Zeman - dopoledne párty s Rusy, odpoledne padal u klenotů

Není divu, že došlo opět na indispozici prezidenta. Dopoledne párty na ruské ambasádě u příležitosti konce druhé světové války, poté schůzka s generály, odpoledne otevírání korunovačních klenotů. Čtvrtek byl alkoholově náročný, ale vše se dá řešit s mírou, ne? Například pan premiér se účastnil akcí také a působil i večer důstojně, a že nejsem jeho fanda - jak víte z předchozích článků. Politici, kteří se zúčastnili obou větších akcí, byli fit, až na jednoho. Pan prezident byl silně indisponován a bohužel to bylo vidět. Vrávorání, ospalý jednooký výraz, opírání o zeď, a pak i opírání o nosítka, která slouží pro přenos korunovačních klenotů, a dokonce i usínání (které tak rád kritizuje u ostatních).

Popelníček? Aneb jeden z nových vtipů...

Zveřejněná videa v občanech vzbuzují rozpaky. Navíc po síti již kolují vtipy a i fotografie z otevírání klenotů s texty ve formě komiksů. Rádi bychom věřili, že se jedná o virózu, jak tvrdí mluvčí Hradu. Jak známo, pokud kdokoli bojuje s virózou, tak tělo nezatěžuje ještě alkoholem. Proč by tedy prezident již dopoledne pil? Fotky z ruské ambasády a poznámky osob, které se účastnily akce, mluví za vše.

Ráda bych si vážila pana Zemana, coby prezidneta, ale pokud věděl, že se účastní akce tak velkého vlasteneckého významu, jako je otevírání korunovačních klenotů, přecijen bych čekala trochu úcty i od něj. Je dost nepříjemné, když občané se dozvídají od politiků díky tisku či sociálním sítím, že byly obavy, aby ke korunovačním klenotům nepřibyla i šavle, nebo jsou zveřejněny pichlavé poznámky poslanců, například že by neměl politik pít jako mužik, ani když pije se svými ruskými přáteli.

Jako občan, který "uvěřil" verzi Hradu, že se jedná o virózu, bych jen podotkla, že polední nálada, energie a šprýmy s ruskými politiky a podnikateli nenapovídají nemoci - ale třeba je to u prezidentů, jako u dětí - z hodiny na hodinu se prudce zhorší stav :-)

Tak přejeme brzké uzdravení...

 

Autor: Pavla Brychtová | pátek 10.5.2013 20:07 | karma článku: 32,74 | přečteno: 3215x