Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

whitecrow

15. 3. 2010 13:16
Boj za práva není beze smyslu

... pokračování

Proto bychom se samozřejmě měli zamyslet nad tím, aby se především dítě cítilo dobře u nás a nejenom my, že nám stát dovolil osvojit si dítě. 

Správně jste podotkla to, že nám nikdo nezabrání v tom, abychom - i přesto, že s tím zákon dosud nesouhlasí - vychovávali se svou partnerkou/partnerem dítě. Dlouhou dobu jsem si říkala to samé - vždyť mi nikdo nezabrání v tom, abych dítě porodila a se svou partnerkou ho vychovávala a dávala mu tolik lásky, kolik potřebuje. 

Problém ovšem nastává v tom okamžiku, kdy se se mnou, jakožto s matkou dítěte něco stane. Např. budu na dlouhé měsíce připoutána k nemocničnímu lůžku, nedejbože něco horšího... Co se stane pak? Ano, zasáhne prodloužené zápěstí legální "spravedlnosti" a na základě toho, že má partnerka nemá v současném stavu, v jakém se zákon o RP nachází, sebemenší právo k osvojení našeho dítěte, dítě s největší pravděpodobností odvede sociální pracovnice a má partnerka může jen doma sedět s rukama v klíně...

0 0
možnosti
KP

CatherineP

15. 3. 2010 14:01
Re: Boj za práva není beze smyslu

Ano, to je samozřejmě velký legislativní problém. Ale kdyby došlo k tomu, že by adopce homosexuálními páry povolené byly, myslím že už není problém v tom, zapracovat do zákona, že partner/partnerka je v případě nehody nebo čehokoli co tomu druhému znemožní se o dítě starat, je oprávněný se o dítě starat. Hlavní problém je spíš v tom, že samotná adopce povolena není. Mně to de facto může být jedno, jsem heterosexuální, ale tenhle zákon mi přijde poněkud homofobní.

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

15. 3. 2010 12:06
Mají

a proto ať si je pořídí tak, jako ostatní! A otázka opačná: Mají děti nárok na mámu a tátu?

0 0
možnosti
L

lesicatko

15. 3. 2010 12:29
Re: Mají

Nie, deti nemajú nárok  na mamu a tatu - deti majú právo na rodinu , takže ČR porušuje v prípade výchovy detí v [stavn7ch yariadeniach  toto ich právo.No a som zvedavý, či najdete definíciu rodiny :)))

0 0
možnosti
G

Gmur

15. 3. 2010 10:48
napsala jste to trefne

nemoc slov , ale zcela spravne. R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 3. 2010 9:41
Adopce

Rodina, to by měla být matka, otec a děti. Nezáleží na sexuální orientaci, ale dva homosexuální muži nesplňují představu o úplné rodině a o vhodném prostředí pro výchovu dítěte. Stejně tak jí nesplňují single. Každý si může požádat o adopci a pokud by byla adopce zamítnuta z důvadu rasového nebo z důvodu sexuální orientace, byla by to diskriminace. Pokud ovšem bude adopce zamítnuta z důvodu nevhodného rodinného prostředí, těžko se dá něco namítat. :-P

0 0
možnosti
L

lesicatko

15. 3. 2010 9:53
Re: Adopce

 "ale dva homosexuální muži nesplňují představu o úplné rodině a o vhodném prostředí pro výchovu dítěte. Stejně tak jí nesplňují single ... těžko se dá něco namítat."

Ale dá, prečítajte si to rozhodnutie súdu,

"Odteraz už žiadna z 27 členských krajín EÚ, ale ani žiaden zo 47 členských štátov rady Európy nesmie odoprieť právo na adopciu homosexuálom, párom ani jednotlivcom (v krajinách, kde si môžu adoptovať deti heterosexuálni jednotlivci)."

http://www.izurnal.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=2055

V ČR aj SR  môžu aj jednotlivci adpotovať deti . Teda ten výrok súdu platí aj v ČR...V SR sú to desiatky prípadov ročne :) 

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

15. 3. 2010 9:22
Svoboda myšlení a svoboda slova

Někteří lidé si také myslí, že homosexuální jedinci jsou pouze skupina promiskuitních lidí.

No a ? Máme snad svobodu,  tak ať si to myslí.

Dále píšete, že prý homosexuálové nemají právo na lásku.  Ve kterém zákonu nebo vyhlášce se to prosím Vás píše ? Jak se to prosazuje. Nijak, je to totiž prázdné tvrzení bez obsahu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1089x
Je mi 23 let, pracuju, ve volném čase maluju a občas taky něco napíšu :)

Seznam rubrik