Co obecně "rusofilní komunista" nikdy nepochopí

I když nechodím na blog příliš často, tak mi neuniknou různorodé články některých autorů (většinou stále těch samých, Bohudík), které z různých úhlů pohledu obhajují ruskou agresi prováděnou na Ukrajině. Z větší části tito autoři argumentují buď nepodloženými fakty a spekulacemi, a nebo používají svou vlastní logiku, která vychází z komunistického myšlení, které zde stále přetrvává jako neblahé dědictví totality. Tímto způsobem lze velmi obratně překroutit pravdu a natřít ji jinou barvou, i když tvar zůstane stejný. Čtenář, který pak tento článek většinou v rychlosti zkonzumuje, dostane do hlavy Trojského koně, který způsobí pomalý nástup pochybností o tom, co je správné a co ne.  

Konkrétně mě zaujaly věty pana Hermánka, že Majdanisté v podstatě vyprovokovali svým převratem separatisty k činnosti. Doslova napsal větu na závěr: To jste si to majdanisté, pěkně posrali ! K tomu takzvanému posrání musím reagovat, protože na této větě se ukazuje nejvíc, jakou logiku toto komunistické uvažování přináší.

Obecně můžeme nám blízký svět rozdělit podle zájmového vlivu na západ (USA, západní Evropa a střední Evropa) a na Rusko. Obě sféry vlivu mají svoje politiky, jak dosahovat svých cílů. Ukrajina je průsečíkem obou vlivů a proto se zde střetly dva světy tak, že to vyvolalo válku, dle mého názoru nikoliv občanskou, jak se situace na Ukrajině prezentuje, ale mezinárodní. Na Majdanu se zcela jistě prezentoval západní vliv. Vliv, který je prosazován - a to chci zdůraznit - ZCELA DEMOKRATICKÝM ZPŮSOBEM !!!! Bojištěm tohoto vlivu je politické a způsoby boje demokratické. K demokracii patří i demonstrace a projevy nesouhlasu s vládní politikou, které mohou být masové a revoluční. Pád komunismu ve střední Evropě bylo vítězstvím svobody a taktéž vývoj situace na hlavním Kyjevském náměstí mohl být klidně podněcován představiteli západních států, ale bylo to vítězství západních představ na politickém poli působnosti. Podle pana Hermánka, odpovědí na Majdan byly separatistické aktivity na východě země a oddělení Krymu od Ukrajiny. Jenže tyto východní aktivity proběhly a probíhají - a to chci opět zdůraznit - VÁLEČNÝM ZPŮSOBEM, KTERÝ ORGANIZUJE CIZÍ STÁT (Rusko) !!!!

Důkazy o této činosti Ruska už zná každý a tvrdit že neexistují, můžou opět jen lidé pod dogmatickým dohledem ústředního výboru strany (řečeno mluvou lrusofilních komunistů).

Chápete ten rozdíl? Demokratický a válečný boj jsou dvě rozdílné cesty asi jako nebe a peklo. Tvrdit, že si to Majdanisté posrali je to samé, jako bych sdělil panu Hermánkovi, že si to napsáním svého článku posral a půjde sedět na deset let. Jabka s hruškami přeci nejdou srovnávat.

A ještě něco. V diskusi k nějakému ruskoukrajinskému článku jsem kdysi napsal, že zabrání Krymu připomíná situaci, kdy s chlapama v hospodě vyhlásíme referendum, ve kterém jednohlasně připojíme hospodu k islámskému státu. Kdosi mi odpověděl, že to snad nemyslím vážně, přirovnávat autonomní republiku Krym k nějaké hospodě, když Krym má vlastní parlament. To zní opravdu hezky a rozumně, taková odpověď. Ale autor odpovědi snad nemyslel vážně, že Krymský parlament není podřízen tomu Ukrajinskému! Všechny diskuse a články opěvující Rusko jsou líbivé a moc rozumné. Doufám, že většina Čechů je ještě rozumnějších!

Autor: Josef Pazourek | neděle 22.3.2015 22:58 | karma článku: 29,38 | přečteno: 1033x
  • Další články autora

Josef Pazourek

17.listopad za koblihu?

15.11.2017 v 21:52 | Karma: 23,83

Josef Pazourek

Tam kde srnky .... druhý pokus....

22.7.2015 v 23:07 | Karma: 11,01

Josef Pazourek

Tam, kde srnky....

20.7.2015 v 23:41 | Karma: 9,13

Josef Pazourek

Kam na borůvky?

18.7.2015 v 10:34 | Karma: 11,72