Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

18. 4. 2011 14:36
Pěkný článek,

těším se na pokračování. Řečï ohledně studia bych nechal plavat, studium je v první řadě nákladné pro studenta a až potom pro společnost. Ostaně, ČR také "vydělává" na lidech, kteří studovali jinde.

0 0
možnosti
P

petranovakova

18. 4. 2011 10:27
Díky za pěkné čtení

Dobrý den, moc díky za pohled do slunečného světa, pište dál a nebylo by od věci také někdy přispět do fotoblogu. :o) těším se na další příspěvky od vás.

0 0
možnosti
Z

zanetapavkova

18. 4. 2011 13:45
Re: Díky za pěkné čtení

Diky za podporu, s fotoblogem se musim naucit :-)

0 0
možnosti
GI

Gwendolyn I.

17. 4. 2011 21:20
Zajimavy pohled z "down under"

Piste dal, proc ne;-)

0 0
možnosti
Z

zanetapavkova

18. 4. 2011 13:45
Re: Zajimavy pohled z "down under"

Diky, presne tak, proc ne :-)

0 0
možnosti
S

sustovka

17. 4. 2011 9:03
panu Zelenému

Milý pane,nemám ve zvyku reagovat na hloupé příspěvky,ale tentokrát mi to nedá.

Kde se ve vás bere tolik zloby a závisti?Jste si opravdu jistý,že kdyby to děvče tady zůstalo,je to ta pravá spravedlnost?

Vy jste měl v době totality možnost studovat,ale bylo nás plno,kdo nesměl.Bud byli rodiče málo politicky aktivní(nebo dokonce proti političtí),věřící a jejich děti měly vstup na jakoukoliv školu komplikovaný neli přímo zakázaný.Patřím k nim i já,což znamenalo,že jsem od patnácti let tvrdě pracovala,zatímco vy jste studoval ,,za moje daně".Můžete mi věřit-nikdy jsem se proto na nikoho nezlobila,jen mi to občas přišlo líto.Proto dnes nikomu nic nezávidím,spíš naopak.Všem mladým přeji možnost cestovat a žít,kde se jim líbí.Nebo chcete znovu ostnatý drát kolem hranic?To vám vadí i cizinci u nás?

Myslím,že jsme tak nějak stejně staří,ale váš postoj nejsem schopna pochopit.Já mládí fandím a radím všechny možnosti,které tato doba dává,plně využít.

Mějte se i vy hezky a nebudte takový nepřející

0 0
možnosti
Z

zanetapavkova

18. 4. 2011 13:47
Re: panu Zelenému

Dekuji, ze fandite mladi, ja fandim vasim nazorum :-)

0 0
možnosti
PD

duff_

16. 4. 2011 21:47
Omezení dovozu potravin

má smysl. Díky tomu se některé choroby v Austrálii vůbec nevyskytují. Takže proč si přidělávat starosti.

0 0
možnosti
Z

zanetapavkova

17. 4. 2011 4:13
Re: Omezení dovozu potravin

Souhlasim s Vami, ale je to otrava :-)

0 0
možnosti
PD

elenloth

16. 4. 2011 17:24
Pište dál

Chtěl bych Vás jenom povzbudit, ať píšete dál. Píšete hezky a život v Austrálii je rozhodně zajímavé téma, alespoň pro mě. Nenechte se odradit zakomplexovanými idioty, kteří na Vás štěkají přes plot. Právě díky nim odtud spousta lidí utíká, protože to, že jsem někde vystudovala, mě přece neodsuzuje k doživotnímu trestu sdílení životního prostoru s někým, jako je níže uvedený Josef Zelený. Takový trest si snad nikdo nezaslouží.

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

16. 4. 2011 17:45
Re: Pište dál

Níže uvedený Josef Zelený nikoho nenutí, aby v této zemi zůstával. Pouze cítí za svou povinnost pracovat pro tuto zemi, která mu vzdělání zaplatila. Mně vzdělání nezaplatili ani Britové, ani Australané. Mně ho zaplatili mí spoluobčané a já považuji za svou povinnost jim to vracet svou prací, což už přes dvacet let dělám. 

