Sladká kakaová ňadérka. Akorát do pusy

Slibovala jsem pokračování, a protože sliby se mají plnit a o Vánocích tuplem, tak tady to máte. Kluk odjel na odpoledne k tátovi a mě zůstal volnej celej bejvák. Matka nematka, spustila jsem se jako zamlada a oddala se neřestem.

Orgie s cukrem, moukou, máslem a sádlem mohly začít. Poprvé jsem dělala křehké sádlové cukroví podle babiččina předpisu. Půlku jsem ochutila mletými mandlemi a půlku holandským kakaem. Z těsta jsem pak dělala kouličky a ty dozdobila lískovým oříškem. Vypadají jako dmoucí se ňadra krásky s tmavou pletí. A chutnají přímo božsky!

A aby jim nebylo smutno, udělala jsem k nim i světlé mandlové prdýlky. Taky hezky sádelnaté, jak to má být. Jen jednu nevýhodu tohle cukroví má, při pečení je všude pronikavě cítit sádlo, samý sádlo… To je ale mazaná rodina.

Na závěr jsem se pak ještě pustila do nejchutnějšího cukroví, jaké znám, a sice do brazilských dortíčků, po kterých se vždy zapráší jako po prvních. Slepované máslovým krémem, máčené v čokoládě a nakonec zdobené mandlovými plátky.

Pro letošek mám hotovo. Asi bude hodně obdarovaných, protože se mi to nějak vymklo a cukroví je skutečně hodně.

Tak sladké Vánoce!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Pokorná | pondělí 19.12.2016 21:41 | karma článku: 19,74 | přečteno: 997x