Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Někdo se narodí jako homosexuál, někdo jako tupec…

Vlastně ne – tupcem se člověk postupně stane. Mé myšlenky i uvedená lékařská fakta v článku inspirovala kauza Zeman - Putna - Bátora. Poslední ze jmenovaných se jistě jako tupec nenarodil, ale třeba pod vlivem nesnášenlivých ideologií se někým takovým mohl stát a také tak s ním bylo jednáno.  Tento bývalý zaměstnanec ministerstva školství, pan Bátora - v posledních dnech opět na scéně díky aféře Martina Putny. Přesněji, díky transparentu, kterým pan Putna odpovídal na pozdrav panu Bátorovi. Transparent je trnem v oku prezidentu Zemanovi - přitom se jedná o rok starou kauzu! Ale nezapomínejme, že i pan Bátora se proslavil o 2 roky dříve transparentem. Přesto byl zaměstancem ministerstva školství, i když nesl na demonstraci v roce 2009 transparent s nápisem, cituji: "Intelektuálové - jděte už do hajzlu". A později byl známý svými hrubými názory na více osob z kulturního a politického světa. Zřejmě by měl pětky ze sexuální (dříve občanské) výchovy, když si myslí, že homosexualita je druh deviace. On může nazývat různé osobnosti buznami, jiné zase senilními chudáčky, atd. (existuje web s jeho urážkami všemi směry). A holt také tak bylo s ním mluveno - v případě docenta Putny i prostřednictvím transparentů. Pan Bátora byl velmi hrubý a neslušný vůči více lidem veřejného života, či politické sféry. Byl za své názory vyhozen, i když se ho zastával i Václav Klaus a jeho pravá ručka Hájek. Naštěstí bylo po pár aférách a podezření na provázání s neonacisty jasné, že Bátora je člověk, který na ministerstvo školství opravdu nepatří.

Bátora na demonstraci na podporu Václava Klause presidentem.Petr Hloušek

Docent Putna byl kritizován, když napsal knihu Homosexualita a křesťanství. Pokud ho někdo pak považoval za „katolickou buznu“ – tak lze pochopit, že v tomto smyslu pan Putna reagoval odpovědí na transparentu, na akci zaměřené právě proti nesnášenlivosti. Transparent s nápisem „Katolické buzny zdraví Bátoru“ nelze považovat za porušení zákona, či etického kodexu. Je to účinný způsob, jak ironicky mluvit s někým tak omezeným, kdo si myslí, že homosexualita je nějaká choroba, či deviace. Každý dnes již ví, díky sexuální osvětě od základních škol, že stejně, jako lidé nemohou za své modré oči, nemohou ani za svou sexuální orientaci. Pánové – můžete snad za to, že vás přitahují některé ženy? Dámy, a vy snad můžete za to, že se vám líbí někteří muži? NE! Stejně tak homosexuál nemůže za to, že se mu líbí stejné pohlaví (samozřejmě se mu nelíbí všichni, ale opět jen někteří – je to prostě pudově stejné, jako u nás, heterosexuálů). Je to prostě dané přírodou, kdo nás přitahuje – chováme se VŠICHNI dle volání přírody – tudíž přirozeně.

Jsou lidé, kteří toto všechno jaksi nedokážou pochopit, a tudíž jakýkoliv aktivista – homosexuál, je pro ně naprosto nepochopitelným elementem společnosti. Stejně jako prezident, uznává i mnoho lidí českou klasiku: víno, ženy, zpěv. Každý s různými drobnými variacemi, u mě je to: mojito, muž, zpěv. Ale proto přece nezavrhuji osoby s jinými názory, či jinou orientací. Respektuji právo každého na jeho názor. Když si můžou dělat městem průvody fanoušci fotbalového týmu, proč by si nemohli dělat průvody zastánci rovnoprávnosti homosexuálů?  Každý je individuálním tvorem, každý dostal do vínku cosi jiného. Proto nechápu, proč prezident nechce udělit panu Putnovi pro jeho aktivity titul profesora, pokud je navíc i dobrým pedagogem s letitou praxí, s podporou akademických kolegů a studentů. Nechápu, jak jeho práce souvisí s jeho orientací, či ironickým transparentem, coby veřejnou odpovědí panu Bátorovi.