A peníze na studium autorky šly i z mých daní, takže mám snad právo se vyjádřit k tomu, co jsem také platil. Autorka ode mne ty peníze nepřímo brala, ale mně je nevrátila. Mám se snad dívat na to, jak například lékaři, kteří vystudují za mé peníze, odcházejí potom do ciziny, a já potom ve stáří nebudu mít třeba nikoho, kdo mi pomůže, až budu jako starší člověk lékařskou pomoc nejvíce potřebovat? A ti lékaři, na jejichž studium jsem já přispíval ze svých daní, budou léčit někoho, kdo jim to studium neplatil? Jak k tomu přijdu, že celý život platím ze svých daní studium medikům, ale ve stáří třeba nebudu mít svého urologa, až budu mít problém s prostatou?

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 4. 2011 16:46
oprava: vikendove nakupy

"...Perth...Je to město poněkud ospalé, většina kaváren a obchodů kolem páté zavírá. Pro Australany je nemysletelné jet například do IKEA v neděli, to je asi 95% všech obchodů zavřených. Víkendové nákupy je nezajímají."

Tohle mozna plati pro stat Zapadni Australie, NIKOLIV pro celou Australii. Na vychode zeme, zvlast v Melbourne a Sydney, kde zije temer 8 milionu z australskych 22 milionu, je vetsina obchodu ve velkych predmestskych obchodnich strediscich a ve stredu mesta otevrenav so-ne obvykle od 9 do17hod. Samoobsluhy i na predmestich jsou otevrene v so-ne alespon od 7rano do 10 vecer, nekde do pulnoci. IKEA ma hodiny po-pa 10-21, so-ne 9-19.

Kavarny a pod. podniky se deli na ty, jejichz hoste jsou predevsim poracujici z okolnich firem a spolecenske, jejichz hoste prijdou az po praci. Podle toho zaviraji bud ve 4-5odpoledne nebo az pozde vecer.

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 4. 2011 16:57
Re: oprava: vikendove nakupy

V Brisbane byvala velka predmestska obchodni strediska otevrena v sobotu 9-17, ale v nedeli zavrena. Ruzne vetsi obchody byvaly v nedeli vetsinou otevrene jen ve stredu mesta a turistickych oblastech. Dnes ale jsou brisbanska predmestska obchodni centra otevrena i v nedeli. To se tam zmenilo priblizne pred 7 lety.

Obchody v predmestskych obchodnich strediscichve vychodnich statech Australie jsou obvykle otevreny 9-17.30 v po-st, ve ctvrtek 9-21, v patek ruzne. Nekde 9-17.30 jinde dele. V Melbourne 9-21 jako ve ctvrtek. So-ne jsem napsal nahore.

Jedno je v Australii zakladni: australske staty maji nejen sve vzajemne ponekud odlisne zakony, odlisne zdravotnctvi a skolstvi, ale take odlisne otviraci doby obchodu.

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

16. 4. 2011 16:06
Vaše studium v České republice

Opakuji, co jsem napsal již ráno: Jděte si, kam chcete, ale když už považujete za svůj ideál žít v zahraničí, měla jste tam i vystudovat.  Na vysoké škole v ČR a možná i na koleji jste zabrala místo někomu, kdo by potom svou prací vracel českému a moravskému daňovému poplatníku to, co ten český a moravský daňový poplatník do něj vložil. Kdybyste do zahraničí odešla za hlasem svého srdce, neřekl bych nic. Ale Vy jste sama napsala, že jste svého partnera potkala až v cizině. Vystudovat tady a odejít hned po promoci, je bezohledné vůči spoluobčanům. Žít chcete někde jinde, ale naše peníze na Vaše studium Vám nesmrděly. Když jsou ti Angličané a Australané tak skvělí lidé, že dáváte přednost životu u nich před životem v ČR, tak proč Vám už to studium nezaplatili oni a své universitě? Ale dělejte si, co sama uznáte za vhodné. Tato země přežije i bez Vás. Pouze touto cestou vyjadřuji nejhlubší pohrdání vůči vaší osobě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4706x
Vystudovala jsem FF UP v Olomouci. Po studiich jsem se vydala do Londyna, kde jsem pobyvala s ruznymi casovymi intervaly asi 5 let. Po trimesicni znamosti s jednim uzasnym Australanem jsem se rozhodla vymenit chladny a destivy Londyn za vecne sluncem zalitou zapadni Australii, kde nyni ziji jiz tretim rokem se stale stejnym muzem, ktery se mezitim stal mym manzelem.
Vyucuju anglictinu na Pedagogicke Fakulte Curtin University.