Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neboj, vnoučatům pořád čteme knížky a malujeme na papír a tabulku,

Jen na ten mobil ve vlaku koukám taky. Mám tam čtečku :-)

1 0
možnosti
Foto

Jsi můj člověk, tedy až na to, že já ještě nemám vnoučata ani čtečku. Snad časem... Přeji hezkou neděli.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

Pro mne naprosto nepochopitelné- to neustálé civění do mobilu, nesnáším to.;-(R^

2 0
možnosti
Foto

Me too.;-);-D Díky za nákuk.:-)

0 0
možnosti
Foto

Protože jí ho rodiče nekoupili?;-D A ještě ji nechali pobíhat samotnou po lese... Asi jsem už taky stará, ale posílání otázek do diskuze přes kongresovou apku mě loni dostalo.8-o Ale představ si, že existují školy, kde dostanou učitelé zadara tablet. Pod podmínkou, že ho budou používat v hodinách.:-)

1 0
možnosti
Foto

U nás ve škole jsme měli dvouletý kontrakt na tabletovou učebnu od firmy Samsung. Kolikrát myslíš, že jsem vyučovala na tabletech?

1 0
možnosti
Foto

Pokrok nezastavíš;-Dovšem tak jak píše Soňa, vše s mírou.R^

1 0
možnosti
Foto

Pokroku fandím, ale takovému, při kterém lidstvo pokročí někam dál k něčemu lepšímu. U elektroniky pro zábavu si tím nejsem jistá.

Díky za nakouknutí, Jitko.:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Kdyby ho měla, zachránilo by jí to, protože vlk by jí ho sebral a sám by čučel na nějaké vlkoviny, dokud by z toho nezvlčil!

Umíte si představit ten horor, až spadne mobilní síť? ;-D

1 0
možnosti
Foto

...čučel by na "vlkoviny"!;-D Tak to jste mne dostal. A o hororech se spadlou sítí se vůbec nežertuje.;-D;-D

Děkuji za komentář.

0 0
možnosti
AN

Zrovna mě teď manželka pucuje"",že furt čumím do toho mobilu a nedívám se s ní na Japonsko vcestomanii. Tak jsem asi taky obětí civilizace" :-)

1 0
možnosti
Foto

Snad nebude tak zle.;-) Díky za návštěvu.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Ano, všeho s mírou. Používání mozku a fantazie u výuky mi přijde normální. Občasné oživení nějakou tou technikou přínosné. A děti Alfa? To by mě zajímalo, co budou naše vnoučata? Jenom nějak nevím, jak je uchránit před všemi těmi "nástrahami" aby se neznemožnily před vrstevníky? ;-)

3 0
možnosti
Foto

A na just budu svým vnoučatům číst staré pohádky a učit je používat fantazii. To je důležité. Díky za nákuk, Soňo.:-):-)

0 0
možnosti
Foto

R^Generace alfa? To je jako u našich koček, ty pocházejí z generace X. Vlastně vrhu X a původně se obě jmenovali od X, než jsme jim to změnili. Neznamená to tedy, že by se všechny děti vrhu alfa... pardon, generace alfa měly jmenovat od A?;-D

1 0
možnosti
Foto

Já to taky vůbec netušila, že se jim říká alfa. Já znám pouze "alfa samce" - tedy ne osobně.;-);-D

Díky za komentář, Honzo.:-):-)

1 0
možnosti
VF

Dobrý den. Všechny dnes sci-fi způsoby predikované v románech pánů Huxleye a Orwella směřují ke svému naplnění. Dnes kritizované omezování osobní svobody v Číně a špiclování občanstva vládními garniturami dojdou své realizace dříve nebo později v celé euroatlantické enklávě. Začne to čipováním lidí, kontinuálním monitorováním pohybu vozidel i lidí. Pokračováním vývoje bude voperovávání mozkových sond a vytváření otrockých biologických polorobotů. Kastování společnosti viz Huxley - specializované zdravotní a genetické úpravy a služby pro vyvolené zbohatlické zločince a aplikace nenávykové a bezpečné drogy navozující pocity slasti, spokojenosti a uspokojeného libida. Jiná futurologická verze je pak ovšem už jenom jaderná apokalypsa. Ale to už naše "starší" odepsané generace nebude ani nemusí zajímat i když nám ještě před odchodem do věčných lovišť může být líto našich potomků.

3 0
možnosti
Foto

Člověk se holt nesmí nechat ovládat technologiemi. Mají mu sloužit, ale pokud možno k prospěšným věcem. Z historie bohužel víme, že nevždy tomu tak je...

Děkuji za komentář.:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Děláte z komára velblouda - píšete chtěné nesmysly ohledně "apek" v závěru. Netřískejte zas tolik se svými čtenáři o zem. Když jste schopná zkousnout editor blogů tady na idnes, pak jsou ty Vaěše "apky" okrajová záežitost, asi jako ty špagety, co louská ten mobilní "alfa" potomek v premiovém článku tady na idnes. (Zdroje je radno uvádět.)

Čtenáře naopak neradno podceňovat. Ani za cenu rádobyvtipné pointy.!

Pokud se týká mládeže - v mnou několikrát navštívené Malasjii, naposledy vloni, je toto již zcela normální trend a nikdo se nad tím nepozastavuje, natož tamější redaktoři v okurkové sezóně. Chápu, že referovat o aktuálně probíhající bezpečnostní konferenci v Mnichově je nad schopnosti většiny českých redaktorů, ale mobilní "alfa" děti rozhodně nejsou tématem dne.

Ostatně, jako dítě (1964-5) si pamatuji knížečku o Třech Karkulkách. Tři pohádky. Ta Červená byla klasická, Zelená tuším jezdila na skútru a Modrá dokonce létala vrtulníkem. Hádejte, která z nich mi byla nejsympatitější. Červená to rozhodně nebyla a s politikou to nemělo nic společného. ;-)

0 2
možnosti
Foto

Proměňovat komáry ve velbloudy a naopak bohužel neumím, já jen často používám nadsázku. Většinu věcí, o kterých píšu, však myslím naprosto vážně a záleží mi na nich, i když si z toho naoko dělám "legraci". A tu buď čtenáři (pokud josu na podobné vlně) přijmou nebo ne.

Díky za tip na Tři Karkulky, třeba na ně někde narazím.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 12,24
  • Průměrná čtenost 873x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.