Nechci nikoho podezírat, ani nic naznačovat, mám velkou úctu k vysokoškolským pedagogům - ale jsou mnohem horší lidské vlastnosti, které bych viděla jako překážku u takové funkce. Například pokud by měl pedagog nezvladatelný vztah k alkoholu a narušoval by tím výkon svého povolání, nebo pokud by pedagog vyžadoval intimní služby od studentek proti kladné známce ze zkoušky, atd. Homosexualita je soukromá intimní záležitost, nikdo nemá právo za to kohokoliv ponižovat, vytlačovat ze společnosti, nebo jej vyjmout ze seznamu kandidátů na titul profesora - sexuální orientace rozhodně nebrání tak intelektuálnímu povolání, jako je vzdělávání dospělých lidí na vysoké škole.

Pokud má někdo osobní výhrady, či dokonce nenávist vůči lidem s jinými zájmy, či orientací – a tento člověk je dokonce ve funkci hlavy státu, tak je někde chyba. Jeden zaujatý prezident zde již byl, oslavoval se jeho odchod  v hospodách a na náměstích, není to dávno - pamatujete? Ale co se týká nového prezidenta, tak v otázkách tolerance je na tom stejně, jak vidno.

Škoda, nový prezident mohl ukázat lidem, že oproti Klausovi je lepší osobnost - se skutečným nadhledem a sociálním cítěním, respektováním občanských svobod, a v tomto případě také akademických svobod – ale tentokrát na plné čáře zklamal…

Autor: Pavla Brychtová | pondělí 20.5.2013 7:20 | karma článku: 24,00 | přečteno: 1650x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Za co trestáte občany, pane prezidente?

Nebo z nás jen dělá pan Zeman hloupé ovce? Nejdřív nás tahá za nos partička kolem Nečase, teď zase Miloš Zeman. Tvrdil, že by chtěl vládu odborníků a ne vládu těch, kterým dluží dobrý skutek za to, že ho tolik podporovali v kampani. Ale zatím všichni, kdož jsou zmiňováni, nebo již jmenováni, jsou jen vděčnými služebníčky páně Zemana. Otázkou je, zda dostane taková vláda důvěru. Vláda v demisi - to je to poslední, co potřebujeme... Místo politických dohadů by to chtělo řešit další vlnu povodní, nezaměstnanost a rostoucí kriminalitu v ulicích, omezit sociální podporu těm, kdož odmítají pracovat, atd. Bude nová vláda pracovat, nebo jen pomlouvat tu předchozí a házet vše na složitou politickou situaci?

25.6.2013 v 22:35 | Karma: 26,12 | Přečteno: 1456x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Primátor by neměl ponižovat svěřené město, Hudečku!

Moje úvaha je tentokrát o vztahu k městu, kde jsem se nenarodila, ale od malička zde žiji. Proto mi není lhostejné, kdo o něm rozhoduje. Nebyla jsem nadšená ze zlodějů z ODS ve vedení radnice, ale nyní volbou pana Hudečka šla Praha z louže do bláta. Většina obcí si vybere do funkce starosty někoho, kdo má obec rád a zná ji, má důvěru alespoň většiny lidí a byl na kandidátce, takže ho lidé zvolili. Znám díky cestám po ČR mnoho krásných měst, a určitě si to o nich myslí i jejich starosta. Ale nám na křesle primátora Prahy sedí člověk kvůli politice a dohodě se stranou ČSSD, která v Praze ani nevyhrála volby.... Holt Praha měla nyní údajně pouze jednoho kandidáta a to zrovna člověka, který byl policií obviněn kvůli spojitosti s kauzou Opencard. A navíc, co se týká vztahu k městu - dokonce tento pán o Praze pro Respekt uvedl: "Praha není město, kde se žije dobře. Je to město, které vám vysává energii, neposkytuje klid". Ponižující prohlášení o městě, které ani dobře pan primátor nezná... Za koho mluvíte, pane Hudečku? Komu se zde nedobře žije? Vám nebo Pražanům? Nikdo nikoho nenutí v Praze žít, nebo snad ano?

21.6.2013 v 2:11 | Karma: 24,64 | Přečteno: 1280x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byla sledována Nečasová nebo Nečas? Aneb když peníze nestačí...

