Mají homosexuálové právo na rodinu?

Homosexuál může svou orientaci skrývat, oženit se/vdát, mít na první pohled normální život s partnerem a dětmi.  Nebo v dospívání přijde na to, že ho přitahuje jiné pohlaví, než jak je to „normální“, jednoho dne sebere odvahu a přizná sobě i okolí, že je homosexuální. A proč má být za to trestán?

Myslím, že není zrovna pomálu lidí, kteří jsou přesvědčeni, že co je jiné, co není v souladu s jejich přesvědčení, je špatné nebo divné. Jiná sexuální orientace dvojnásob. Někteří lidé si také myslí, že homosexuální jedinci jsou pouze skupina promiskuitních lidí, kteří na sebe chtějí upozorňovat. A hlavně, že takoví lidé jsou nejsou schopni vychovávat děti.

Jak dlouhá cesta se musela ujít, než bylo homosexuálním párům umožněno se registrovat. Všichni si hrajou na toleranci a rovnost práv. Můžou se heterosexuálové brát a adoptovat děti? Ano? Tak potom můžou i homosexuálové. Mám jednoho kamaráda homosexuála. Je to naprosto normální kluk, dva roky ve stálém vztahu, má velké umělecké nadání, stará se o domácnost. Co by změnilo, kdyby byl heterosexuál? Měl by víc práv týkajících se běžného života. Právo na rodinu, na dítě. Absurdní? Ano.

Co se tímto společnost snaží sdělit? Že pokud nejste stejní jako většina, nemáte právo pomalu ani na lásku, natož na výchovu dítěte. Stát radši nechá plnit dětské domovy, než aby dětský život svěřila do rukou lidí, kteří ač jsou stejného pohlaví, dali by mu lásku a domov. Žít s „tetami“ a desítkami jiných dětí v děcáku je totiž určitě lepší. Ti malí tvorečci by se přeci mohli od rodičů naučit homosexualitě. Zní Vám to nesmyslné? To je dost možné, protože to hloupost je. Naučí se od nich jedině větší otevřenosti a toleranci.

A argumentace tím, jak se budou děti cítit za rodiče trapně, že mají dvě maminky nebo dva tatínky, že jim to vrstevníci jak se říká „dají sežrat“? Nemyslím si, a i kdyby, děti z dětského domova to taky asi nemají lehké.

Necháme tedy plnit dětské domovy nebo dáme těmto dětem novou šanci, žít v milující rodině?

Autor: Kateřina Pejšová | pondělí 15.3.2010 9:11 | karma článku: 10,23 | přečteno: 676x