Vánoční reakce na blog se zakázanou diskusí pana Viktora Pondělíka.

Nebozí fráterníci! Tak zní nadpis... Sice nevím, co to fráterník je, ale zřejmě pan Pondělík asi myslí profesi faráře či jiného kněze. A už z nadpisu vím, že je nemá rád. Fajn. Je to jeho právo... V článku se rozohňuje, že o svátcích pracují (slouží mše) a to i v situaci, že existuje politický názor, že by se měly svátky dodržovat třeba  i tak, že by měly obchody zůstat zavřené... A zároveň se bojí, aby v případě zákazu práce o svátcích nebyla Česká Republika osočena Vatikánem z diskriminace, pokud budou mše povoleny a například obchody zavřeny.

Jsou vánoce a já přeji panu Viktorovi pokoj v rodinném kruhu a radost z lidí mu blízkých. Přeji mu, aby celá rodina byla doma pohromadě a aby víc než z dárků měli radost z toho, že jsou spolu. Život je totiž krátký a třeba já už musím tyto vánoce slavit bez táty, který mi uřmel a dost se mi po něm stýská. To, že jsou všichni pohromadě spolu u jednoho stolu a mají se rádi, je ten největší zážitek, dárky a jiné propriety jen umocňují tuto atmosféru...

A aby lidé pochopili, o co jde, o čem tu píši, vyzývá církev (fráterníci, dle slov pana Viktora). Proto ty mše, proto ty  zpovědi před svátkama atd.: Ale pokud někdo slaví vánoce jako maraton příprav na velkolepý konzum, který skončí rodinnou hádkou a pojídáním tabletek na žlučník a na spaní, pak je to jeho volba. Proto se přimlouvám za to, pane Pondělíku, aby ti "fráterníci" přeci jenom mohli pracovat o svátcích, a nařčení Vatikánu z diskriminace se nebojte, protože to je jenom Váš škodolibý nápad, který jste Vatikánu podsunul.

Píšete ve svém profilu o sobě následující text: "budu psát tu o tom, tu o onom, případně o něčem jiném a dost možná i o něčem úplně jiném." Musím uznat, že vaše moto jste celé uplatnil v tom jednom mnou zmiňovaném Vašem článku. Bylo to o tom a o onom, a vlastně to bylo o úplně něčem jiném. Hezké svátky!

Autor: Josef Pazourek | čtvrtek 25.12.2014 12:38 | karma článku: 20,14 | přečteno: 1866x
  • Další články autora

Josef Pazourek

17.listopad za koblihu?

15.11.2017 v 21:52 | Karma: 23,83

Josef Pazourek

Tam kde srnky .... druhý pokus....

22.7.2015 v 23:07 | Karma: 11,01

Josef Pazourek

Tam, kde srnky....

20.7.2015 v 23:41 | Karma: 9,13

Josef Pazourek

Kam na borůvky?

18.7.2015 v 10:34 | Karma: 11,72