Janě Nagyové nestačily nadprůměrné příjmy a život na státní náklady, včetně luxusního bydlení. Peníze jí nestačí, její chování vykazuje i silné mocenské sklony (a tím i rozhodování za premiéra, aniž by k tomu měla od občanů mandát). Stýkala se navíc s lidmi "z podsvětí" (podle ní jistě mocnými) - tím spojila politiku a boháče, přesněji mafiány. Zašla ale tak daleko, že zklamala v podstatě důvěru samotného premiéra, který ji již odvolal. Moje úvaha nad situací posledního týdne je jasná - do politiky se nám proplétá staré dobré téma všech dramatiků a klasiků. Milostný trojúhelník, intriky, a navíc i bezmezná touha po moci, která vede k nesmyslnému chování a zaslepenosti. Pohnutky Jany Nagyové, nyní už bývalé ředitelky kabinetu předsedy vlády, prý nebyly osobní. Nagyová se nechala slyšet, že sledování paní Nečasové nesouviselo VŮBEC s nějakými osobními zájmy nebo dokonce by mělo jít o pošpinění paní Nečasové a donucení premiéra k rozvodu. Na to je prý Jana Nagyová příliš hrdá. O její hrdosti lze s úspěchem pochybovat, když byla ochotna se léta dělit o ženatého muže s někým jiným. Naopak vše nasvědčuje zhrzenosti až zoufalství, že Nečas není schopen po tolika letech požádat o rozvod, že? Pokud sledovala premiérovu manželku na vlastní pěst, nešlo jí spíše o to, aby zjistila, jak moc se Petr Nečas stýká a manželkou? Nechtěla Nagyová prostě vědět, zda není ohrožen její vztah s premiérem? Proč nechala sledovat i řidiče? Jasným důvodem jejího jednání je Nečas. Pokud je to navíc zdůvodněno jako zájem státu, premiéra a jeho dětí, protože se dle Nagyové stýkala Radka Nečasová s Jehovisty - tak to je opravdu od bývalé šéfky kabinetu pouhá zoufalá pohádka pro veřejnost. Styky se Svědky Jehovovými nejen nebyly doloženy, ale celkově ze sledování vyplývají čistě osobní zájmy a intrikářská povaha paní Nagyové.

16.6.2013 v 15:39 | Karma: 24,05 | Přečteno: 1208x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Voda je živel, ale proč se nebráníme dřív? (fotoblog)

Někdo podcenil moc vody - v Praze se doslova zaspalo... My jsme dnes vezli děti od babičky, museli objíždět dvě pražské oblasti zalité vodou, a pak i kolem Vltavy - ale nepotkali jsme v Praze jediný čerpací vůz, nikde jednotky s vozy a mobilníma bariérama, natož jako na vsi - chlapy s pytli písku. Nikde protipovodňové zábrany, samozřejmě kromě Kampy a okolí, která má za miliony předpřipravené konstrukční prvky pro rychlou stavbu zábran. Karlův most a Kampa jsou navíc pod ochranou policejních složek, je zákaz vstupu do těchto prostor. Karlín i Štvanice jsou pod přívalem hnědých peřejí, Kampa již částečně pod vodou, Karlův most uzavřen, metro nejezdí... Na nábřežích ale nikde pytle, nebo čerpadla - jen pár lidí s deštníky, sledující, jak se jim voda blíží k holinkám...

2.6.2013 v 22:35 | Karma: 32,45 | Přečteno: 12276x | Diskuse| Fotoblogy

Pavla Brychtová

Kalousek a Nečas - hamounek a kašpárek, nebo účetní a státník?

Ministr financí má najednou prý obavy o návratnosti velkého projektu. Po tolika zpronevěřených penězích a naprosto neziskových státních investicích to působí opět jako divadélko. Jak je možné, že do S-karet mohou jít takové peníze, přitom se pomalu rozhoduje o jejich zrušení, dále tečou miliardy do projektu elektronických zdravotních knížek IZIP, ani nikomu nevadí plýtvání ve formě projektů typu Open card? Jak je možné, že úniky a podovody ve formě anonymních akcíí jsou mezi politiky také populární? Ale u projektu investice do jaderné energie chce někdo najednou řešit návratnost? Krásné divadélko...

25.5.2013 v 0:42 | Karma: 25,38 | Přečteno: 795x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik