Splněný slib

Před rokem začala zdravotní anabáze malého kotěte, které se rozhodlo, že bude další členkou mé domácnosti. Tedy dalším řídícím elementem. Loňský vánoční čas byl obdobím dennodenních návštěv na veterině. A také jsem dala slib.

Slíbila jsem jí, že budu bojovat s ní, její boj o život. Bojovaly jsme. Po dalších různých komplikacích se podařila i kastrace a Koči se stala plnohodnotnou členkou řídící komise mé domácnosti.

Koči někde od popelnice. Malý drzoun. Nedělá si naprosto nic z toho, že prudí starší Kočinu, která je vůdkyní, protože zde byla dříve. Nevadí jí, když se rozhodne zaujmout křeslo, které už zaujala Kočina. Která na ni vrčí a syčí, ale nic jí to není platné. Kotěcí drzost zpravidla zvítězí, protože Kočina usoudí, že jí není třeba se mačkat na jednom křesle s drzounem a uraženě odkráčí jinam.

Kočina stále musela být ve střehu, aby se najedla,  protože kotěcí chuť k jídlu byla nezastavitelná a nemusela jsem tudíž řešit ty obligátní změny chutí čtyřnohých velitelek.

A tak plynul čas. A najednou jsem nedávno zjistila, že je něco jinak. Žravost ustala, začaly si vybírat. Ale to víte, že když vypadnu do práce, tak  předložené menu v miskách, které v mojí přítomnosti hrdě ignorovaly, zmizí.

Prostě Koči dozrála. Dozrála v krásnou kočku, která se sice stále nedá chytit v pohybu, před návštěvami prchá do bezpečí, ale když ležím přijde se přitulit a přede a přede. Nebo, když sedím u PC, otírá ze mi o hlavu a přináší spoustu vrnivých myšlenek. Dokonce už snad i Kočinu předrostla. Stalo se to tak nějak náhle.

Stále Kočinu prudí po kotěcím způsobu, ale zároveň dokážou vzorně spolupracovat, jako dospělé kočky. Třeba když přes okno „loví“. Opeřenec by neunikl.

A tak mě společně vyplísnily, že se starám jen o psy a zapomínám na to, kdo velí mé domácnosti.

Tak se hluboce omlouvám a napravuji. Tož pohleďte, jaká z ní za ten rok z plachého kotěte  vyrostla krasavice.

 

To víte, že si občas Kočina postěžuje.

Ale svorně spolu loví přes okno.

Vyrostla v kočičí dámu.

Slib se vyplatil. Letos si ty Vánoce užijeme lépe. A oslavíme její první narozeniny v novém domově.

Užijte si Vánoce také.

Autor: Ivana Pavlisková | sobota 16.12.2017 18:24 | karma článku: 28,22 | přečteno: 663x
  • Další články autora

Ivana Pavlisková

Čtyřnozí závodníci

13.1.2019 v 16:53 | Karma: 19,21

Ivana Pavlisková

Typicky vánoční

24.12.2018 v 16:09 | Karma: 23,17

Ivana Pavlisková

Schizofrenie

22.12.2018 v 11:56 | Karma: 19,31

Ivana Pavlisková

Černá je dobrá, nejlepší

25.11.2018 v 19:24 | Karma: 23,50

Ivana Pavlisková

I ty stará zřícenino!

4.11.2018 v 18:27 | Karma: 19,73