Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politická ideologie

Dnes jsme se mohli přesvědčit, dle dění ve Věcech veřejných, v jakém stavu je dnešní politika v naší zemi. Vít Bárta rozhazuje penězi na všechny strany, aby pomohl v nouzi. Pak někdo nabídne více peněz a třebaže popili spolu hodně lahví dobrého vína, rád své nejbližší spolustraničníky zradí. Veškeré soudružství s panem místopředsedou je rázem pryč a odsoudí ho k tomu nejhoršímu, tj. k potupě a k ostudě před celým národem. Bylo nutno pana Bártu odstranit z vyšší moci ódéeskopodnikatelské. Vždyť on mimo jiné požadoval, aby byla vidět zodpovědnost za vybudované mosty českým stavitelstvím, tedy stylem rychle odfláknout a pobrat nadhodnocený neúměrný peníz na úkor nás daňových poplatníků. Přesně takovým způsobem, jakým se celá politika v hondbě za penězi a ve svůj prospěch v Česku propůjčila. A to skutečně napříč celým politickým spektrem, jak se rádo říká. Ale nebojte, ODS, TOP 09, komunisté  a ti další nejsou také žádní svatoušci. Problém je, že největší moc ve světě a v politice, zvláště v té české, mají peníze. Bohatství a neurvalství je prioritou myšlení lidí zvláště v postkomunistických zemí. Dovolil bych si říci, že se vracíme jako země zpět k rozvojovému stavu a kam to doplyne, to raději nehodlám komentovat.

Závod v honbě za bohatstvím je znám od nepaměti. Pokud jsem výše popsal podrazy a nekalé praktiky naších zvolených představitelů státní moci, je nutné k dobru podotknout, že se toto děje v přijemnější době mírové než válečné, ikdyž se pro bohatství zrazuje a vraždí, lze si z toho dělat ještě legraci, vždyť nemůžeme jinak v Česku, než že "sranda musí bejt i kdyby fotra věšeli".

 

Pojďme se spolu podívat na válečný konflikt v tolik diskutované Libyi. Někteří hájí diktátora a někteří povstalce. Často kladená otázka je, zda NATO obhajovat či nikoliv, když zasahuje do vnitřních záležitostí jiné země. Spolu s dalšími státy se podílí na válečném zásahu. V čem spočívá každý válečný konflikt v historii? Opravdu v pomoci utlačovanému obyvatelstvu, jak tvrdí mediální propaganda?

 

Nyní se dotknu citlivého poznatku z doby, do které se nikdy nechceme vracet. Mnoho lidí studovalo na některých tehdejších vysokých školách předmět Politická ideologie. Kromě nesmyslů, jako byla nutnost přečíst knihu Komunistický manifest či poznat hrdinství Julia Fučíka, komunisté měli vysvětlení podstaty příčin všech válečných konfliktů v celé historii lidstva. Tím byla územní rozpínavost za účelem získání nerostných ložisek rud, státních bohatství, zlata, uměleckých děl, průmyslu, ložisek ropy atd.

 

Z nedávné doby Hitler šel tak daleko pro své krvelačné plány, že neodhadl velikost ruské země, přesto chtíč po bohatství byl tak velký, že se nezastavil ani před pravou ruskou zimou, která ho nakonec přemohla jen díky tomu, že chtěl zabrat jih s ropnými vrty a nestačil se včas vrátit do linie na Moskvu před počátkem mrazů, kdy vyčerpané německé vojsko nebylo již schopno pokračovat.

 

Libye není tedy historickou vyjímkou a podstata válečného konfliktu koaličními zeměmi je o tom samém. Opět zde hraje roli územní chtíč, nikoliv pomoc utlačovanému obyvatelstvu, jak je předkládáno. Kvalitní ropná naleziště a další majetky země získaná z prodeje ropy, to je ona dobře organizovaná válka národů proti Libyi.

