Mládek z ČSSD chce ubrat peníze lidem a bratrovi přihrál 7 milionů

Poslanec Mládek a jeho projev na schůzi ČSSD znají snad už všichni. Zvýšit daně lidem a  znevýhodnit živnostníky - že zvýšením daní živnostníkům zvýší i koncové ceny zákazíků, takže v logickém ekonomickém důsledku by se zase zdražily výrobky, služby a potraviny všem občanům? Pekaři a řemeslníci dají snad ten rozdíl ze svého? Kdo pak bude vyrábět, když tímto zlikvidujou poslanci živnostníky, to jaksi nedomyslel. Zato uměl domyslet, jak obci, kde působí jeho bratr, přihrát 7 milionů ze státního rozpočtu.

Mládek použil trik, tenkrát coby poradce premiéra, že dotaci pro bratrovu obec dokázal protlačit do návrhu státního rozpočtu ještě předtím, než se rozpočet dostal do ruky poslancům. Mládek využil svého vlivu poradce premiéra a přes ministra financí začlenil dotaci do kapitol, které se již nebudou měnit. Takže to bylo uvedeno v kapitole návrhu, o které se individuláně již dále nehlasovalo a tudíž poslanci do toho nemohli zasáhnout.

Od Jana Mládka už tenkrát to bylo pokrytectví, zneužívání pravomoci a navíc svému bratru Miroslavu Mládkovi touto cestou skutečně sehnal 6 930 000 korun od státu. Obec Nová Ves to prý opravdu potřebovala, tvrdili oba, když se vše prozradilo a že to vlastně bylo celé legální. Vážení, tento člověk má tedy žaludek a to by chtěl dělat ministra financí? Kalousek bere lidem, kde může - ale pan Mládek je ještě horší!  

A tento člověk nám dnes bude dělat přednášky o tom, že živnostníci parazitují? On, který si od státu přihrál takovou částku? Navíc to říká v situaci, kdy procházíme obdobím, kdy stát by měl být rád za každého občana, který si najde sám práci a nemusí potupně stát ve frontě na úřadu práce. Ale socilání demokracie to nechápe! V případě jejich výhry ve volbách mají tyto cíle: druhá sazba daně z příjmu fyzických osob bude 38 procent z hrubé mzdy, daň z příjmu firem se zvýší na 21 procent a druhá sazba pro banky, telekomunikační a energetické firmy bude 30 procent.

Ale kdo platí energii jako koncový zákazník? Kdo platí mobily a telekomunikační služby? Kdo si bere půjčky od bank, nebo tam má účet? No přece běžný občan! A ten také Mládkovy "sociální" návrhy bude doplácet ze svého. Tedy, pokud by ČSSD vyhrála volby. Je dobře, že nás sami před sebou varují už teď! Snad si páni poslanci nemyslí, že rozdíly  firmy nechají na svých bedrech? Vždyť se lidem tímto nesmyslným zdražením zároveň zdraží energie, služby a potraviny.

Nejvíc dle projevu jsou trnem v oku živnostníci. Vážený pane poslanče Mládku, kdyby nebyli živnostníci a firmy, kdo lidem asi upeče chléb, opraví auta, prodá čerstvé maso, zeleninu a potraviny na trhu, nebo v malých obchůdcích v obcích? Kdo by Vás ostříhal, upravil oblek na tělo, atd. ?  Vy byste bez živnostníků ani nebydlel, to si uvědomte, kdo všechno staví, vyrábí, seká trávu obcím, rozváží zboží, atd. To chcete zničit vše, co živnostníci budovali?

Nechápu navíc, jak politici, kteří neprodukují žádné zboží, nebo užitek lidem, můžou mluvit o tom, že se budou zdražovat daně, pokud vyhrajou volby. Vážení - můj hlas nedostanete! Už kvůli tomu, aby zase nebyly ze státního rozpočtu hrazeny pouze obce, kde má panstvo z ČSSD příbuzné...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | neděle 17.3.2013 1:39 | karma článku: 39,69 | přečteno: 2386x