Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane premiére, po dobu mojí služby se nic nestalo!

Ahoj Petře, jak je v Bruselu na jednání o vstupu ČR do bankovní unie? Ne že jim přikývneš, to jsme si nedomluvili! Jinak na ministerstvu obrany nic nového. Jen jsem vyhodila prvního náměstka, no představ si, že to byl voják! Vůbec mi nepasoval do mého programu civilizace ministerstva obrany. Tady je potřeba odborníky a ne vojáky, to chápeš, že? A taky jsem vyhodila prosímtě šéfa sekce vyzbrojování. Ale to je jasný, přece mi nebude mluvit do toho, kde se co koupí… Natož výzbroj. Už jsem si prostudovala, co jsou to ty zbraně a prý je to hodně nebezpečné, to bude chtít nějakého odborníka! Asi si sem budu muset dosadit jako náměstka Vítka Bártu, má bezpečnostní agenturu, ten bude bezpečnosti a armádě rozumět nejlíp.

A jestli jsou zbraně nebezpečné, nemělo by se to zakázat v armádě? Přecijen chceme bezpečnou armádu, která bude vzbuzovat důvěru a sloužit LIDEM, že? No, ale s těma zbraněma si to ještě rozmyslím večer po seriálu a napíšu Ti zítra, jak jsem se rozhodla, abys zase nemusel dělat překvapenýho.

A psala jsem Ti už, že bývalý šéf poradců ministerstva obrany - ten Šulc - mi do toho chtěl mluvit? Musela jsem ho vážně taky vyhodit hnedka druhej den, co tady jsem. Hele, věř mi, je to novinář – co ten má co dělat na ministerstvu obrany a pracovat přímo v kabinetu? Novináři všechno vyzvoněj, jak ho tady mohl předchozí ministr trpět? Navíc je Šulc spoluautorem Bílé knihy armády, tak ti jen píšu, že ten taky jde pryč, aby ses pak nedivil, až se vrátíš z Bruselu. Musím Ti to dát přečíst, co si dovoluje - on si v té Bílé knize armády klidně hodnotí reálný stav v ozbrojených silách a navrhuje opatření ke zlepšení fungování resortu. No to by mi tak scházelo, aby mi mluvil do úsporných opatření, že? Na Bílé knize s ním spolupracovalo prý víc lidí a musím si ještě pořádně zjistit, kdo to byl. Zadal jim to - představ si - předchozí ministr, když chtěl zlepšit stav armády. Ale teď jsem tady ministr já, tak ten tým pisálků už taky asi nebudu potřebovat. Ale další vyhazovy dořešíme, až se vrátíš.

 Zaslechla jsem na ministerstvu obrany už větu, kterou považuju za jasnou provokaci vůči mě: "Jsme tu kvůli vojákům, nikoli naopak. Bez armády bychom na ministerstvu byli k ničemu."  Tak jsem zjišťovala, kdo to řekl. A představ si, že prý nějakej Saša Vondra, ale řekli mi, že už je z ministerstva pryč, tak to je OK, toho vyhazovat nemusím. No jsem tu krátce a dotěď jsem o ministerstvu nic nevěděla - tak samozřejmě nemůžu vědět, jestli tu byl nějakej Saša - radši jsem se na něj přeptala a prý tady už opravdu skončil. Ještě že mám svoje zdroje informací! To je potřeba. Jsem snad vědma?

Novináři psali v českém tisku, že prý budeš po mě chtít nějaké vysvětlení – no já nevím, co bych Ti k tomu ještě řekla. Stejně už jsem ty tři pány z vedení ministerstva vyhodila, tak to měnit nebudeme viď?

Jo a abych nezapomněla, Klaus se zlobí. Ale znáš ho, on se zlobí pořád. Takže vlastně nic nového!

Napíšu Ti zase zítra, pokud by se přeci jen něco nového dělo. Teďko už musím jít, slíbila jsem Charlesovi k večeři steaky a musím sehnat maso.

A dovez mi prosímtě z Bruselu tu řasenku, co jsem Ti napsala v minulém mailu, ne že na ni zase zapomeneš!

KP

 

 

 

 

Autor: Pavla Brychtová | pátek 14.12.2012 2:19 | karma článku: 30,13 | přečteno: 1551x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34,  aktualizováno  9:49

Letiště v Mnichově dnes ráno dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z...

Spolupředsedové AfD vyzvali Bystroně, ať opustí předvolební kampaň

18. května 2024

Spolupředsedové německé pravicově populistické strany Alternativa pro Německo (AfD) Alice Weidelová...

Západ má strach z ruské porážky stejně jako z té ukrajinské, soudí Zelenskyj

18. května 2024  8:46

Sledujeme online Západ se bojí porážky Ruska stejně jako porážky Ukrajiny, což je absurdní. Řekl to v pátek...

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  7:45

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik