Policie, té se bojí zloději, Kalousku

Chování našeho ministra financi naznačuje, že čárku v tomto titulku je možná nutné napsat již o jedno slovo dříve.  Možná ne nadarmo se proslýchá, že velmi brzy bude obviněn i někdo další a to „hodně vysoko“.

To co je tady bezprecedentní je útok Nečase s Kalouskem na nezávislou vyšetřovací činnost policie.  Ovšem není divu, poprvé v dějinách země naše policie plní svojí nejvýznamnější funkci. A je jasné, že velmi mnohým se to velmi nelíbí.

Nervozita je velká, Petr Nečas má hrůzu z „party policejních plukovníků“, Kalousek si dnes hrál na velkého demokrata a varoval před nástupem „policejního státu“.Dovolil bych si ovšem s těmito pány nesouhlasit a poznamenat, že to oni se chovají jako parta korupčníků, cítící nástup spravedlnosti.

Jejich argumenty jsou stejně tak směšné jako lidský pochopitelné. Je to nezvyk, když po 20 létech policie poprvé dělá svojí práci a v politických kruzích beztrestnost a nestydatost nahrazuje prostý a zcela oprávněný strach.

Nebuďme ovšem jednostranně zaujatí a pokusme se je pochopit. Tolik let se chováte tak jako všichni kolem, kradete, mrháte, lžete a žijete v podmínkách naprosté beztrestnostnosti. Když v tom přijde nějaký blbec a chce vás ztrestat za něco, co bylo tolik let naprosto přirozené.

Otevřeně, být v kůži Miroslava Kalouska, tak se asi chovám ještě nemožněji. Musí to být velký psychologický tlak sedět ve stejném studiu a na stejné židli jako nedávno David Rath a vědět o tom, že ten také neměl pod kontrolou tu zatracenou policii a nevěděl nic o její zatracené a nečekané činnosti.  

Nevím kdo je vinen a kdo je nevinen. Nejsem soudcem, ani policistou, ani papalášem. A proto jsou mé domněnky bezmocné a zhola spekulativní. To co ale vím je, že už je to tady. A že si to teď nesmíme nechat vzít. Chtějí to ututlat.  Mnozí z nich si jsou vědomi svých zlodějen. Jiní prostě ví, že jsou s oněmi zloději přes příliš provázání a že by to pro ně znamenalo nezadržitelný politický konec a doživotní hanbu. Sazky jsou vysoké. 

Proto nám to chtějí vzít, proto se ze všech síl snaží tento proces zastavit, proto politický odrovnali nadměrně na ministerstvu vnitra a na ministerstvu dopravy činné VV, proto dnes tak utočí na Lessyho, proto dosadili na post ministra bezzubého Kubicého, proto nezruší poslaneckou imunitu, proto se tak vykrucují a lžou. Nejsou všichni zloději. Ale všichni jsou na jedné lodi. 

Každý z nás, občanů této země, může být obviněn policii a vstanout před řádným soudem. Ten a nikoliv „plukovnicí“ rozhodne o vině či nevině onoho člověka. Tomuto se říká „právní stát“, zatímco „policejní státem“ je zřízení, ve kterém policie brání politiky a to před vlastními občany. V právním státě se politik ve svých právech nijak od běžného občana neliší. V našem státě a doposud..

Pánové Nečas a Kalousek jsou buďto tak katastrofálně nevzdělání, že to neví, nebo nám prostě a účelově lžou. Která z těchto možnosti je pravdou a kdo přesně tady po desetiletí rozkrádal naši republiku právě v teď prošetřuje policie. A mně nezbývá než jí vyjádřit svojí bezměrnou úctu a naprostou podporu. 

A ač přesvědčený pravicový volič, prohlašují: tato vláda je hanebná, bezstoudná a neschopná. Stydím se za ní a stydím se za to, že jsem v ní kdysi doufal. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Sergej Pavljuk | neděle 24.6.2012 22:51 | karma článku: 37,00 | přečteno: 2006x