Spalovna jedů v Pardubicích - nastal čas se ozvat

Hornorakouská vláda (!) - ano přesně ta vláda, která tak mohutně protestuje proti Temelínu, hodlá zprovoznit v pardubické chemičce spalovnu jedů dovezených možná z půlky Evropy. Umožnilo jí to za divných okolností české Ministerstvo životního prostředí. Nám, občanům Pardubic, Hradce Králové, Chrudimi a tisíce dalších měst a vesnic v zasažené oblasti, nezbývá moc času, abychom tuto hrozbu odvrátili.

Za několik dní proběhne druhé a možná poslední kolo veřejného projednání v této věci a
pokud se neozveme my, Vy a já, budeme my všichni společně, naše děti a děti našich dětí jíst, pít a dýchat ročně další desítky tisíc kilogramů tun těch nejbrutálnějších jedů jako je "oxid uhelnatý, rtuť, těkavé organické látky, čpavek a dioxiny. I když firma splní všechny limity, stejně bude zařízení výrazným znečišťovatelem ovzduší, řekl Miroslav Rubeš, bývalý inspektor životního prostředí" (citát z článku na iDnes: Největší spalovna chemikálií ve střední Evropě děsí celý kraj).


Bez dlouhého filozofování je tu výzva: občané Pardubic, Hradce, Chrudimi, Opatovic, Holic, Chocně, zkrátka všech přilehlých měst, vesnic  a osad v dosahu spalovny - POJĎME SE NAHLAS OZVAT! Jednání je příští týden v ČEZ Aréně.




P.S. Nejsem zelený, rudý, oranžový, modrý, černý ani jinak zbarvený. Jsem občan, který nehodlá trpně přihlížet a nechat za sebe rozhodovat v takto důležité věci úředníky s pochybnou motivací.

Autor: Pavel Pechánek | čtvrtek 12.11.2009 8:33 | karma článku: 16,40 | přečteno: 881x