či americké či kanadské knížky v překladu???

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 11. 2010 18:54
Že se nestydíte šířit takové pomluvy

Anglické knížky byly k dostání, přinejmenším v každé trochu lepší veřejné knihovně.

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

1. 11. 2010 20:27
Re: Že se nestydíte šířit takové pomluvy

Ano, ta Agatha Christie (teda ne že bych ji neměla rádaV). Jo, a taky se známému podařilo sehnat povídky od Stephena Leacocka, ale nerozuměl tomu...

0 0
možnosti
PE

spoony

1. 11. 2010 13:09
ahoj anglicanko :)

ted jsme 'anglicankama' i my tak doufam ze cizincum kteri se te optaj na cestu pekne zdvorile a ochotne odpovidas! :) Je to fakt ten dvoji pohled, ja mam porad v mysli Anglii (Londyn) jak jsem ho vnimala pri sve prvni navsteve a pobytu. Ty pocity a vjemy si dokazu docela presne vyvolat (a mene dobre zprostredkovat druhym).

Jinak jestli si muzu rejpnout zajimalo by me co to je 'šedě mateřský pohled'? Ze by matky byly houfne zesedivele nebo to je paralela otupenosti nebo snad moudrosti?

A kafe za par 'centu' se poridi spis ve statech, tady jsou to pence nebo to je nejakej obecnej termin?

 Jinak samozrejme souhlas, drahy bydleni tu je ale da se najit i levny kdyz se clovek uskrovni (a da se to lepe nez v cechach) a zaroven se tu da hodne vydelat. A nektery veci jsou tu levnejsi nez doma. Proste vsude je to o dvou kurkach.

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

1. 11. 2010 10:24
Moc pěkný článek

 Zrovna na mě sedla literárně-anglická etapa a pročítám (po letech) všechny ty Dickense, Galsworthy, Bronteové......A anglicky paní Christie:-). V Anglii jsem nikdy nebyla a tak jsem Vám zavázána za zmírnění šoku při případné návštěvě. Staré dámy mi splývají se slečnou Marplovou obklopenou laskavými neteřemi a synovci, s nějakým tím čestným a korektním plukovníkem nadosah. Díky.:-)

0 0
možnosti
C

culka

1. 11. 2010 9:45
Pro mě Anglie jako civilizovaná

země skončila, když mi během deseti minut dva distingovaní pánové na ulici  odmítli věnovat pozornost poté, co jsem se ptala, kde je zastávka autobusu. V Norwichi asi před sedmi lety.

0 0
možnosti
MPR

vohorelej_ strom

1. 11. 2010 8:22
Hezky napsáno

Jen si myslím, že je to víc o Londýnu než o Anglii. Sám jsem do Anglie odjížděl před několika lety s iluzí anglického gentlemanství - asi podobně zpracován literaturou - ale o iluze jsem přišel brzy. Kafe za 3 libry je v pohodě, pokud je dobrý, ale rozpustnou s prominutím břečku za 99p teda fakt nemusím. Ono to bude asi o tom, že na ostrově jsou jiné výdělky. No stačilo mi žít v Anglii 3 roky a pak jsem se kvůli práci přestěhoval do Skotska. Je to zde pro mě naprosto jiné, řekl bych že lidé zde mají k sobě tak nějak blíž a pokaždé, když jedu na kontinent autem a přejedu cestou do Doveru hranice do Anglie, mám takový pocit, že jsem v jiné zemi. V takové, která mi moc nesedí a koukám ji co nejdřív mít za sebou. Ale díky za príma čtení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com