 

Naši politici nedělají tedy nic špatného, když se chovají ve stejné souvislosti, tedy jako vlci, kteří chtějí ukojit svůj velký hlad po majetku a neznají bratra pro peníze. Pokud ale nepříjdeme včas na to, jak změnit smýšlení člověka, který propůjčí svou čest politice jen pro svůj prospěch, což je dnes velmi viditelné, může nastat to, že nevybudujeme silný národ, který bude schopen odolat další nebezpečné válečné zámince, jak nám čtyřicátníkům předkládal komunistický předmět Politická ideologie. A tou je napadnutí svrchované země pro svou územní potřebu z důvodu přelidnění, které se nejvíce děje v Indii či v Číně. Zvyšování světové populace, globální znečišťování ovzduší a oteplování Země spolu úzce souvisejí. Lidé na Zemi by se měli zredukovat na třetinu, pokud chceme, aby se změny klimatu zastavily a všichni lidé měli stejnou životní úroveň. Pokud nesnížíme populaci humánním způsobem prostřednictvím plánované rodiny, udělá to za nás příroda - budeme válčit a hladovět. A s tak neschopnou vládou tomu nelze čelit.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Zilvar | čtvrtek 7.4.2011 23:34 | karma článku: 8,02 | přečteno: 1497x
  • Další články autora

Pavel Zilvar

Václav Havel kontroverzní

Zpráva dne: "Čtyři komunističtí poslanci, mezi nimi místopředseda strany Stanislav Grospič, včera ve Sněmovně odmítli podle zjištění Práva uctít památku zesnulého prvního českého prezidenta, disidenta a dramatika Václava Havla. Svůj postoj oznámili ráno na jednání klubu, kterému nezbývalo než ho vzít na vědomí."

21.12.2011 v 11:47 | Karma: 26,57 | Přečteno: 2052x | Diskuse| Ostatní

Pavel Zilvar

O panu Charouzovi a podobných od Tomia

Velmi rád okopíruji text pana Tomia pro připomenutí každému a tleskám. Naše společnost nebude nikdy jiná. Stačí se podívat okolo sebe.

10.11.2011 v 11:53 | Karma: 23,42 | Přečteno: 1805x | Diskuse| Ostatní

Pavel Zilvar

Vávlav Klaus špinavých peněz a praktik neznající budovatel modrých

Dnes věřím, že národu českému se nepodařila změna, pro kterou se rozhodl ukončit komunistický režim. Určití hlavní činitelé, kteří prošli od Prognostického úřadu osobní dráhou přes Občanské fórum a ODS až třeba k presidentovi naší "Špatné republiky", pokazili svým rozhodováním charakter dnešního kapitalismu, který se tak velmi liší od toho, jenž jsme chtěli vybudovat. Tito lidé měli vliv nejen na naše krátké lidské životy, ale i na budoucnost našich dětí a pokolení. Přitom mají ještě dnes stále odvahu lhát lidem do tváří přes ovlivněná media, tisk či televizi a rozhlas. Tito vlivní lidé by v současné době za své činy měli být řešeny nesametově, nikoliv komunisté, u kterých jsme se rozhodovali v listopadu 1989, jak je vyřešit. Sametovost rozhodla za nás o nás. Bohužel se s majetkem naložilo obdobně a dnes máme opravdu jen holé ruce... Pavel Zilvar

4.10.2011 v 9:14 | Karma: 8,80 | Přečteno: 1655x | Diskuse| Ostatní

Pavel Zilvar

Peter Staněk: Cena přežití

Profesor Peter Staněk je, podle mého názoru, jeden z mála odborníků, kteří neváhají říci pravdu o stavu našeho současného života a dokáže veřejně pojmenovat příčiny našeho smutného žití, kdy našinec již nemůže přežít ani s tíží od výplaty k výplatě a je jasné, že šeď života průměrného pracujícího člověka v nejbližší době nezmizí. Nejsmutnější na tom, co pojmenováváme krizí, je skutečnost, že naše děti nebudou žít lépe a nepřestanou doplácet na hlouposti bohatých jedinců politicky zaměřených, neboť běžnému našemu občanovi je všechno lhostejné. Vždyť je potřeba obyvatele přimět si zvykat téměř na všechno, tj. kromě zachmuřelého současného prázdninového počasí na množství starých aut v pohledech na naše parkoviště, na neupravené okolí silnic, na prošlé potraviny v obchodech atd. Při tom se chceme tvářit zajímavými, ale neuděláme nic proto, aby skončila nezajímavá vláda, která se dokáže drze veřejně zviditelňovat tím, že umí zamést např. korupci a špatné zákony pod pokličku. Jen aby byli, pánové, co nejdéle u koryt...

7.8.2011 v 12:39 | Karma: 15,69 | Přečteno: 2205x | Diskuse| Ostatní

Pavel Zilvar

Nevěřte tomu, co vidíte a slyšíte

V současné době sleduji film Duch doby. Kdo ještě neviděl, doporučuji, aby se na film podíval. Nemohu uvěřit, že člověk žijící na této planetě, je ovlivňován a manipulován tak, aby byl, ve své podstatě, vržen do války. V tomto filmu je vysvětlen mýtus o náboženství, plánované destrukci dvojčat z 11.září založené na podání faktů. Americkou společnost a její vládu ovládá malá rodinná skupinka bankéřů. Tzv. tehdejší federální daň nepodložená zákonem je spolu s cílenou obětí 3000 lidí ve dvojčatech největším zločineckým činem lidstva. Ani fašismus nebyl tak šíleně zvrácený, co předvádí stovky let americký blbeček. Máme se opravdu na co těšit. Viz níže malé ukázky. Naše vláda spolu s finančníkem Kalouskem se poslední dobou velmi podobá zločineckým chováním proti vlastnímu lidu svému americkému vzoru a idolu. Zajímali by mne ti finanční čeští magnáti, co tahají za provázek... Stávka odborů ve čtvrtek by měla být velmi živelná i ze strany ostatního obyvatelstva.

13.6.2011 v 18:24 | Karma: 11,42 | Přečteno: 1022x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Čína ukončila cvičení v okolí Tchaj-wanu, trénovala útok s bombardéry

25. května 2024  7:14,  aktualizováno  8:02

Čína ukončila dvoudenní vojenské cvičení kolem Tchaj-wanu. Simulovala útoky s bombardéry a cvičila...

Nepokoje v Nové Kaledonii pokračují, Francie evakuuje turisty

25. května 2024  7:55

Francie začala s evakuací svých turistů z Nové Kaledonie, uvedla agentura AFP. Tento týden se...

Soud odmítl stáhnout obvinění Baldwina z neúmyslného zabití kameramanky

25. května 2024  7:38

Soudkyně v americkém státě Nové Mexiko zamítla žádost herce Aleca Baldwina o zrušení obvinění z...

Co teď dělají Zemanovi muži. Mynář má novou firmu, Kruliš si v ČNB polepšil

25. května 2024

Premium Někdejší hradní kancléř Vratislav Mynář rozšířil své podnikatelské portfolio o novou firmu. Bývalý...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1889x
Strojař, dělník, technik, frézař kovů, prodejce nových vozů, certifikovaný servisní poradce Škoda a Toyota, v současnosti zaměstnanec automobilového výrobce, ženatý, otec tří synů, v minulosti ani v současnosti politicky neangažován, má však velké výhrady k volbě i k nezodpovědným činům naší politické reprezentace, která udržuje život v České republice uměle na velmi nízké úrovni. Z tohoto důvodu by se chtěl účastnit změn za účelem zlepšení životní úrovně a přiblížit život v naší zemi standardu vyspělých států světa. Úkolem vlastním je pracovat na vývoji životní úrovně obyvatelstva, v duchu našich národních tradic a bohaté historie. Jeho vzorem je život a společenské smýšlení Tomia Okamury. www.tomio.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články